Boos op Boreas én op de KNVB!

22 maart 2018
www.bladella.nl
Het is 'n zooike, de afwikkeling van dit voetbalseizoen. Zo gaan in de 3D klasse liefst 19 duels buiten de zondag gespeeld worden.

Dat de KNVB nu alle drek over zich heen krijgt hebben ze ook wel over zich afgeroepen. Niet die bureauklerken alleen, want Boreas, de god van de Noorderwind, is daar eerlijk gezegd ook flink schuld aan. De Griekse mythologie verhaalt dat deze ruwe windgod koningsdochter Oreithyia schaakte om haar te beminnen in zijn woongrot. De overspelige wreedaard verdedigde die met ijzige kou, duisternis en sneeuw. Boreas lijkt al maanden weer op maagdenroof te zijn.

Gemopper
Van 12 naar 14 teams, eind september de competitie starten, pas na carnaval herstart, baaldagen introduceren, dubbele (inhaal)programma’s met Pasen (en Pinksteren) afschaffen. Als de weersomstandigheden dan tegen zitten, zoals in deze winter, laat de som van al die veranderingen het competitieverloop volledig in de soep lopen. De leden hebben het zo gewild verdedigt de KNVB zich. De strakke structuur heeft plaats gemaakt voor wanordelijke scheefgroei die makkelijk naar competitievervalsing gaat stinken. Gemopper alom.

Nog erger
Enne, we zijn er nog niet! De ijsheiligen moeten nog komen en een chagrijnige Pluvius kan nog heel wat nattigheid lozen. En wat te denken van de mei- en/of voorjaars-, krokusvakantie, de ‘lange weekenden’ rond Pasen, Koningsdag en Hemelvaartsdag plus Pinksteren zorgen ook nog eens voor trubbels. Nog erger? Heeft de voetballer (lees: het thuisfront) het al in de smiezen dat op eerste Paasdag (1 april), op Hemelvaartsdag (10 mei) én ook op eerste Pinksterdag (20 mei) programma’s moeten worden afgewerkt…. Pastoor Wenzel Kerssemakers († 06-05-1983) draait zich om in zijn graf. De voetbalbond, ook meeliftend in de gedoogcultuur, maakt er zich wel heel gemakkelijk vanaf. 'In onderling overleg' kan (bijna) alles verschoven worden - op de laatste twee rondes na -. (of toch weer niet of wel?!) Maatwerk leveren met zo’n bulk zorgt voor wachtlijsten bij de cardiologen. De wedstrijd-secretarissen worden he-le-maal gek van al die wijzigingsverzoeken. Deze week maakte de voetbalbond ook nog eens bekend dat de jeugdcompetitie en ook die van de senioren B categorie verlengd zijn. Op zaterdag 2 en op zondag 3 juni worden volledige programma’s afgewerkt. Pas daarna is een lang, kwakkelend seizoen ten einde.

Doorschuifregeling
Komend weekend start de zomertijd. Dan wordt de klok een uur vooruit gezet. De lawine van inhaalwedstrijden doordeweeks ’s avonds (aanvang 18:30 uur!) kan aanvangen. En we gaan vanaf volgende week (Pasen) doorschuiven. Dat betekent dat incidentele wedstrijden, die in het weekend geen doorgang vinden, automatisch doorschuiven naar de dinsdagavond (zaterdagvoetbal en vrouwen), woensdagavond (jeugd) of donderdagavond (zondagvoetbal) in de daaropvolgende week.

Beslissingswedstrijden vervallen
Tot vorig seizoen gold dat bij gelijk eindigen in een competitie dat, met in het geding directe promotie of degradatie, een beslissingswedstrijd uitsluitsel moest brengen. Dat is dus nu niet meer. In alle gevallen brengt bij gelijk eindigen het doelsaldo voortaan de beslissing. Dat scheelt inderdaad weer wat wedstrijden....

Wen maar vast aan deze puinzooi want ook voor komend seizoen heeft de speeldagenkalender een zelfde structuur.
Te hopen dat Boreas volgende winter wat minder lustgevoelens toont.

Zie hieronder:
- programma Bladella’s vaandelteam
- overzicht nog te spelen wedstrijden in 3D
- stand van zaken in de 2e periode van 3D 
www.bladella.nl
De Schippersmannen reisden als koploper af naar sportpark ’t Bokt om aan te treden tegen 't vooraf sterk geachte SV Unitas. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen op pad om op ’t Bokt de formatie van Huub Vermeulen te bestrijden. Unitas’59 is matig gestart. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Dank, dank voor de ingeleverde mobieltjes en ook voor de stem-men op Bram (zondag wordt ie 12 jaar!) voor ‘Actieheld 2019’ Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondagnamiddag en maandag morgen is het sportpark weer het terrein voor de jongens en de meiden van JO-8, JO-9 en JO –10, en ook wel… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »