Zondag 1 april topper Bladella - Braakhuizen!

29 maart 2018
www.bladella.nl
Het is geen aprilgrap! Op eerste Paasdag komt Braakhuizen met Bladella hevige strijd leveren voor een plaats in de nacompetitie.

Het is niet eerder voorgekomen dat het ’s zondagsmiddags met Pasen geen paaseieren zoeken is, omdat er gevoetbald moet worden. De KNVB, in al haar wijsheid, verhief zondag 1 april tot de 20ste speeldag van deze competitie.

Unitas’59
Tja, je hebt wat uit te leggen als je een ongelukkige 1-0 achterstand in 57 minuten overtal niet gecorrigeerd krijgt. Binnen de 16 liggend op de grond per ongeluk een bal op een bovenste ledemaat krijgen was de matchwinner op ’t Bokt. Daarmee kon Unitas al na een half uur haar verdediging dichtmetselen. Voorin verschenen balvaste balgoochelaars die de Unitas' uitvallen super gevaarlijk maakten. Het moet gezegd, dat deden ze ook nu weer bijzonder knap. Bij blauwwit ontbrak - zeker na rust - een shotje gif om het zwak heilig vuurtje op te poken. Maar ook het intellect was zoek. Het snel combineren zoekende naar echte ruimtes, dat wapen werd niet gevonden. Pingelen, kappen, draaien en nog eens draaien in een overvol gestaffelde Eindhovense vesting leverde niet veel meer op als telkens balverlies. In het veld kon daardoor aanvoerder Ruud Visser, gesterkt achter hem met een ondoordringbaar verdedigingscentrum, de echte baas zijn. Complimenten voor Unitas'59, doodzonde voor Bladella.

Scheef
Het competitieverloop in 3D is uitzonderlijk scheef. Braakhuizen - ook 15 gespeeld - voetbalde thuis op het kunstgras van De Kievit al tien keer. Dat leverde 24 punten op met goede doelcijfers: 35-10. Alleen van PSV en Unitas werd daar verloren. Pas 5 (vijf!) keer tot nu toe was het speelveld buitenshuis te vinden. De resultaten op vreemde bodem zijn wat minder: 9 uit 5 (8-12). De Geldropenaren hebben zodoende nog acht uitwedstrijden voor de boeg (5x op natuur en 3x op plastic) tegen slechts 3x thuis. Bladella heeft nog zes uitduels tegoed (5x op natuur en 1x plastic) en 4½ partij thuis.

Blauwwit op vier
De komende 15 dagen gaat duidelijk worden hoe groot de kracht van de Schippers’ mannen nu werkelijk is. We krijgen wat toppers voorgeschoteld! De stevige serie thuis van Braakhuizen, Hilvaria 2e helft - met Nieuw Woensel als tussendoortje - om te eindigen bij de Bosuilen en een week later bij de geelzwarte aartsrivaal ginds aan de andere kant, zijn de vette schotels. Die vijf tegenstanders binnen 15 dagen - met twee daarvan doordeweeks - gaan Bladella op de ranglijst het kortst achter Hilvaria terug brengen of dicht bij Unitas’59 zakken. Kortom: twee weken met potten van de waarheid!

Geelzwart op twee
Door het verlies bij Unitas zijn de Schippers’ mannen gezakt van plaats twee naar plaats vier. Een gelijkspel meer dan Braakhuizen, wat dus 2 punten achterstand op de tegenstander van zondag betekent. Reusel Sport/CoTrans - met een wedstrijd meer gespeeld - hoeft nu het minst ver te turen om het groenwit van kampioen Hilvaria nog te ontwaren. Interessante gegevens die de spanning op de Smagtenbocht de komende twee weken fiks laat aanwakkeren.

Roodzwart op drie
Met zo’n kwaliteitssterke selectie is de 2e klasse ambitie in Geldrop best te billijken. Vorig seizoen kende dat streven - de degradatie snel teniet doen - nog geen succes. Bladella speelde toen drie maal tegen het team van coach Jeroen van der Schoot. Op de Smagtenbocht een moeizame 2-1, voor de beker werd op de Kievit plaatsing voor de 1/8e bekerfinale bereikt (1-4). En nog een keer naar Geldrop voor de competitie werd een waar spektakelstuk waarin pas in de ultieme slotseconden de 3-3 werd binnengeharkt. In dit jaargang kreeg Bladella aan de Winde les in duelkracht. Het 1-0 verlies op de Kievit was eigenlijk maar een magere afspiegeling. Daar was toen Braakhuizen een stuk beter maar vooral ook feller.

Bloedjefanatiek
Aanvoerder Teun de Wit (27) blaakt weer van zelfvertrouwen: 'Onze trainer Jeroen van der Schoot is ongelooflijk fanatiek. Hij staat het liefst zeven dagen in de week op het veld. Soms slaat hij richting de tegenstanders wel eens door. Braakhuizen is wel één van de best voetballende ploegen in deze klasse.' Samen met Tolga Ozkan (uit het 4e geplukt) en ook de van FCE overgekomen Gerald van Veen vormen zij een ijzersterke defensie. Voorin zorgt Braakhuizens beste speler Anthony de Haan (33) nog altijd voor groot gevaar. Elf kruisjes staan er al weer achter zijn naam. En wat te denken van Ralf van Beek die met 17 doelpunten teamtopscoorder is.
Met Pasen vliegt die roodzwarte formatie op de Smagtenbocht vol zelfvertrouwen en uiterst fel uit de startblokken. Dat is een handelsmerk die de hand van de fanatieke coach verraadt.

Strijd
Dit duel om belangrijke punten voor bovenin maakt deze krachtmeting tot een echte topmatch. Mascotte Stijn de Ruijter uit Onder 11-1 is er helemaal klaar voor. Want de supporters krijgen paasmiddag een spannende pot op het scherpst van de snede voorgeschoteld. Dat staat vast.
Superzondag op de Smagtenbocht dus. En daar zorgt WFC ook voor. Want wie komt supporteren wordt in de nababbel - onder de rust en na afloop - door de supportersclub verrast.....
Er zal in ieder geval genoeg na te babbelen zijn. Jij bent er toch ook ?!

Lees ook in de zaterdageditie van het ED het interview van Thomas Dal met onze Pim van Erp.


 

 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
www.bladella.nl
De nieuwe jeugdcoördinator stelt zich voor. Bladella is verheugd te kunnen melden dat er vanaf komend seizoen  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-06-2013 Lees verder »