Nieuws

Greet van Sambeeck - Maas is overleden

09 april 2018
www.bladella.nl

Moeder van een voetbalfamilie.    Zij is honderdenvijf jaar oud mogen worden.


De familie van Sambeeck is met Bladella verbonden, vroeger, nu en dat zal zo blijven. Greet, de vrouw van Piet, de voorzitter, de moeder van voetballende zonen en de belangstellende supporter van haar klein- en kleinachterzonen en ook Bladella 1 is niet meer. Zij is 105 jaar oud geworden.
Toen Greet en Piet elkaar in 1929 in Hulsel leerden kennen was Piet al twee jaar voorzitter van zijn Bladella. Dat bleef hij tot 1958. Daarna was hij 35 jaar lang competitieleider van de voetballende jeugd in de Kempen en ook correspondent voor de Kempenaer en de krant.

In 1936 trouwden Greet en Piet en ze gingen wonen aan de Bleijenhoek. Ze kregen tien kinderen. Greet zorgde voor het huishouden, ze cijferde zich weg voor haar man en kinderen, zoals dat paste in de tijd. Ze was echt de vrouw achter haar man, met liefde, met een duidelijke mening en met een warme belangstelling voor alles en iedereen. En met een blauwwit hart. Dat heeft ze meegegeven aan hun kinderen en hun kleinkinderen.

Op 17 mei 2000 is Piet overleden. Nu, achttien jaar later, nemen we afscheid van Greet. Het is een afscheid in verwondering, over een sterke persoonlijkheid die zo oud is mogen worden. Het is ook een afscheid in bewondering. Bewondering voor de inzet waarmee ze haar gezin heeft groot gebracht. Ook bewondering voor de interesse die ze is blijven houden voor Bladella, meer dan honderd jaar trouw aan Bladella blauw.

Wij, als Bladella, zijn trots op Greet en wensen de familie en alle vrienden sterkte bij het afscheid.
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven