De tweede periode (en nog veel inhalen)

02 maart 2018
www.bladella.nl
Een Sahara mistral had warm regenwater moeten brengen om zondag ook in Hapert te kunnen voetballen.

Alles afgelast!
De KNVB was deze keer wel duidelijk. Woensdag al werd op ‘Teletekst 603’ gemeld dat in Zuid I komende zaterdag de voetbaltas in de B categorie niet ingepakt hoeft te worden. Vrijdagmiddag werd bekend dat er komend weekend een ‘algehele’ afgelasting geldt, dus voor zowel de B alsook de A categorie. Das heel duidelijk!

3D
Ook de tuchtcommissie van de KNVB zorgde voor duidelijkheid. De uitkomst van de ‘spelfout ’affaire was dat Nieuw Woensel de drie winstpunten in mindering weer terug heeft gekregen. Het overspelen van de drie gewonnen partijen vanwege het spelen van een ‘ongerechtigde’ blijft wel staan. Spoordonkse Boys, DVG en BES kunnen hun verliespartij tegen het Woenselse team dus nog ongedaan maken.
Schorsingen uit de competitie kunnen in bekerwedstrijden niet meer weggepoetst worden. Die nieuwe regel werd bij de Bosuilen over het hoofd gezien. Tegen Dommelen (3-3) deed de officieel nog geschorste aanvoerder Erwin Isbouts gewoon mee. In de beker tegen Reusel Sport meende hij zijn straf uitgezeten te hebben. Die fout heeft Valkenswaard nu één winstpunt in mindering gekost. Hopelijk is dat soort geharrewar in 3D vanaf nu verleden tijd en kan de focus alleen naar het voetballen.


Ook Bladella werd ooit 2 punten
in de competitie door de voetbal-
bond ontnomen.
Dat gebeurde in het seizoen
1978/1979.
Het blauwwitte vaandelteam
kwam toen uit in de 4e klasse D.

Huiskamervraag
Wat was toen de reden van
die twee winstpunten
in mindering?
Periode
Omdat allesverslinder Hilvaria de eerste periodetitel al lang ‘in de tes’ heeft, doet het Bikse groenwit niet meer mee voor de andere twee periodes. De tweede periode gaat over 9 duels. Het bosuilse puntaftrek biedt voor de Schippers’ mannen nu meer perspectief. Met nog 3½ wedstrijd te gaan heeft Bladella in de stand nu de minste verliespunten. Blauwwit dient in deze periode nog aan te treden tegen DBS, Hapert, BES en 45 minuten tegen ‘kampioen’ Hilvaria (die tussenstand is 1-1). Op papier lijken de naaste concurrenten het wat zwaarder te hebben. Valkenswaard moet nog naar Spoordonk, Braakhuizen en Reusel. Reusel Sport moet het nog opnemen tegen concurrent V’waard, PSV en BES.
Bekijk het staatje hieronder.

(On)duidelijk
Het zal nog wel even duren - en eerst weer ‘zomertijd’ moeten worden - om alle inhaalpartijen (hoe veel doordeweeks?) af te kunnen werken. Huub Vermeulen kan met zijn manschappen zich in ieder geval al wel gaan voorbereiden op de komende confrontatie (volgende week zondag) met het Eindhovense DBS.
De opdracht daarbij is wél duidelijk!

 
www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Een lekker potje voetballen mag sinds 1 juli weer, nu ook door 'Boven 18’. En de 55plussers gaat 'wandelvoetballen'. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen week en in overleg met de gemeente kan het bestuur mededelen dat zowel het… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf maandag 22 juni starten we met de nieuwe jeugdteams voor seizoen 2020-2021 tot en met 10 juli  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven