Reusel - Bladella met Vóór- en Nà-wedstrijd(je)

12 april 2018
www.bladella.nl
Laatste nieuws: donderdag over een week (26 april) moet Bladella op het Uilennest weer ff voor acht hele minuten 'in de burries'..!

8 hele minuten
Tja, we waren er al bang voor. Die 480 tellen zouden – als het gewed is - nog van belang kunnen zijn voor de eindstand straks. Als SV Valkenswaard de komende weken de broek niet scheurt aan Dommelen en DVG is er voor hen nog steeds kans op nacompetitie. Dan gaan we er gemakshalve maar van uit dat de blauwwitten de 2e periode gaan pakken. Maar ook daar hebben de Uilen nog een kansje als Bladella in de fout zou gaan. Tegen Hapert en BES ‘uit’ winnen is namelijk voorlopig een vereiste om die periodetitel in het blauwwit te kunnen vieren. Of het moet zijn dat de Bosuilen de inhaalpartij op 29 april tegen onze geelzwarte vrienden gelijk gaan houden. Dan is alleen winst op Hapert al voldoende voor een feestje. Als, als, als….
Voor Bladella zit er niet veel anders op dan op donderdag 26 april op Den Dries een stevige warming-up te gaan doen en de kooi daar in ieder geval dan gesloten te houden. Wordt vervolgd.

Dé derby
Zondag eerst nog een ‘verplicht’ dagje Reusel! Alle clichés maar weer uit de kast trekken om het geelzwart / blauwwit zaakje wat op te butsen! Als dat al nodig mocht zijn… In deze ronde gaat het ook nog ergens om: de tweede plek, maar vooral natuurlijk, als altijd, om de prestigieuze eer.
De verliezer moet in alle conversaties - in vele dagen daarna - hopen dat er geen verklaring voor ‘de afgang’ gevraagd wordt. En de winnaar zal heel zijn overredingskracht aanwenden om die derbywinst tot in den treure te her-analyseren.
De weg naar Den Hoek is weer open, we hoeven niet perse binnendoor!

Vóórwedstrijd Onder 13-3
Zaterdag al wat opwarmertjes bij de jeugd. In lokaal 9 op de Smagtenbocht worden ‘s morgens rond 9 uur de mènnekes van Reusel Sport/CoTrans Onder 8-3 en Onder 9-2 ingeprent dat er gewonnen moet worden. De opponentjes doen aan het tegenovergestelde. Zondag alle remmen echt los; ‘t is immers ‘derby time’!
De Onder 13-3 teams van beide kemphanen hebben geluk. Zij mogen om 12:45 uur op de ‘heilige’ grond 'ginds' de spits afbijten. Dat Reuselse team won daar al met 7-1 van ZSC. Uit ging het een stuk minder 7-2 en 5-3 verlies bij Dommelen, respectievelijk Rood Wit V. Het team van Blaalse Richard en Ard speelde gelijk tegen UNA en De Raven, maar verloor nipt van Riethoven. Deze teams moeten daarom aan elkaar gewaagd zijn en wat gaat zorgen voor een mooie competitiepot. Een dubbelprogramma dit weekend voor deze mannen, want ook zaterdag al spelen ze competitie. Blauwwit gaat naar Waalre en geelzwart fietst zaterdag naar Hapert. Door het rookgordijn en onder vuurwerk tegen half drie zondagmiddag het veld op als line-ups met de grote mannen moet de kers op de derbytaart worden.

Mascottes
Het draaiboek vermeldt ook nog de namen van de ‘pupil van de week’. Sjors Veron (MO11-1) in het geelzwart en Yordi Markhorst (O9-1) in het blauwwit zijn zondagmiddag de gelukkige mascottes. Ook na de titanenstrijd op Den Hoek blijven het ‘tegenstrevers’. Sjors weet zeker dat haar PSV enkele uren later kampioen wordt, terwijl onze Yordi - de kleinzoon van Wout Poes - zeker weet dat Ajax in Eindhoven gaat winnen. Ook dat kunnen we in een beste ambiance zien op Den Hoek!

Huldiging
Voorafgaande aan de kraker pakt de Rsp-voorzitter Jos van den Borne op de middenstip de microfoon om drie van zijn manschappen (Mark Faes, Dave Hermans en Ralf Lavrijsen) te huldigen voor trouwe dienst in het geelzwarte vaandelteam. 'Vervelend' in de voorbereiding op zo'n duel, maar het mooiste podium voor betreffende spelers! Ook Bladella deed dat in het verleden vooraf aan zo'n rivalenstrijd graag. Zo kregen in 2009 Erwin Louwers (500 wed) en Jeroen Schilders (450) op de stip bloemen van de voorzitter. En op menig netvlies staat ingebrand het emotioneel afscheid van dezelfde Jeroen met meer dan 600 wedstrijden. Dat was Over trouw aan Bladella blauw gesproken. Geelzwarte bloemen deze ronde dus voor Reuselse Mark, Dave en Ralf.

Eredivisie fluiten
Daar droomt Tim Jeroen Visser uit Dinteloord van. Daags na de eerder geplande wedstrijd V’waard – Bladella (van 20 maart) heeft hij zijn 20ste verjaardag gevierd. In die topwedstrijd zou hij de fluit hanteren, maar die werd afgelast. Zijn talent heeft hem nu uitverkozen om onze derby der derby’s te leiden. Hij werd geselecteerd door de KNVB om de talentencursus in Zeist te volgen. Daarbij wordt ie geholpen door zijn persoonlijke trainer Richard Martens en begeleider Danny Makkelie. Helaas kan Makkalie hem zondagmiddag geen tips komen geven, want hij fluit even verderop om 16:45 uur in het Philipsstadion de kampioenswedstrijd (?) PSV - Ajax. Ook Richard Martens - een trouwe gast bij de kempische burenstrijd - heeft laten weten helaas-helaas er niet bij te kunnen zijn. Martens - coming man in de arbitragetop (hij floot dit seizoen al 3x een eredivisiewedstrijd) was in het jubileumjaar 2010 de jeugdige leidsman van Bladella - Reusel Sport op de Smagtenbocht waar hij dat jaar ook de landelijke bekerfinale A-jeugd tussen NAC en FC Utrecht mocht fluiten. Het is misschien veel gezegd, maar als je een Blaal - Reusel tot een goed einde weet te brengen kun je zo een eind de arbitragetrap op.
NAwedstrijd(je)
Als na de sensationele burenstrijd de kruiddampen wat opgetrokken zijn, barst er - zoals het betaamt - het grote verbroederingsfeest los. Een sfeer, niet te evenaren! Op de schermen zijn dan natuurlijk ook nog de beelden van het náwedstrijdje PSV - Ajax nog te volgen…
Veel (voetbal)plezier in Reusel!!

 
www.bladella.nl
De Schippersmannen reisden als koploper af naar sportpark ’t Bokt om aan te treden tegen 't vooraf sterk geachte SV Unitas. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen op pad om op ’t Bokt de formatie van Huub Vermeulen te bestrijden. Unitas’59 is matig gestart. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Dank, dank voor de ingeleverde mobieltjes en ook voor de stem-men op Bram (zondag wordt ie 12 jaar!) voor ‘Actieheld 2019’ Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondagnamiddag en maandag morgen is het sportpark weer het terrein voor de jongens en de meiden van JO-8, JO-9 en JO –10, en ook wel… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-03-2013 Lees verder »