Nieuws

Grote belangen bij Bladella - DBS

08 maart 2018
www.bladella.nl
Als de 2e periodetitel menens is kunnen we ons geen enkel verlies punt permitteren. Een versterkt DBS wil verder weg van plaats 12.

Na het vonnis in de ‘schrijffout’-affaire voelt DBS de adem uit Spoordonk en Bôrkel heter worden. Die beide ploegen krijgen immers de kans om het opgelopen verlies tegen Nw. Woensel alsnog in winst om te zetten. Maar ook de Schippers’ mannen kunnen zich geen misstap veroorloven. Een paar ploegen zitten op het vinkentouw…

Spoordonk
Het werd na 21,5 minuut Siberisch kou langs het Smachtenbochtse kunstgras. De diehards hadden zich nog 21 minuten aan het spel kunnen warmen. Twee-nul gaf het a.s. scorebord toen aan. Dik 10 minuten later profiteerde Tom van der Schoot van een dutmoment bij ons achterin. Deze roodwitter kon zich daarmee als zevende plaatsen op het erelijst-je van coryfeeën die keeper Nick dit seizoen wisten te foppen. De eindstand bleek toen al bereikt: 2-1.
De Schippers’ mannen verzuimden het karwei af te maken en lieten het stugge keurcorps van Jasper van Hoof ogenschijnlijk in de wedstrijd blijven. Kleumend zo’n wedstrijd uitzitten blijft de aanhang voorlopig bespaard.
De lente naakt.

CV
Bram Louwers zit al een jaar of 20 in het trainersvak: UNA A1, RKVVO (9 jaar), Marvilde (6) en volgend seizoen het 3e jaargang bij DBS. Mooie cijfers vertonen zijn CV: met Oers gepromoveerd van de 5e naar de 2e klasse. Marvilde bracht hij van de 3e naar de 1e klasse. Nog nooit degradeerde een team onder zijn leiding. Zelden werd een seizoen in het rechter rijtje beëindigd. Met promotie (via de nacompetitie) naar de 3e klasse zit Bram ook weer bij DBS op schema .

Sleeping giant
Door Broederschap Sterk kent een rijke historie maar kwam in 2007 - na vier degradaties in zeven seizoenen - in de voetbalkelder terecht. De neerwaartse spiraal kon met de verhuizing uit ‘oud’ Strijp naar ‘jong’ Meerhoven omgebogen worden. Met momenteel o.a. al 5 B’s en wat te denken van 9 D’s en 15 F-jes is de toekomst nu weer geborgd. Zonder gekke dingen te doen wordt het huidige aantal van zes seniorenteams in de nabije toekomst makkelijk verdubbeld. Het roodgele vaandelteam hoort daarbij dan op een hoger niveau thuis. Voor dat proces is Bram Louwers ingehuurd. Met de huidige 12 punten uit 14 staat zijn team er echter niet florissant op. Een stap terug zou de toekomstvisie vertragen. ‘Oude glorie’ is daarom opgeroepen om uit de gevarenzone te blijven. Datzelfde scenario werd tien jaar terug ook al eens opgevoerd. Toen werden oud PSV-er Ernest Faber en clubicoon Jeroen v.d. Berk van stal gehaald. Dat hielp toen de Eindhovenaren want de blauwwitte dorpelingen werden door die kwaliteit én door het stadse gochme afgetroefd.

DBS 5
Dominique v.d. Wildenberg speelde o.a. bij Brabantia, UNA en Acht.
Oud PSV-er Adil Ramzi was Marokkaans internationaal en kwam ook uit voor Udinese, Willem II, FC Twente, AZ, FC Utrecht en Roda JC. Hij was van 1995 tot en met 2013 actief voor elf clubs in vijf verschillende landen. Ramzi (40) heeft overigens enkele weken terug Kevin Hofland als coach bij PSV onder 16 opgevolgd. Deze voormalige international is nu de tweede man achter de Portugese interim-trainer Claudio Braga die de honneurs waar neemt sinds hoofdcoach Oliseh in Limburg op non-actief werd gesteld.
De rossige Niels van Gemert heeft in de spits gespeeld bij Braakhuizen en RPC. We moeten hem nog kennen!
In 2010 leek Reusel Sport op weg naar het kampioenschap. Met twee punten verschil werd Bladella uiteindelijk toch nog kampioen mede dankzij RPC. Op de voorlaatste speeldag wist namelijk RPC door een doelpunt van Niels van Gemert de winst in Reusel te pakken. Dat bleek uiteindelijk dé beslissing in dat kampioenschap. Voor de toen 100-jarige jubilaris Bladella was een 3-0 overwinning op de slotdag tegen Marvilde immers genoeg voor dat (laatste) kampioensfeest.
Deze gepokte en gemazelde routiniers - verdediger Dominique v.d. Wildenberg en de aanvallers Adil Ramzi en Niels van Gemert - zijn oproepbaar om het DBS vlaggenschip in veilige haven te loodsen. Voor koploper DBS 5, opnieuw onderweg naar de 100 doelpunten vóór, (zondag tegen numero drie DOSL 4) wel een aderlating. Maar ze kunnen het hebben....

1-3
In de uitwedstrijd wisten de Schippers’ mannen zonder al te grote problemen met 1-3 te winnen. Toch was middels een schitterende vrije trap ‘met links’ van nr. 14 - aanvoerder Yujen de Jongh (23) – DBS in Meerhoven in de 3e minuut al op voorsprong gekomen. In die jonge roodgele formatie speelde ook Sam Weijers (19) die niet alleen met zijn gedrevenheid, maar ook door zijn loop aan vader Frank (ex Bladella-trainer) doet denken. Sam kwam in de zomer over van UNA. In de laatste drie seizoenen hebben een tiental Zeelster spelers voor diezelfde weg gekozen. Immers de afstand tussen UNA kleedlokaal 2 en lokaal 1 in Meerhoven is hemelsbreed slechts 1830 meters.

Resultaat
In de 2e periode staat de formatie van Huub Vermeulen er het beste voor. Dat moet na zondag ook zo blijven is mascotte Daan Smeets uit Onder 8-2 van overtuigd. Ome Barry en opa Piet Graat met oma komen dat zeker weten ook bekijken.
Voor een blauwwitte misstap hebben de Bosuilen samen met onze geelzwarte vrienden kaarsjes ontstoken.
Die hoop moet zondag in de Smagtenbocht-grond geboord worden.
Grote belangen bij Bladella versus het Meerhovense DBS.
Zien is meemaken!
We zien mekaar!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven