Bladella

Het wordt weer eens tijd!

17 juni 2018
www.bladella.nl
De tweede klasse in? Bij winst zondag op Braakhuizen! Of zo nodig woensdag dan maar tegen Unitas’30 of SVSSS…

De tweede periode is voor de Schippers’ mannen. In de play-offs zijn Wilhelmina Boys en BMC verslagen. De finale richting 2e klasse is bereikt. Nog één overwinning (in twee wedstrijden) en promotie naar tweede is een feit. Bladella 1 draait een goed seizoen. Complimenten voor Huub Vermeulen en zijn groep!!
Historische hoogtepunten
Koninginnedag 1997 kampioen bij Rood Wit V. en promotie naar tweede. Dat was onder Toon Smulders. Naaste concurrent Rood Wit werd op eigen veld met 1-4 van de mat geveegd. Degenen die daar bij waren – en dat waren er héél veel - zullen het nooit vergeten. Op de ‘platte kaar’ door Bladel met tussenstop bij het kerkhof om op het graf van de toen net overleden terreinknecht Jan van Rooij de kampioensbloemen te leggen. Daarop de huldiging op het gemeentehuis en dagen ’t dak eraf op de Smagtenbocht! Al die clubbinding: Kippenvel! Vijf seizoenen werden prestaties geleverd in 2F, veelal tegen ‘betaalde’ clubs. Zelfs in 2001 periodekampioen! Bladella kwam tegenover Internos uit Etten-Leur te staan. Na partijen van 0-0 en 1-1 werd ons via penalty’s de deur naar de 1e klasse dicht gegooid. De degradatie in 2003 was een tegenvaller.
29 mei 2005
Onder John Smetsers wordt achter kampioen RKVVO de 2e plaats behaald. Nacompetitie dus, en hoe…! De finalewedstrijd in Bergeijk tussen de twee oudste Kempische clubs was een gedroomd affiche. Tweeduizend man bij De Valk – Bladella, bloedstollend! Na een uur voetballen met 0-2 achter. Daarna zorgen Remco Janssen en Jeroen Schilders voor 2-2. Verlengen! Met een snoeiharde kopbal brengt Mark Antonius Bladella voor het eerst op voorsprong en Dirk Reijnders maakt er zelfs 2-4 van. Het Bladella legioen in extase!! Nog nooit zoiets meegemaakt. “Bladella klopt De Valk in finalethriller: 3-4” kopt de pers. Op de Smagtenbocht is het dagen onrustig. Heel Bladel feestte mee! Lees nog eens de uitgebreide reportage in de Trompettercup.
In 2010 voor het laatst
Maar twee jaar duurt het verblijf in 2F. Drie seizoenen zijn nodig om de sprong naar de 2e klasse opnieuw te maken. In het jubileumjaar 2010 wordt onder Mark den Brok Reusel Sport op de voorlaatste speeldag van de koppositie verdrongen. Aan de Bossingel wordt met 3-0 tegen Marvilde het karwei afgemaakt. Begeleid door meer dan 100 in blauwwit gestoken jeugdleden gaat een zegetocht op de ‘platte kaar’ via een grote omweg naar de huldiging op het gemeentehuis.
Bladella bestaat nu al 108 jaar. Zo’n hoogtepunten houden een vereniging springlevend. Daarmee kan en moet je naar buiten. Je kweekt er goodwill mee, maar bovenal ‘clubbinding’ en dat betaalt zich in alles vele malen terug.

8 van de 18
Drie periodes speelde Bladella deze eeuw in de 2e klasse, totaal acht van die achttien seizoenen. De laatste vijf jaargangen waren de velden van derde klassers het werk- & speelterrein van het blauwwitte vaandelteam. In dit half decennium werd 3x een periodetitel in de wacht gesleept. Vorig seizoen - en eigenlijk ook dit seizoen - maakten de Schippers’ mannen furore in de bekercompetitie. De kwaliteit is dus aanwezig voor een stapje hoger. Temeer omdat tegen voetballende ploegen Bladella’s standaardteam de betere resultaten behaalde. Tijd weer eens voor promotie! Of nie..?En als we eerlijk zijn hoort een vereniging met meer dan duizend leden in de tweede klasse mee over te kunnen. Toch?!

Braakhuizen
Dat is de te nemen horde komende zondag. In deze eeuw kwamen beide finalisten elkaar in vijf seizoenen tegen. Forza Barga kon eerder via de nacompetitie - dat was in in 2014/2015 - de stap naar de 2e klasse al eens maken. Die stap bleek toen te groot, want directe degradatie volgde. Opnieuw doet Braakhuizen een gooi naar promotie. Die doelstelling werd op de Kievit niet onder stoelen of banken gestoken.

De Bladella touringcar van top-vervoerder Urban Tours staat al weer klaar. Deze is al weer volgeboekt! Maar geen paniek, er is voldoende ruimte in bus gereserveerd om de 'promotie' mee naar de Smagtenbocht te vervoeren! De spanning stijgt. Zondagmiddag moet je er bij zijn om weer een hoogtepunt in de boeken te schrijven. Alle blauwwitte hulp is daar voor nodig. Het wordt weer eens tijd! Spannend...!! 

 
www.bladella.nl
Zware twijfel bij JO8-2 aan de topografische kennis in de KNVB computer... Enkele opmerkelijke zaken bij de competitie-indeling.  Lees verder »
 
www.bladella.nl

Column: 'Afgelopen '

16 juli 2018
Aan 32 dagen voetbalgekte is een einde gekomen. 64 wedstrijden en 169 doelpunten verder zijn de Fransen na 20 jaar weer tot… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook voor de jeugdteams zijn de competitie indelingen voor het komende seizoen 2018/2019 bekend genmaakt. Zie hier onder: Lees verder »
 
www.bladella.nl
De KNVB heeft voor het nieuwe seizoen 2018-2019 de indelingen van de diverse competities bekend gemaakt. Zie hier onder: Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-01-2013 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-09-2012 Lees verder »