Bij winst op de Boys wordt het héél interessant...

01 juni 2018
www.bladella.nl
In de strijd om lijfsbehoud moet Wilhelmina Boys nog driemaal winnen. Voor de Schippers’ mannen is promotie géén ‘must’.

Maar als je er zo kort bij bent, moet je er natuurlijk wel voor gaan!
Twee keer het zoet van de overwinning smaken betekent over drie weken in de finale staan voor promotie naar de 2e klasse. Dat wil ook zeggen dat Bladella dan voor de derde keer dit seizoen tegenover aartsrivaal Reusel Sport heeft gestaan….. Om die hoop te verwezenlijken dienen ‘onze vrienden’ ook zondag op Den Hoek eerst nog wel ‘even’ BMC uit te schakelen. Het toetje zwelt dan aan, een eind richting een bacchanaaltje. Dat scenario is de laatste weken in kringen ‘der kemphanen’ uit en te na belicht.
Tot zondagmiddag plusminus 16:30 uur moeten we het er dus maar niet meer over hebben...

DVG
In Liempde deed het verjongde keurcorps van Huub Vermeulen haar sportieve plicht. Omdat DBS in Reusel verrassend won, moest DVG haar laatste pot ook winnen om de nacompetitie ‘voor behoud’ te ontlopen. Hoewel het klasseverschil veel te groot was, wist een strijdend DVG net na rust toch even op 2-2 te komen. De Schippers’ mannen schakelden een tandje bij en profiteerden met mooie aanvallen van de ruimte. De 2-6 was niks overdreven om het verschil in klasse aan te geven. Met deze rustige opwarmer voor de play-offs konden alle sluimerende pijntjes genezen verklaard worden. De groep lijkt fit. Dat het scorend vermogen bij de blauwwitten maar magertjes zou zijn is ondertussen ook stevig weerlegd. In de laatste vier potten scoorde Bladella liefst twintig (20!) keer.

De Boys
Vorig seizoen werd de Bata club met 62 punten - en 17 punten voorsprong - kampioen. Met 42 punten werd Bladella toen vierde. Een glansrijke titel dus voor de Boys, met een doelsaldo van 81-22 tegen 43-36 voor Bladella. Ruben da Rocha Rodrigues (nog maar 21 jaar jong) was met 44 doelpunten de grote man. De Gemertse oliesjeik lokte hem weg uit Best. En weer kroonde hij zich dit seizoen, ook in de hoofdklasse - met 25 goals -, tot topscoorder. Afgelopen winter werd er al een contract getekend wat deze goalgetter vanaf volgend seizoen bindt aan FC De Bosch. Gezien de resultaten in de tweede klasse had zijn vertrek bij Wilhelmina Boys een te grote impact. De terugkeer van good old Maron Heersmink (35) in de spits kon die aderlating nauwelijks verhelen. Eerdere jaren scoorde Heersmink er lustig op los: 2014 en 2015 telkens 17x en twee seizoenen terug nog 23 goals.
Contrast
Van glorieus kampioen tot een seizoenlang in degradatiestrijd brengt spanningen. Succestrainer Jurgen Elbersen vertrok na 6 seizoenen en werd opgevolgd door voetbalman Ronny Everaerts. Zowel Everaerts als zijn assistent Franse gingen na de zomer met een tamelijk jonge selectie aan de slag. Het vaandelteam een trap hoger ‘in tweede’ en het schaduwteam in de reserve 1e-klasse. In december werden hun contracten verlengd, maar amper anderhalve maand later bleken de magere resultaten dermate te broeien wat resulteerde in een breuk met de hoofdtrainer. Assistent Tom Franse, eerder als speler actief bij o.a. Nw.Woensel, Geldrop, Nuenen en als opleidingstrainer jaren actief bij o.a. FC Eindhoven en Nuenen, kreeg daarop begin februari de technische touwtjes in handen.

Nog meer contrasten
Het tweede van Wilhelmina Boys werd afgelopen week kampioen en promoveert daarmee naar de reserve hoofdklasse. Het JO19-1 team van de tricolores deed het ook goed, want - als derde geëindigd in de hoofdklasse - strijdt dat team nu in de play-offs voor een plaats in de 4e divisie. Beide schaduwteams ballen dus succesvol op een hoog niveau, terwijl het vaandelteam heel het seizoen al in degradatienood spartelt.
Keeper Tom Molenberg (25) kreeg vorig seizoen in de Trompettercup de prijs van minst gepasseerde doelman. Dat was de tweede keer dat die prijs hem te deel viel. Dit seizoen zag hij al 65x de bal langs zich tegen het net gaan. Na zeven seizoenen gaat hij nu zijn keepersuitrusting in de tas voor Rood Wit Veldhoven stoppen. Na de zomer gaat ook middenvelder Mark de Wit zijn voetbalheil elders zoeken; hij verkast naar Brabantia. Michael Koning (29jr) stopt en gaat in een lager team afbouwen.

Magertjes
De Boys uit Best hadden het zeer moeilijk. Pas op de laatste speeldag vorige week kon directe degradatie voorkomen worden. WB won, Blerick verloor en degradeerde daarmee rechtstreeks. Uit bij NWC Asten - die waren al zeker van nacompetitie voor behoud – werd door de Boys met 0-1 gewonnen. Op 18 februari werd tegen datzelfde NWC de enigste thuiswedstrijd winnend afgesloten. Op Naastenbest konden slechts 7 schamele puntjes binnen geharkt worden, daarbij opgeteld de 10 punten ‘uit’ geeft het eindrapport 17 competitiepunten aan uit 26 partijen. Doelsaldo 26-65 tegen vorig seizoen nog 81-22.

Ongeslagen
In het kampioensjaar bleef Bladella tegen de tricolores ongeslagen. Vier punten wist blauwwit de gedoodverfde kampioen toen te ontfutselen. Aan de Bossingel kwam in minuut 56 1-0 op het bord en dat ging er niet meer af. Goed werk van Mark Hendriks bracht de bal bij Cas. Die bezorgde de vrijstaande Bart de bal en die op zijn beurt liet een afgemeten voorzet van zijn voet vertrekken op Anel die hard raak kopte. Eigenlijk wel verdiend. Later in Best hadden we daar geen aap kans. Maar de rood-wit-blauwe spitsen verloochenden in die partij hun klasse ‘aparte’. Daardoor kon blauwwit  stiekem een punt meenemen. Tom tikte toen op het eind een voorzet van Anel binnen en hield als vervanger van keeper Nick ook nog eens zijn doel schoon.

Het duel
Hoe liggen de verhoudingen nu. Kunnen de Schippers’ mannen hun goede reeks een vervolg geven of weten de tricolores van interim-coach Tom Franse de negatieve spiraal eindelijk om te buigen. Wat is het verschil tussen plaats 13 uit 2F en numero 4 uit 3D.
Die antwoorden zijn zondagmiddag te vinden op sportpark Naastenbest. De strijd staat o.l.v. de ervaren Jan Senders uit Veldhoven die ‘neutraal’ wordt geassisteerd door Luuk van Moll uit Bergeijk en Chris van Rijswijk uit Tilburg. Mocht er na 90 minuten nog geen beslissing gevallen zijn, wordt er nog 2x 15 minuten verlengd, indien noodzakelijk nog vervolgd met penalty’s.
Vol vertrouwen op naar de Jacob van Wassenaerstraat in Best.
Met de onvoorwaardelijke steun van de blauwwit aanhang is resultaat dichtbij.
(... en dan wordt het volgende week héél interessant!)

We zien mekaar!

 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-06-2013