Nieuws

PSV is 1e pinksterdag de laatste ‘thuis’

18 mei 2018
www.bladella.nl
Na volgende week (DVG ‘uit’) zit voor de Schippers’ mannen de reguliere competitie erop. Het na-competitie avontuur begint 3 juni.

Bij BES werd met Hemelvaart de 2e periodetitel veroverd. Daarna, afgelopen zondag, was kampioen Hilvaria de tegenstander. Dat was heel andere koek. Het werd een 6-4 doelpuntenfestijn. Er leek een 4-4 gelijkspel in te zitten. In een poging om nog ietsjes meer werd achterin ruimte weg gegeven en sloeg bij balverlies paniek toe. Met de ‘bovenaardse’ snelheid van een topscoorder die richting 50 goals snelt, is dat dodelijk en dat bleek.

Het ging nergens meer om en dat doet het eigenlijk de laatste twee partijen ook niet meer. Althans voor Bladella niet. PSV lijkt zich plusminus veilig gespeeld te hebben, maar het Liempdse DVG moet eigenlijk nog puntjes halen uit de laatste 2 potten om van plaats 13 en 12 weg te blijven. Die worden nu bezet door Bôrkel en Spoordonk. BES is al zeker van nacompetitie voor behoud. Spoordonk, DBS, DVG en Dommelen dienen in de hoogste vitesse de laatste twee speelrondes af te werken om dat te voorkomen.


Herdgang
Half december behaalden de Schippers’ mannen op De Herdgang een verdiende 0-2 overwinning op de amateurs van PSV. En dat was toen nauwelijks een afspiegeling van het grote aantal kansen dat met name Bladella kreeg. In de wedstrijd van de gemiste kansen waren uiteindelijk de verdedigers Tom Maas en Rob v.d. Boom succesvol. Aan de vooravond van ‘Schelluinen’ was het daar in Eindhoven geen fijne voetbalmiddag.

Smagtenbocht
Als Spoordonkse Boys en/of DBS hun resterende twee partijen nog zouden winnen, dient PSV nog één à twee puntjes te halen om definitief boven de stippellijn te blijven. Na Bladella vliegen volgende week de Bosuilen nog de Herdgang op. De formatie van Huub Vermeulen heeft nog twee weken om alle pijntjes – en dat zijn er nogal wat – te laten helen.

Feest!
Het is zondagmiddag in ieder geval feest op de Smagtenbocht: Europarty! ‘Kampioen van de 2e periode’ moet nog gevierd worden. En zoiets is altijd leuker als er vooraf een goeie voetbalpot is neergezet. Aan mascotte Jisse Spliethof (Onder11-2) zal het in ieder geval niet liggen. Hij gaat als eerste proberen om de PSV goalie te verslaan. We zien mekaar en drinken een glas op Bladella!
Veel (voetbal)plezier!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven