Veel eer te herstellen rondom Bladella - BES

19 april 2018
www.bladella.nl
BES werd bij kampioen Hilvaria afgeslacht (10-1) Nw.Woensel werd de eerste winst geschonken. Onze 5-0 afgang was nog erger.

Een vernedering
Zelfs als er over 100 jaar - Bladella behoort dan al bijna 208 jaar ‘voetballend’ vooraanstaand te zijn in deze regio – nog dé derby Reusel versus Blaal uitgevochten wordt (dat zal toch wel zeker…), gaat het debacle van afgelopen zondag aangehaald worden. Met andere woorden: op 15 april 2018 - de dag dat PSV tegen Ajax voor de 24e keer kampioen van Nederland werd - werd Bladella in Reusel met liefst 5-0 vernederd. Punt.
Is er een slechtere reclame voor de Blaalse voetbalclub denkbaar?! De historie verhaalt dan: “Het gebeurde onder het voorzitterschap van René Walenberg, hoofdcoach was Huub Vermeulen, hoofdsponsor toen MS Schippers, Yordi Markhorst zat als mascotte op de bank en de verantwoordelijke spelers die de ultieme eer kregen om aan die aftrap te verschijnen waren:…..….
Er is – jawel! – afgelopen zondag geschiedenis geschreven, maar wel met een dikke vette rouwrand. Een klein PS-je mag er nog bij vermeld worden: Tom was de enige blauwwitter die niet kopje onder ging. Hij woont dan ook in Reusel…!
Het kan niet anders dan dat pastoor Harm Schilder – ook deze nieuwe herder moet zich een hoedje geschrokken zijn – deze week lange rijen zondaars in het blauwwit voor zijn biechtstoel gaat aantreffen.
"Harm, de penitentie mag voor deze ene keer best fors zijn hoor..!!"
Bij dat alles dient zeker vermeld te worden: groot compliment voor het vaandelteam van Reusel Sport/CoTrans! Zij gaven ons geen aap kans. Ook als het elf-tegen-elf gebleven was, had er om kwart over vier nog viereneenhalf - nul op het scorebord gestaan. D’n Dijkman had gelijk.

Plaats 9
We moeten verder. Door de zure appel heen. Hoewel de glans over dit seizoen flink lijkt afgebladderd, wacht nog een mooie toegift. Nacompetitie gloort immers, mits door de Schippers’ mannen de 2e periode goed wordt afgesloten. Daarvoor moet in Hapert over 14 dagen gewonnen worden. We hebben het niet zo op onze buren, want ook op de Lemelvelden dient nog het e.e.a. recht gezet te worden. Plus moeten er voor die toegift door blauwwit op Hemelvaartsdag drie punten uit Bôrkel gehaald worden. Datzelfde BES is komende zondag de tegenstander op de Smagtenbocht. Deze partij telt voor periode 3. In dat periodeklassement staan BES en Bladella broederlijk gelijk op plaats 10 (zo je wilt plaats 9) met 4 uit 4: 1x winst, 1x gelijk, 2x verloren.

BES
‘Klein duimpje voltooit het wonder’ schreeuwde de krantenkop op 15 mei vorig jaar. Trainer Peter Jonkman (nu succesvol bij Hapert) schreef geschiedenis door BES verrassend naar de 3e klasse te loodsen. Dat clubke, met rond de 200 leden, hoeft iedere week slechts drie seniorenteams (plus nog een vrouwenteam) in het clubrood te kleden. Helaas is de vereniging geen jeugdteam meer rijk. En dat is een wel erg wankel fundament voor continuïteit. Om overeind te blijven is BES daarom afhankelijk van voetballers van buiten. Omdat na dit seizoen een aantal spelers gaat stoppen komt het voortbestaan van de club serieus in gevaar. De urgentie is zo hoog dat er in februari een brandbrief om selectiespelers in het Kempisch voetballand werd geslingerd.

Eerherstel
BES en Bladella zijn compleet vreemden van elkaar. Beide formaties hebben zelfs dit seizoen nog niet tegenover elkaar gestaan. De Schippers’ mannen zijn nog in de race voor nacompetitie naar boven. Bôrkel zal alle zeilen bij moeten zetten om nacompetitie voor behoud te ontlopen. BES scoorde meer doelpunten dan blauwwit, maar kreeg er ruim driekeer zoveel tegen: 32-58 om 31-18. Bôrkels trots haalde op de thuisbasis 14 van haar 17 punten. Op de Brug werd alleen verloren van PSV, Hilvaria en van Reusel Sport. Uit werd nog maar één keer gewonnen, van Dommelen! Twee keer winnen van Dommelen mag in die contreien gevierd worden als een kampioenschap.
Een smalle selectie kan ook zorgen voor grote verschillen in uitslagen. Zo werd in Borkel met 7-2 van Nieuw Woensel gewonnen, daarentegen kreeg afgelopen donderdag bij de terugpartij ‘op herhaling’ BES de primeur om als eerste ploeg te verliezen van de a.s. degradant: 2-0. Maar Bladella deed dat eigenlijk niet veel beter. Na een 1-6 overwinning ginds kwam aan de Bossingel met moeite uiteindelijk een beschamende 1-1 op het scorebord. Het team van Jurgen Pinckers kwam vorige week bij kampioen Hilvaria met 10-1 van de slachtbank. Huub Vermeulen met zijn jongens kreeg aan de grens een ongelooflijk pak slaag.

Tegen BES zal blijken of er weer voldoende karakter bij elkaar geharkt is. Dat Borkel en Schaft (1.085 inwoners) naar Bladel (10.550) komt om drie punten af te geven mag je vergeten. Als BES de mouwen weet op te stropen, gebeurt er wat. Vraag dat maar aan Dommelen.
Mascotte Giel Soetens uit Onder 8-4 houdt vanaf de bank alles in de gaten. Hij heeft een groot vertrouwen in een goede afloop. Ook de aanhang is weer eens toe aan iets positiefs! Tot zondag.

 

 
www.bladella.nl
Harry la Vallette dankt de supporters en beantwoordt daarnaast een aantal vragen die wij hem voorlegden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
De directeur amateurvoetbal van de KNVB:  ‘Lamgeslagen’ In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Time Out Talks (TOT)

07 april 2020
Hoe gaat met Bladella-leden in deze beroerde Corona-tijden? Waar zijn ze in en rond het huis mee bezig? Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-06-2013 Lees verder »