De finale. We zijn er klaar voor!

17 juni 2018
www.bladella.nl
Om half drie zondagmiddag slaat 't uur van de waarheid. In Geldrop de finale voor promotie naar de 2e klasse. Samen = Succes!!

Niemand wil zich nog verschuilen. De bus staat klaar. Tot ‘in de veters’ gemotiveerd zijn de Schippers’ mannen! De voorbereiding naar deze ‘finale van het jaar’ was haast perfect voor de blauwwitte krijgers. Bereid om - samen met het voetvolk, de trouwe aanhang - in het harnas te sterven! Wat kan er dan nog fout gaan….?!

De laatste acht
Heel opmerkelijk: medefinalist Braakhuizen heeft van haar laatste acht partijen slechts één duel op de thuisbasis af mogen werken. Op 22 april werd de laatste nederlaag geleden tegen kampioen Hilvaria (3-5). Daarna acht duels ongeslagen - slechts één gelijk bij Spoordonk – met een prachtige 27-5 als doelsaldo. “Thuis zijn we over het algemeen bijna niet te kloppen” vertelde coach Jeroen van der Schoot. Daar werd 4x verloren: Dommelen, PSV, Unitas en Hilvaria. Zijn opponent Huub Vermeulen kan pochen met slechts twee thuisnederlagen (Hapert en Dommelen). Buitenshuis moest Braga maar 3x het hoofd buigen, tegen blauwwit 5x.
Beide finalisten verloren in de competitie ieder zeven wedstrijden, maar eindigden vier punten uit elkaar. Dat puntenverschil zit ‘m in de vier gelijke spelen van Bladella, tegen twee voor Braakhuizen. Kleine verschillen dus.

80 doelpunten
Roodzwart scoort zowat een doelpunt per wedstrijd beter dan blauwwit: 80-34 tegen 59-31. De veroorzaker van dat verschil is terug te vinden in de topscoorderslijst. Van Rijswijk van Hilvaria was met zijn 51 doelpunten natuurlijk ‘buiten categorie’, maar daarachter de 28 kruisjes van Ralf van Beek, wat denk je daar van?! Deze spits (24 jr.) speelt deze week zijn laatste pot voor Braakhuizen. De roodzwarte Kievit wordt deze zomer getransformeerd tot een geelzwarte Valk. Met de geslepen Anthony de Haan (34 jr – eerder o.a. actief bij Geldrop, UNA, Gestel, Nw.Woensel) en de anders spits Mike de Meij (20 jr – hij kwam van Bruheeze) scoorden zij samen 52 goals.

Sterke linies
Tachtig zelf maken en 34 tegen zijn keurige cijfers. Een gevaarlijke voorhoede, goed voetballend middenveld, maar zeker dus ook een ijzersterke defensie. De laatste lijn met als uitstekende sluitpost Youri van Tilburg (28) stond immers goed. Vanwege twee gele prenten in de play-offs is hij er zondag niet bij en gaat Jeroen Mallens (26) zijn plaats onder de lat innemen. Daarentegen is na een schorsing aanvoerder Teun de Wit (28) weer terug in de verdediging. Om de lijnen op het middenveld uit te zetten werd twee jaar terug good old Myron Jourdain (37jr) - hij kwam ook uit voor UNA, Geldrop en Nw.Woensel - naar Braga gehaald. Kortom de bloedfanatieke coach Jeroen van der Schoot – ongetwijfeld zondag weer nadrukkelijk aanwezig – kan een team met sterke linies de wei in sturen.

Play-offs
In de eerste ronde van deze play-offs werd voor rust door Avanti een penalty gemist. Braakhuizen kwam tegen de rust met 10 man te staan, maar hield stand, wat heet: er werd met 0-1 in Schijndel gewonnen. Voor die knappe prestatie tekende klasbak Anthony de Haan. Met een sterke actie passeerde hij vlak voor tijd twee verdedigers en met een strak schot in de verre hoek was hij de gevierde man. Vorige week werd in het Bossche stadion de Vliert FC Engelen overtuigend teruggewezen. Voor rust gebruikte Jourdain na een goede assist van Remon Bruinen zijn lichaam prima in de zestien waarna hij resoluut kon afronden. Tolga Ozkan zorgde uit een voorzet van Ralf van Beek voor de 0-2 en invaller Ibrahim Sanatci maakte tegen einde goed gebruik van de geboden ruimte: 1-3.

Finale!
Deze eindstrijd staat o.l.v. Bjorn van Osch (21 jr) uit Haaren – hij floot 2 jaar eerder al Bladella – Reusel Sport -. Hij wordt ‘neutraal’ geassisteerd door Bram Witsiers en Iwan Larijn. Mocht er na 90 minuten nog geen beslissing gevallen zijn, wordt er nog 2x 15 minuten verlengd, indien noodzakelijk nog vervolgd met penalty’s.
De Schippers’ mannen hebben dus aan Braakhuizen een zware kluif - andersom natuurlijk ook..! - Zeker ook, omdat de Geldropse formatie in de eigen vertrouwde omgeving Bladella mag bekampen. Op z’n zachts gezegd, een rare inrichting van zo’n belangwekkende nacompetitie. Maar, het is niet anders.
Op sportpark de Kievit aan de Winde in Geldrop staan twee ijzersterke teams tegenover elkaar, dat is zeker. Het kan dan ook alle kanten op. Twee ploegen, die zeggen klaar te zijn voor promotie, zullen er alles aan doen om te winnen. Het kan wel eens beslist worden op een paar momenten. Zeker omdat bij Braakhuizen een druk bezet afsluitingstoernooi plaatsvindt, staat ons daar een ‘warm’ ontvangst te wachten. Alle blauwwitte steun is noodzaak om het team van Huub Vermeulen nog sterker te maken. Met z’n allen tot grootse prestaties komen brengt succes héél kort bij! Er wacht ons iets heel moois! Na acht jaar mag het weer…!!

In het blauwwit (!) met z’n allen op naar Braakhuizen, samen winnen, samen genieten, samen feesten (klik om in de stemming te komen!) 

 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »