Teun Grimbergen: ‘Die zijn te pakken!‘

06 juni 2018
www.bladella.nl
Zeven jaar geleden, maart 2011, was dat te lezen in de wedstrijd flyer van Bladella - BMC. Bladella verloor toen wel met 0-2....

In 2010, in het jubileumjaar, promoveerde Bladella o.l.v. Mark den Brok naar de 2e klasse. Aartsrivaal Reusel Sport stond twee wedstrijden voor het einde nog op kop in het klassement. De geelzwarte zenuwen kreeg men ginds niet onder controle. Op de laatste speeldag - Bladella won met 3-0 van Marvilde – werd het (laatste) blauwwitte kampioenschap binnen gehaald, met 2 punten voorsprong op de buurman. Rsp promoveerde overigens dat seizoen via de nacompetitie ook mee naar 'tweede'.
BMC eindigde in datzelfde seizoen 2009/2010, in de andere (‘Bossche’) derde klasse, als vierde. Maar via de nacompetitie wisten de mannen o.l.v. keuzeheer Theo van Lieshout toch promotie af te dwingen. Voor het eerst in de clubgeschiedenis klom de club naar de 2e klasse.
 
BMC ontstond in 1945 uit een fusie van het Berlicumse VVB en het Middelrodense MVV. Beide dorpen behoren bij de gemeente St.Michielsgestel. Het ledenbestand telt plusminus 750 namen. In het Ajax-tenue met de rode sokken spelen op zondag 8 senioren- en 2 vrouwenteams. Bij de jeugd kwamen dit seizoen 2 A’s, 4 B’s, 5 C’s, 3 D’s en 6 E’s en 6 F-jes in competitie uit. Het vaandelteam samen met het 2e én 3e team vormen een brede selectie. De reserves eindigden op plaats 9 in de reserve 1e klasse (37 uit 26 met een saldo van 57-51), dat is een niveau hoger als het blauwwitte 2e. Het hoogste jeugd-team belandde op plaats 11 in de hoofdklasse en naar dat niveau promoveerde Bladella JO19-1 afgelopen zaterdag met hun kampioenschap. Dat alles geeft een aardig beeld van "de trots van Balkum". 

Vergelijk  (in onderstaand historiek de resultaten in deze eeuw van BMC en Bladella)

2e klasse
Helaas duurde het 2e klasserschap voor BMC (toen) maar één jaargang. De 13e plaats in de eindrangschikking betekende in 2011 nog rechtstreekse degradatie. Ook in het vijfde seizoen in 3C waarde het degradatiespook op sportpark De Brand rond. Via nacompetitie kwamen de roodwitten zelfs in de 4e klasse terecht. Die misstap werd in één seizoen wel weer goed gemaakt. Via de play-offs werd in vorige zomer het verloren terrein weer snel heroverd. Afgelopen seizoen werd in derde klasse een pittig woordje meegesproken. Evenals Bladella werd BMC kampioen van de 2e periode met 20 punten uit 9 partijen (24-14). Ter vergelijk de Schippers’ mannen hadden voor dezelfde titel in 3D ook 20 punten nodig en een doelsaldo van 18-6.

Eindstand seizoen 2010/2011   
het enige seizoen waarin beide teams in competitie tegenover elkaar stonden -

2010/2011
Bladella deed als promovendus in dat seizoen aardig mee in de tweede klasse. Het eindrapport vermeldde een keurige 7e plek. Het roodwit uit Berlicum degradeerde met hun 13e plaats weer meteen. Uit 26 partijen werden 26 punten (33-45) verzameld en dat was niet genoeg. Bij dat aantal zaten wel vier punten van Bladella. In de bus terug naar Bladel kon in oktober nog een puntje meegenomen worden (0-0). Op de Smagtenbocht nam ‘Balkum’ alle punten mee naar huis (0-2).

9 tegen 11 en 0-0
“Voorafgaand aan onze 7e wedstrijd tegen Bladella, lazen we op de prachtige site van Bladella: “De mannen zijn van slag. Daar lijkt het althans op. Na een uitstekend begin van deze competitie wil het nu even niet lukken…schrijver vervolgt… De in Ajax- tenue spelende Berlicummers vormen een sterk collectief, dat de mouwen aardig op kan stropen. Met passie (en verstand) er tegen aan, dan is de kans groot dat de Tipmast–mannen daar voor een ommekeer gaan zorgen”
Zowat alles wat de schrijver aanhaalt, was in deze wedstrijd te zien: passie, de mouwen omhoog, pittige duels, spelers die zo nu en dan van slag dreigde te raken, een scheidsrechter die het dan bij de een en dan weer bij de ander gedaan had. Helaas overheerste niet altijd het verstand en ontbraken doelpunten. Jammer genoeg vielen er ook de nodige onnodige kaarten, waarbij BMC zowel 2x geel als 2x rood voorgeschoteld kreeg en Bladel 3x geel. Zoals al zo vaak gehoord dit seizoen: het was weer niet goed, maar de spanning vergoede veel.” Dat was het verhaal toen op de BMC clubsite.

De wedstrijdflyer van toen
Bladella - BMC 0-2
‘Als’ bestaat ook niet in voetballand. Als de scheidsrechter de bal in de 11e minuut op de stip had gelegd, had de wedstrijd een ander verloop gekend. Als…. De bal kwam net buiten de 16 te liggen, de vrije trap smoorde. Na de 0-1, tien minuten vóór de rust, verdween bij Bladella steeds meer de overtuiging dat er nog punten te behalen waren. En dus bleef BMC gevaarlijk en counterde het tegen het einde naar 0-2. De jeugdige invaller Pim zag voor het eerst in z’n leven twee keer geel. Het Bladella-publiek dat nog rekende op een slotoffensief kwam bedrogen uit. In de blessuretijd ontsnapte de snelle en listige aanvaller Gerwin van der Boom en zorgde voor de 0-2. Voor heel Bladella, voor mascotte Jorg Maas en ook voor man of the match Ralf Vlems, waren de druiven daardoor extra zuur. Aldus het Bladella verslag toen.

10 juni
In de beide huidige teams staan nog maar een paar spelers die in 2010/2011 ook tegenover elkaar in het veld stonden. Bij Bladella toch nog vier: Pim van Erp, Teun Grimbergen, Max Jansen en Joep van de Ven. Bij BMC nog maar twee dezelfde namen: de middenvelders Max Forman (27 jr.) en Gijs van de Voort (29). En deze Gijs – met een kopgoal matchwinner in Reusel – is de grootste ‘boosdoener’ dat komende zondag er geen derde burenstrijd woedt op de Smagtenbocht....
De focus is nu op BMC. Als je verdiend van dat geelzwart wint heb je echt wel iets in je mars. Bij ons doet het immers nog altijd zeer dat we een tijdje terug met 5-0 daar werden afgedroogd. Dan moeten die Balkumse Ajacieden echt wel een potje kunnen voetballen!!
We gaan het zondag zien en vooral beleven! Een feestje bouwen en wellicht impersant een BITO fiets winnen!

Het wordt weer een mooie voetbalzondag!

 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
www.bladella.nl
De nieuwe jeugdcoördinator stelt zich voor. Bladella is verheugd te kunnen melden dat er vanaf komend seizoen  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-06-2013