Week van de waarheid begint met Hapert uit

04 mei 2018
www.bladella.nl
Komende 5 dagen wordt periode 2 beslist. Zondag naar Hapert en donderdag naar BES moeten 6 punten opleveren voor de titel.

Periodestrijd
Hilvaria is al ‘eeuwen’ kampioen en gaat in alle drie periodes bovenaan eindigen. Die drie ‘troost’titels (de competitie is in drie periodes gehakt) gaan dan overgenomen worden. De periodetitel van episode 1 gaat naar het hoogst eindigende team op de eindrangschikking 'zonder iets'. Plek drie of vier hebben de beste papieren.

3
Voor periode 3 zijn er nog drie duels te gaan. Die strijd gaat vooral tussen Reusel Sport en Unitas’59 (beide met 13 pnt.). Door de goede reeks mag Hapert - met 2 punten achterstand op die twee – loensend naar dat klassement blikken. Maar met daarin Reusel, Hilvaria en Nw. Woensel nog op het menu moet er wel een voetbalwonder gebeuren. Alhoewel…! Mocht Reusel Sport/CoTrans alsnog de 2e periode voor de neus van Bladella weg weet te kapen, dan stijgen natuurlijk de kansen voor Hapert in de laatste periode weer aanzienlijk….

2
Periode twee dus deze week. Reusel Sport gaat daarin aan kop, maar Bladella heeft de minste verliespunten. Reusel Sport - met een wedstrijd meer gespeeld - moest tot nu toe 6 verliespunten incasseren, tegen Bladella vier. Zeg maar 5 eigenlijk, want op doelsaldo is blauwwit altijd geklopt. Komende zondag in Hapert en - vier nachtjes slapen verder - a.s. donderdag met Hemelvaart in Borkel, moet er door de Schippers’ mannen gewonnen worden. De belangrijkste ‘vijfdaagse’ van het seizoen is aangebroken. Bladella moet twee keer winnen. Te beginnen zondagmiddag op de Lemelvelden.

  Op Kempen FM zal daarbij de stem van Leo Wilms  helaas niet meer
  te horen zijn.
  Ongetwijfeld zal Leo 'vanaf hier boven' de derbyspanning meebeleven.
  Voor aanvang staan we nog even stil bij het overlijden van deze
  markante voetbalman.


Hapert
Ze draaien een goed seizoen. Klassebehoud was de doelstelling. Succescoach Peter Jonkman heeft het ook bij vv Hapert weer goed voor elkaar. Een mooie plaats in het rechterrijtje is daarvan de beloning. In de laatste zes duels werd alleen nog maar van V’waard verloren. Thuis, op de Lemelvelden, gingen van de tien partijen alleen die tegen Braakhuizen en V’waard verloren. Daar werden 20 punten gepakt, tegen ‘uit’ 10 uit 11. Op de thuisbasis wordt ook nog behoorlijk gescoord: 18-11 tegen 13-31 uit. Alles bij elkaar leverden die 21 wedstrijden 30 punten op. Dat zijn er 10 minder dan Bladella.

8 oktober
Op de Smagtenbocht vergaloppeerde Bladella zich stevig tegen buurman Hapert. 0-1. De formatie van aanvoerder Jordi Huybregts had alle krachten weten te verzamelen om ‘grote broer’ in die derby te bestrijden. Op duelkracht, daadkracht, wilskracht enzovoorts werd blauwwit toen afgetroefd. Jonkman had het uitstekend voor elkaar. Achter dicht, Bladella het spel laten maken, vooral de duels winnen en op z’n snelst omschakelen. Terecht verlies op een mindere tegenstander was daarmee makkelijk verklaard. Die open wond is in het Bladelse lang beklaagd. Dat hautaine van 8 oktober mag daarom komende week weer niet de kop opsteken.

Derby Time
Grote belangen voor zowel Hapert als Bladella, veel volk op de been, want het is een derby hè! Revanche! Daarbij nog goei (terras-)weer. Wat wil je nog meer bij een voetbalstrijd tussen twee buren. Bladella moet haar favorietenrol waar weten te maken en underdog Hapert zal er alles aan doen om het resultaat op de Smagtenbocht te evenaren. Een spannende derbypot is verzekerd. Garantie voor een voetbalfeest!
Het mooie ED krantenartikel waarin Yordi Huybregts wordt geïnterviewd door Thomas Dal verraadt ook het belang van dit burengevecht.

We zijn er en zien mekaar zondagmiddag op de Lemelvelden!

 
www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Een lekker potje voetballen mag sinds 1 juli weer, nu ook door 'Boven 18’. En de 55plussers gaat 'wandelvoetballen'. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen week en in overleg met de gemeente kan het bestuur mededelen dat zowel het… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf maandag 22 juni starten we met de nieuwe jeugdteams voor seizoen 2020-2021 tot en met 10 juli  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven