Op bezoek bij kampioen Hilvaria

11 mei 2018
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen krijgen nog drie weken om zich voor te bereiden op de nacompetitie. Met als inzet promotie naar 2e klasse

Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen PSV en zondag daarop - op 27 mei - wordt het de weg zoeken naar DVG. Daar in Liempde eindigt de reguliere competitie dan voor Bladella.

Periodekampioen!
Borkel had de week daarvoor in Reusel onze eeuwige rivaal met 3-3 weten te temmen. Blauwwit had twee weken eerder op Den Hoek alle hoeken gezien. Ook het bezoek vorige week aan De Lemelvelden riep een sikkeneurig humeur op. Dan zijn gemengde gevoelens niet te onderdrukken als bij BES het spel ‘alles of niets’ gespeeld moet worden. Een verademing zo’n schitterend en picobello onderhouden sportpark! Huub Vermeulen zijn groep begon zelfverzekerd en bood een naar de laatste (levens)adem snakkende club ‘no monkey chance’ - om Van Gaal te citeren -. BES werd gretig opgeslokt: 0-6. De tig offside onderbrekingen voorkwam de test of het scorebord aan de rechterkant berekend was op dubbele cijfers.

Doelstelling bereikt
Een periodetitel en meer punten dan vorig seizoen waren de doelen die de Schippers’ mannen zich vooraf opgelegd hadden. Met nog drie wedstrijden te gaan is die opdracht al volbracht. Een dikke proficiat voor deze selectiegroep! Om voor het toetje van de nacompetitie in vorm en om in ritme te blijven - de pijntjes na een overvol programma kunnen ook helen - daar dienen de laatste drie potjes voor. Bladella dus kampioen van de 2e periode!

Nacompetitie
Bij blauwwit wordt de derde periode gegund aan eeuwige rivaal geelzwart. Die moeten dan nog wel ff het serietje Hapert-V’waard-DBS goed afsluiten. Reusel Sport/CoTrans heeft desnoods ook nog een ander ijzer in het vuur. De hoogst eindigende ‘zonder iets’ neemt namelijk de periodetitel van kampioen Hilvaria over. Voor de drie plaatsen in de nacompetitie hebben op dit moment Reusel Sport en Braakhuizen de beste papieren - met Unitas’59 op het vinkentouw -. Bladella is sinds hemelvaart al zeker.
Om in de 2e ronde van die toegift een team uit de 3D klasse te ontwijken (fictief: Reusel Sport en Braakhuizen) dient Bladella de één na hoogst geklasseerde periodekampioen uit 3D in de eindstand te worden. Eindigt Bladella als laagst geklasseerde PK dan treffen we in de eerste ronde de nr. 13 uit 2F. Dat zijn Wilhelmina Boys, NWC Asten of Blerick. Wordt die uitwedstrijd gewonnen dan zou op zondag 10 juni Reusel Sport (op de Smagtenbocht!) weer de rivaal zijn op weg naar de finale een week later. De penningmeester heeft voor dat scenario al een batterij kaarsjes branden.

Kampioen!
Hilvaria speelde decennia lang anoniem in 5e en 4e klasse. Een goed beleid bij de Bikse club in het laatste decennium - investeren in opleiding – wierp in 2015 vruchten af met promotie naar derde klasse. Nu - drie seizoenen later - is Hilvaria al overrijp voor de 2e klasse. Vanaf wedstrijddag één werd 22 keer winst aaneengeregen. Tussendoor wist alleen Bladella - met een bataljon engeltjes op de lat - een fortuinlijk gelijkspel bij elkaar te mazzelen. Groenwit speelt attractief voetbal met heel veel doelpunten. Zonder telraam dit seizoen.
Voor de 67 punten uit 23 partijen, en een doelsaldo van 106-28, kan iedereen alleen maar heel veel respect hebben. Hilvaria was en is de beste en kan met dit team, hun brede selectie en getalenteerde jeugd, nog jaren op een hoger niveau een uitstekend figuur slaan. Hoogtijdagen derhalve voor het Bikse voetbal!

Feliciteren
Eigenlijk om ‘des keizers baard’ koersen de Schippers’ mannen, vergezeld van Mathijs Vennix uit Onder11-5 als mascotte, naar sportpark De Roodloop in Hilvarenbeek. Groen- en blauwwit staan nog eenmaal tegenover elkaar en kunnen elkaar feliciteren. Hilvaria heeft de promotie via het kampioenschap al ‘eeuwen’ binnen. Bladella mag zich nog in drie weken voorbereiden op de nacompetitie die zondag 3 juni gaat ontbranden.
Tot zondagmiddag in Beek!

 
www.bladella.nl
Harry la Vallette dankt de supporters en beantwoordt daarnaast een aantal vragen die wij hem voorlegden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
De directeur amateurvoetbal van de KNVB:  ‘Lamgeslagen’ In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Time Out Talks (TOT)

07 april 2020
Hoe gaat met Bladella-leden in deze beroerde Corona-tijden? Waar zijn ze in en rond het huis mee bezig? Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »