Nieuws

Column: "We zijn begonnen..."

15 juni 2018
www.bladella.nl
Onder toeziend oog van een kleine 80.000 toeschouwers in het Luzhniki-stadion en wereldwijd vele miljoenen kijkers, hebben Rusland en Saoedi Arabië donderdagavond het WK afgetrapt.

Op papier geen denderend affiche, zoals wel vaker het geval met de openingsmatch, en die verwachting werd ook op het veld waargemaakt. Het voetballend niveau was, ondanks de voor Russische begrippen zeer behoorlijke grasmat, bij vlagen ronduit slecht. Menig Nederlander moet zich behoorlijk beroerd gevoeld hebben dat een elftal als Saoedi Arabië mag deelnemen aan een toernooi waarvoor ons Oranje zich niet heeft gekwalificeerd. Voor de Russen overigens aan motivatie geen gebrek: nog nooit verloor een gastland de openingspartij. Ook deze editie zou dat onder toeziend oog van ‘Mr. Poetin himself’ niet gebeuren.

12 minuten duurde het, voordat Yuri Gazinskiy met een kopbal de eerste WK-treffer op zijn naam schreef. Onder invloed van een Dextro’tje (of wellicht iets anders?) sloten de Russen met deze goal een bevlogen eerste kwartier af. Wie daarna hoopte op een vervolg van de bevlogen start van de Russen kwam bedrogen uit. Op de keurige 2-0 van Cheryshev na was er in de eerste helft weinig te genieten in Moskou. Wie op tijd voor de buis zat heeft wellicht nog even omhoog geveerd toen ex Take That frontman Robbie Williams een andere vinger dan zijn duim aan de camera toonde.
Het tweede bedrijf bood geen beterschap en was zo mogelijk nog poverder dan de eerste 3 kwartier. Een strikt leidende Nestor (niet te verwarren met onze Nestor in Bladella 9) droeg ook zijn steentje bij en zou met zijn veelvuldig gefluit niet misstaan in een de dorpsfanfare. Dit gaf de kijker alle reden om na de 3-0 af te haken en buiten van het weer te gaan genieten.

De doorzetters werden deze avond echter beloond. In extremis liet de Russische ploeg zien toch over enige voetbalkwaliteit te beschikken. Uit het niets krult Cheryshev met zijn buitenkant voet een bal in de verre hoek achter Al Muaiouf. In de slotseconden weet Golovin met een mooie vrije trap de score zelfs op 5-0 te brengen. Plots behaalt Rusland de grootste overwinning ooit in een openingswedstrijd, en biedt het de Russische fans wat hoop voor een goed vervolg. Voetballend was het niet oogstrelend, maar zoals vaak zat ook deze keer het venijn in de staart. Poetin’s mysterieuze glimlach na afloop sprak boekdelen: we zijn begonnen…

Robin Brekelmans

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven