Vanavond eerherstel halen bij de Bosuilen

10 april 2018
www.bladella.nl
Alleen met een goed resultaat kan het debacle van zondag naar de achtergrond verdrongen worden. Maar V'waard moet ook winnen…

In vier dagen tijd twee gelijkspelen. Tegen de ongeslagen koploper luid bejubeld, tegen de puntloze hekkensluiter in diepe rouw. Ook het prestige opgebouwd in de berepot tegen Braakhuizen is ineens verdampt. Veel verwerkingstijd is er niet. In het hol van de leeuw wacht zondag het geelzwart op de blauwwitte prooi. Vanavond, dinsdag 10 april (aanvang 20 uur), vliegen de Bosuilen uit om een wonden likkende tegenstander puntloos naar Den Hoek te verjagen. Er is deze week kilo’s karakter vereist.

Bosuilen
Hilvaria heeft in deze klasse een ‘status aparte’. Na de ‘kampioen’, met 86 goals (uit 20 partijen) geeft de ranking SV Valkenswaard aan als meest productieve ploeg. Vijftig doelpunten scoorde het blauwgeel al. Ter vergelijking: blauwwit kwam in een gelijk aantal potjes (18), uit op een productie van 31. In het doelpunten voorkomen zijn de Schippers’ mannen wel baas: dertien tegen veertig (40) van Valkenswaard.
De Bosuilen zorgen met hun doelsaldo wel dikwijls voor spektakel. Met 90 doelpunten in 18 partijen worden de doelnetten gemiddeld vijf keer in 90 minuten getest. Bladella komt met een totaal van 44 stuks nog niet aan de helft van dat gemiddelde: 2,4 per duel. Op Den Dries kon men zelfs in 10 wedstrijden al om 62 doelpunten juichen (33) of mopperen (29). Zes komma twee doelpunt per match is een super hoog gemiddelde.

Periode 2
De thuisscore op Den Dries had regulier 16 punten op moeten leveren. Maar de bosuilen gingen in de fout door goalgetter Isbouts op te stellen in de derby tegen Dommelen (3-3), terwijl hij nog een wedstrijd ‘uitsluiting’ had staan. De nieuwe regel dat een competitieschorsing niet meer in de beker kan worden weggepoetst, was niet binnen gekomen. Zo’n puntaftrek doet pijn, zeker als daarmee de 2e periodetitel verder afdrijft. Bladella (of wellicht Reusel Sport) kunnen daarvan gaan profiteren. Als er geen gekke dingen meer gebeuren gaat op 10 mei, op Hemelvaartsdag, die beslissing vallen. In deze periodestrijd – winnaar 1e periode Hilvaria doet niet meer mee - staan de Schippers’ mannen er goed voor: twee punten voorsprong op Valkenswaard en Reusel Sport met nog twee partijen te gaan. Bladella treedt buitenshuis nog aan tegen Hapert en BES. V’waard (nog tegen Spoordonk) en Reusel (nog tegen BES) treffen elkaar nog op het slagveld deze periode (zo. 29 apr). Zou dat gelijk blijven dan heeft Bladella aan 1x winst voldoende voor die titel.

Laatste kans
De wedstrijd van vanavond telt mee voor de 3e en laatste periode. Daarin zijn de Bosuilen niet goed gestart. Er werd verloren van Hilvaria en van runner-up Unitas’59. De 4-0 winst afgelopen zondag tegen Hapert was dan ook hard nodig. Wil de ploeg van coach Van Kemenade nog in aanmerking komen voor nacompetitie dan mogen er voorlopig geen fouten meer gemaakt worden. Het Bosuilen-kansje in de 2e periode niet meetellend dient dan in de eindrangschikking op plaats 3 – misschien kan plaats 4 ook nog – het naambordje van Valkenswaard te prijken.

Sv Valkenswaard
Voor de fanatieke coach Peer van Kemenade is het wel duidelijk dat zijn ploeg zich geen verlies kan permitteren. Blauwgeel staat dus op superscherp. Ster in die ploeg is ongetwijfeld de altijd nadrukkelijk aanwezige Erwin Isbouts (30 jr.) Spelbepaler Isbouts (ex FC Eindhoven, 6 jaar UNA, Lutlommel, Marvilde) scoorde tot nu toe al weer 15 maal. Samen met voorin rechtspoot Nick Thijssen (8 goals), de linksbenige Ron Bakermans en Martijn Bax daar achter maakt V’waard tot een bijzonder aanvallende ploeg. Bax (25) was tegen Hapert de ‘man o/t match’. Hij scoorde een hattrick en kwam daarmee ook al op 14 doelpunten. De Bosuilen hebben drie mannen in het linker rijtje van het topscoorders-klassement staan. Bladella nog niet één. Blauwwit daarentegen heeft wel de sterkste verdediging in deze klasse. Nick Vermeiren kreeg zondag pas de tiende goal rond z’n oren, terwijl Evert Daams van V’waard al 40x zich om moest draaien om de bal uit het net te vissen.

Genoeg ingrediënten om van Valkenswaard - Bladella vanavond een boeiende krachtmeting te maken. Mascotte Jelle Duis (Onder 11-2) komt ook gauw eventjes naar Den Dries om zijn favorieten een hart onder de riem te steken. Jelle is er van overtuigd dat zondag niet meer met een bittere smaak in het blauwwitte lijf naar Reusel hoeft worden geslopen. Het eerherstel is aanstaande. Komt dat zien én meemaken in Valkenswaard!

Klik hier voor een historisch overzicht van de duels tussen Bladella en Valkenswaard van de Trompettercup.

 
www.bladella.nl
Na de oorwassing bij Huub’s Unitas’59 zijn de wonden gelikt. En dan doet Tivoli, de nummer laatst, de Smagtenbocht aan... Lees verder »
 
www.bladella.nl
De Schippersmannen reisden als koploper af naar sportpark ’t Bokt om aan te treden tegen 't vooraf sterk geachte SV Unitas. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen op pad om op ’t Bokt de formatie van Huub Vermeulen te bestrijden. Unitas’59 is matig gestart. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Dank, dank voor de ingeleverde mobieltjes en ook voor de stem-men op Bram (zondag wordt ie 12 jaar!) voor ‘Actieheld 2019’ Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »