Nieuws

Column: Beauty and The Beast

16 juni 2018
www.bladella.nl
Door een (overigens erg leuke) stapavond met collega’s in Breda en de gemeente huldiging van mijn eigen kampioenen van JO12-1 heb ik nog niets meegekregen van dit WK.

Ik ging er dus eens goed voor zitten bij wedstrijd no. 4 Portugal-Spanje en werd getrakteerd op een vermakelijke pot. Genoeg kwaliteit in beide teams en vooral ook aan beide zijden de nodige boefjes zoals Sergio Ramos en Pepe die jaren samen spitsen sloopten bij Real en ook nu nog met enige regelmaat laten zien dat ze geen ambities hebben om de Fair Play Cup aan hun rijkelijk gevulde prijzenkast toe te voegen. Eigenlijk triest dat zo’n Ramos überhaupt actief is op het WK na die schandelijke aanslag op Mo Salah in de CL finale.

Tegelijkertijd kan je alleen maar respect hebben voor de onvoorwaardelijke toewijding aan zijn vak als prof in zowel het wit van Real als het rood van Spanje. Afijn, voor rust zien we Nacho al snel een penalty veroorzaken die onberispelijk binnengeschoten wordt door Cristiano Ronaldo. Speelt boefje Pepe theater bij de gelijkmaker van Diego Costa en wordt een houdbaar schot van Ronaldo tot doelpunt gepromoveerd door schlemiel De Gea.

In de rust nog even gekeken naar de samenvatting van Marokko-Iran. Een eigen goal in the dying seconds liet de Leeuwen van de Atlas in hun hempies staan. Waarschijnlijk gevolgd door binnensmonds gevloek bij de sportbonzen van de NOS die stiekem hopen op een succesvol toernooi voor de Marokkanen om zo een graantje mee te prikken van de verwachte hype in de Marokkaanse gemeenschap.

Terug naar Sotsji waar Portugal en Spanje een meeslepende tweede helft afwerken. Binnen een paar minuten kantelt de wedstrijd en leiden de Spanjaarden door opnieuw Costa en een wereldpegel van Nacho. Het slotakkoord is wederom voor Ronaldo die met een fraaie vrije trap een punt voor de Portugezen redt.

Uiteraard is Ronaldo de man van de wedstrijd maar ook de dodelijke efficiency van krijger Diego Costa is iets wat me van deze wedstrijd bij zal blijven: Ronaldo en Costa, The Beauty and The Beast van deze avond. Hopelijk gaan we nog veel van ze genieten de komende weken in Rusland!

Harold Swaanen

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven