Daar is ie dan: de 2e helft tegen Hilvaria!

03 april 2018
www.bladella.nl
Op 26 november pm 15:15u ging Bladella - Hilvaria met 1-1 de rust in. Vanavond, do. 5 april om 19u, begint dan eindelijk de 2e helft.

Dat is 130 dagen oftewel 3.124 uur later. Lang genoeg thee gedronken! Scheidsrechter Chris van Rijswijk uit Goirle kon toen niet verder vanwege een blessure. De ervaren arbiter Wil Rombouts uit Bergeijk hanteert in de 2e helft nu de fluit.

Braakhuizen!
Mooi man! De mannen van Huub Vermeulen verdienden met deze teamprestatie de entourage van een Blaal-Reusel. De onnodige 9e tegengoal van keeper Nick dit seizoen (in de 92ste minuut) was het andere ‘dissonantje’ van deze prachtige paasvoetbalmiddag. Individueel was, en is, het Geldrops roodzwart wel wat beter, maar als team was blauwwit deze middag echt superieur. De 3-1 was dan ook zwaar verdiend. Dat geeft de blauwwitte burger moed, en die is nodig, want er staan de komende uren nog enkele fikse krachtmetingen te verrichten. Te beginnen donderdagavond 45 minuten tegen de a.s. kampioen.

Mooie reeks 

  Donderdag - zondag - dinsdag - zondag: Hilvaria - Nw. Woensel - V’waard - Reusel

Voor het ‘legioen’ van ‘Trouw aan Bladella Blauw’ kan het niet heel veel mooier! Vier wedstrijden in elf dagen, twee thuis, twee uit. Bij twaalf punten mag het dak er af… (dromen komen ooit uit..!)

Hilvaria
De club uit Hilvarenbeek speelde decennia lang anoniem in 5e en 4e klasse. Een goed beleid in het laatste decennium - investeren in opleiding – wierp in 2016 vruchten af met promotie naar derde. Na drie seizoenen daarin lijkt Hilvaria nu al overrijp voor de 2e klasse. Vanaf wedstrijddag één werd 18 keer winst aaneengeregen: nul verliespunten! Daar achter heeft Bladella - broederlijk samen met Reusel Sport/CoTrans - de minste verlies-punten. Wel 14 meer dan Hilvaria! Voor groenwitte kampioensbloemen zijn op dit moment uit de resterende 8 partijen nog 10 punten nodig. Over het doelsaldo hoeven we het niet eens te hebben. De +61 van Hilvaria maken vergelijkingen met de +25 Reusel, of de +18 Bladella, of de +27 Braakhuizen belachelijk! De Bekenaren hebben nog wel een ‘zwaar’ programma voor de boeg. Van de resterende acht partijen zijn er vijf tegen ploegen uit de top 6. Twee keer zelfs nog tegen de Schippers’ mannen. Maar wat heet ‘zwaar’ voor een zulk palmares…?! De club van ‘onze’ Cats is bezig aan een historisch seizoen. Overigens Hilvaria 2 - de Cats z’n team – speelt ook nog mee voor promotie. Hoogtijdagen derhalve voor het Beekse voetbal. Daarbij speelt Hilvaria ook nog eens attractief voetbal met heel veel doelpunten. Die zijn amper te tellen dit seizoen….

Resterende ‘top’matchen 3D

Kampioen
Met alle egards toebedelen aan de behendige en supersnelle topspits Joerie van Rijswijk (al 34 goal!) doe je de overige groenhemden tekort. Langs Joerie fungeren o.a. de voormalige EDN topscoorder Koen van Oorschot en SVSSS evenknie Daan van de Wiel als gevaarlijke bliksemafleiders. In de zomer kwamen beiden de Roodloop binnen gefietst. Voor veel doelpunten is ook dito aanvoer nodig en die wordt verzorgd door veldheer Joost van Doormaal - altijd heersend op het middenveld - gesecondeerd door zijn jonge veldmaarschalk Greg van Gestel. De rossige aanvoerder is een baasje, steeds nadrukkelijk aanwezig, beresterk aan de bal, die het spel (door)ziet alsof hij het zelf uitgevonden heeft. Gedragen door die kwaliteiten en het daaruit voortvloeiende succes is Hilvaria gegroeid tot een team van echte winnaars, niet te verslaan. Toch komt het eerste verlies steeds dichterbij. Dat mag op de Smagtenbocht gaan gebeuren!

2e periode
De Schippers’ mannen hebben uit 2½ partij nog zes punten nodig om zich - in de schaduw van Hilvaria of course - te kronen tot kampioen van de 2e periode. Met als tegenstanders Hilvaria, Hapert en BES moet dat te doen zijn. Met de 1-1 ruststand omzetten in winst wordt die opdracht een stuk makkelijker.... toch?!

1e helft
Op 26 november was het groenwit zo gretig gestart dat de vrees om overlopen te worden bij de 0-1, al na 10 minuten, gehonoreerd leek. Een voorzet vanaf de rechterkant van de voet van Dorus van Trier werd door Joost van Doormaal goed ingekopt. Onze Nick kon de bal nog keren, maar kon niet voorkomen dat de afgeslagen bal alsnog werd binnengeschoten door Sem Hendriks. Blauwwit bleek echter ge-slow-start. De manschappen van Huub Vermeulen kwamen steeds beter in de wedstrijd - mee geholpen door de benutte pingel - zodat Bladella eigenlijk het meest teleurgesteld was, toen de partij bij 1-1 noodgedwongen moest worden stopgezet.

2e helft
Donderdag aanvang 19 uur iedereen op zijn post voor nog drie kwartier voetbalstrijd. Dat zal in ieder geval anders zijn dan twee jaar terug. Ook toen moest Bladella - Hilvaria doordeweeks ingehaald worden. Een minder gemotiveerd blauwwit vroeg toen om een pak slaag en kreeg die ook: 0-4. Dat kan op de Smagtenbocht nu niet gebeuren. Dat de a.s. kampioen op bezoek komt, dat leeft. De formatie van succescoach Henri van den Braak is immers de te kloppen tegenstander. Door als eerste ploeg de nog ongeslagen koploper pijn te doen worden (prestige)punten gescoord. Een goed antwoord vinden op de sterke troeven van de tegenstander brengt succes dichterbij. De Schippers’ mannen, met opnieuw geluksbrenger Luca Smits uit Onder 11-4 op de bank, gaan er voor. Met de nog aanwezige 'Braakhuizen' beleving gaat dat ook lukken is de heersende mening bij de blauwwitte aanhang. Zien is meemaken. We zien mekaar donderdag!!
Enne... Gezelligheid kent geen tijd!!

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-06-2013 Lees verder »