Nieuws

Via Liempde de play-offs in richting Blerick of Best..

25 mei 2018
www.bladella.nl
Tegen DVG is zondag voor de Schippers’ mannen de laatste test voor de nacompetitie. DVG moet nog punten halen om zeker te zijn

Voor de laatste reguliere wedstrijddag zoekt Bladella in Liempde sportpark ‘de Roode Blaak’ op. Een locatie waar het vaandelteam niet eerder een wedstrijd heeft gespeeld. Neem afslag 26 -Boxtel- richting Liempde /Schijndel /Boxtel naar Sportlaan 2, the place to be.

PSV
Het amateurtakje van de Eindhovense eredivisionist kon afgelopen zondag nauwelijks nog een representatief team naar de Smagtenbocht bewegen. In minuut 18 werd ‘onreglementair een doelpunt voorkomen’, moest PSV met 10 man verder en openende onze penaltykiller de score. Schier onmogelijk om er dan nog een wedstrijd van te maken. De legio kansen leverden ‘slechts’ vier doelpunten op. Vermeldingswaardig was het opmerkelijk debuut van Jesper van Erkel (16 jr.) – daags daarvoor met JO17 via het kampioenschap gepromoveerd naar de 4e divisie -. Ook de andere jeugdmannen lieten zien dat bij blauwwit best aardige versterkingen eraan zitten te komen.

Periode 3
Officieel pakt Reusel Sport/CoTrans pas a.s. zondag - thuis tegen DBS - de 3e periodetitel. Unitas’59 is daarbij ‘op afstand’ de kansloze achtervolger. Immers geelzwart mag op Den Hoek nog verliezen van DBS, maar dan moet Unitas nog wel met 'een nulleke of 16' winnen bij Hilvaria. Die droom is bedrog.
Reusel Sport viert dus zondag - op de laatste speeldag - de titel ‘kampioen van de 3e periode’. En voor zo’n feestje laten ze de overwinning nooit naar DBS gaan. Dat moet de manschappen van DVG sterken in de strijd om herkansing in de nacompetitie te ontlopen.
Plaats 11
Met BES gaat DBS normaal gesproken dus de meest vervloekte nacompetitie, die ‘voor behoud’ in. Mocht DBS toch gaan winnen in Reusel dan dient DVG alle drie punten in Liempde te houden. Afgelopen week ging namelijk DVG bij Braakhuizen met liefst 8-1 onderuit. Daarmede ging een eventueel beslissend doelsaldo verloren. Ten opzicht van DBS werd +3 door die zeperd ineens -2. In de eindranking met 28 punten gelijk eindigen met DBS betekent dus ook nacompetitie. Om veilig op tenminste de huidige 11e plek te blijven staan – nogmaals: mocht Reusel verliezen - is winnen van Bladella dus noodzaak. Dan doet zelfs Spoordonkse Boys nog mee. Daar is men zich bij DVG natuurlijk ook van bewust. De DVG-site: “Een overwinning thuis tegen Bladella is noodzakelijk. Werk aan de winkel om dat, als team, voor elkaar te brengen en zodoende de onzekere nacompetitie te ontlopen”. Ook de Liempdse seizoensafsluiting wordt gepromoot met: “dat onze vaandel-dragers zich deze dag definitief vrij zullen spelen voor de derde klasse. Uiteraard gaan we daarvan uit!”
De formatie van Huub Vermeulen kan daar rekenen op fel verweer. Thuis werd het een verdiende, maar erg moeizame overwinning. Invaller Niek Janssen was toen de gevierde man. Kort voor tijd mocht Niek met een kopbal de 2 – 1 zege veilig stellen.

Nacompetitie
Als Reusel dan officieel de 3e periode achter haar naam kan schrijven neemt Braakhuizen - als hoogst eindigende ‘zonder iets’ - daarna de 1e periodetitel van kampioen Hilvaria over.
Het play-offs programma van volgende week staat nu al voor het grootste deel vast

Bladella 2
Mocht er zondag bij Braakhuizen 2 niet gewonnen worden dan staat nacompetitie ‘voor behoud’ in de reserve 2e klasse voor het blauwwitte reserveteam vrijwel vast. Dommelen 2 en ODC 3 – met 2 punten achterstand - kunnen zondag namelijk bij winst nog over 't twidde klimmen in de eindstand. Dommelen 2 speelt tegen RPC 3 en ODC 3 gaat op bezoek bij Unitas.
Kampioen in die klasse is Oirschot Vooruit 2. Unitas’59 2 heeft zich al geplaatst voor de play-offs voor promotie. Voor de andere twee plaatsen in die nacompetitie strijden op de laatste speeldag nog drie ploegen: Hilvaria 2 (32 pnt), Braakhuizen 2 (30 pnt) en SBC 2 (29 pnt.). Een spannend slot!
Mocht het avontuur ‘voor behoud’ aangegaan worden, dan staat volgende zondag 3 juni Bladella 2 thuis tegenover de laagst geëindigde PK uit de res. 3e klasse G en dat is wellicht Mulo 2 of misschien wel DVG 2…

Seizoensafsluiting
Hoe het ook zij…. zondag wordt ook op de Bossingel het seizoen voor de senioren afgesloten met een supergezellig terrasfist. Dus vlug vanuit sportpark ‘de Roode Bleek’ naar ‘de Smagtenbocht’!
Voor iedereen een fijne en gezellig voetbaldag! Ambiance verzekerd!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven