Nieuws

Bladella - BMC: de finale naar 2e klasse in zicht

08 juni 2018
www.bladella.nl
Voor de Schippers’ mannen lonkt bij winst de 2e klasse. Datzelfde geldt ook voor BMC! Spanning en sensatie op de Smagtenbocht.

Héél kortbij
De winnaar van Bladella - BMC mag zich op gaan maken voor herintreding in de 2e klasse. Wie deze slijtageslag overwint speelt volgende week de finale op het Bossche sportpark Engelerhart tegen FC Engelen of op De Kievit in Geldrop tegen Braakhuizen. FC Engelen - Braakhuizen is de andere halve finale van deze play-offs. Mocht BMC zondag aan de Bossingel winnen, betekent dat ‘de trots van Balkum’ in deze nacompetitie voor de derde maal de bus in moet. (Dat malheur voor BMC wil Bladella maar al te graag voorkomen...!)
     Ter compensatie mogen de kosten voor ‘verplaatsing’ voor 50% bij de thuisspelende club gedeclareerd worden.
     Let wel: de helft van de kilometers die max 5 auto’s zouden maken à € 0,26. Een ‘bureauregeling’ van niks.
     Maar dat terzijde.
De verliezer van de finale krijgt nog een herkansing! Drie dagen tijd om te recupereren, want op woensdag 16 juni (jaja, dan wel op neutraal terrein!) mogen de verliezende finalisten – de andere komt uit West Brabant/Zeeland – nog strijd leveren voor een bonusplaats. De Osse 1e klasser DESO werd al eerder uit de competitie genomen en mag het opnieuw in de 5e klasse gaan proberen. Die opengevallen plaats in de 2e klasse wordt de inzet van de verliezersfinale.
Maar dat is eigenlijk al veel te ver vooruit kijken…! Eerst zondag de arena in…!

Spannend in Best
De mannen van Huub Vermeulen hadden zondag met Wilhelmina Boys toch eigenlijk niet zo’n moeite. Bladella was de bovenliggende partij. Het verzuimde echter om de trekker vroegtijdig over te halen. Twee keer werd de blauw-witte voorsprong teniet gedaan door knullig balverlies. Het moet gezegd: die afstraffingen waren mooie combinaties met klasbak Maron Heersmink als aanjager die WB 2x langszij brachten. Eigenlijk ook de twee enige goeie aanvallen van de Boys in de eerste 90 minuten. Pas in de verlenging werd Best dus een 2e klasser armer. Joep werd door zijn medespelers ‘omver gekegeld’ en ‘beknuffeld’ toen hij het vonnis ten lange leste voltrok. Dat moment deed denken aan zijn luid bejubeld goal in de kampioenswedstrijd 8 seizoenen terug tegen Marvilde.
Bijna nog penalty’s schieten… Die Heersmink voerde namelijk op het eind van de verlenging nog eens zo’n huzarenstukje op, die even schitterend door Nick werd gepareerd. Kort en goed: het kostte heel veel kruim om in de halve finale te geraken. Dat daarin niet Reusel Sport, maar BMC tegenstander wordt, gaf even een dubbel gevoel. Door menigeen werd dat ‘sportief’ eigenlijk nog niet eens zo heel erg gevonden…
Goeie mix
Jan van Grinsven, clubicoon bij FC Den Bosch – hij scoorde ook ooit als eerste keeper in de eredivisie – degradeerde in 2016 met BMC naar de 4e klasse. Hij bracht ze het seizoen daarop meteen ook weer terug naar 3C. Van Grinsven is ondertussen fulltime in dienst in de Vliert. Manfred van Erp promoveerde vorige zomer van BMC 2 naar het roodwitte vaandelteam. Dat doet hij goed – meteen nacompetitie richting omhoog – en tekende een nieuw contract wat hem ook de komende twee seizoenen hoofdcoach maakt.
Aanvoerder van het 'Berlicumse Ajax met de rode sokken’ is Randy van Heijnsbergen (31). Deze organisator fietst met de nieuwelingen Gijs van der Voort (29) en Richard de Laat (31) sinds de zomer weer wekelijks naar sportpark De Brand. De aanvoerder heeft na 2 jaar UNA de laatste 5 seizoenen het roodzwart van OJC Rosmalen verdedigd. Numero 8 Van de Voort (met de kop gescoord in Reusel) kwam over van 1e klasser HVCH en de ‘10’ Richard de Laat (uitblinker afgelopen zondag) was jaren actief in het zaterdagvoetbal. Zij zorgden bij BMC voor een fikse kwaliteitsinjectie en brachten tassen vol routine mee.
Het nummer 1 is onbetwist voor het jeugdig talent Jesper Langenhuijsen (21jr). Met sterke reflexen (in Reusel nog een ‘wereld’redding) is deze rechtspoot vooral sterk in de 1-tegen-1 situaties, kan meevoetballen en zijn spelhervattingen zijn meer dan uitstekend. Een goeie mix herbergt BMC. Door veldheer Van Heijnsbergen wordt de jeugdige achterhoede aangestuurd, een goed voetballend middenveld met voorin een paar gevaarlijke spitsen. Spits is de 19 jarige Bram Verhoeven die de bal al 14x tegen het vijandelijke net wist te krijgen. Ook Sjors van Zoggel (27) – hij begon zondag in Reusel op de bank – scoorde eenzelfde aantal.
Blaal - Balkum
BMC was o.a. met twee bussen goed vertegenwoordigd op Den Hoek. In sfeervolle ambiance en met een groot aantal toeschouwers ‘aachter d’n droad’ werd daar een zwaarbevochten, maar verdiende 0 - 1 overwinning behaald op Reusel Sport. Zondag gaan ze opnieuw de bus in, weer naar de Kempen. De blauwwitte gastvrijheid doet zeker niet onder voor die van geelzwart! Een prachtig affiche met grote belangen staat op het spel.
Deze strijd staat o.l.v. de jonge en al ervaren Teun Martens uit Luijksgestel die ‘neutraal’ wordt geassisteerd door Andre Werrelmann uit Heeze en Thomas Verboven uit Best. Mocht er na 90 minuten nog geen beslissing gevallen zijn, wordt er nog 2x 15 minuten verlengd, indien noodzakelijk nog vervolgd met penalty’s.
De blauwwitte aanhang is nodig om het zelfvertrouwen overeind te houden. Geloof in eigen kunnen - want kwaliteit is er - moet van de andere kant voldoende zijn om de finale te bereiken. Ook veel Kempische voetballiefhebbers gaan zondagmiddag de weg naar De Smagtenbocht inslaan. Volop spanning en sensatie.
Komt dat zien én meemaken! Jij bent er roch ook?!

Ambiance verzekerd, ook zeker in de derde helft..!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven