Nieuws

Bladella - Spoordonkse Boys gaat altijd door!

23 februari 2018
www.bladella.nl
Het team van Jasper van Hoof is te gast. De Boys hebben punten nodig, de Schippers’ mannen willen plaats twee niet afstaan.

Genoeg ingrediënten voor een lekkere en spannende voetbalpot. Géén twijfel over wel of niet doorgaan. Is de Smagtenbocht-wei te hard, dan moet op het vlakke kunstgrasveld de 2x 45 minuten afgewerkt gaan worden. Beduidend minder entourage, maar the show must go on heeft de voetbalbond bepaald.

Spelfout
Waar de KNVB nog geen duidelijkheid over verschaft heeft is de ‘spelfout’-affaire in 3D. Nieuw Woensel is daarvoor aangeklaagd, heeft een forse boete, drie winstpunten aftrek en haar 3 winstpartijen overnieuw spelen, als sancties opgelegd gekregen. Spoordonkse Boys krijgt zodoende de gelegenheid om het 1-0 verlies op de Bokt in Eindhoven goed te maken. Dat kan Sporring dichter bij plaats 11 brengen. En die ranking is goed voor klassebehoud. Numero 14 degradeert als enige, 12 en 13 gaan de nacompetitieloterij in voor behoud.
De tuchtcommissie van de KNVB heeft op het Woenselse in beroep gaan nog steeds geen uitspraak gedaan.

Beker
Dat sprookje is uit. Tegen 2e klasser Madese Boys kon Bladella afgelopen dinsdag driekwart wedstrijd een beetje meedoen. Toen de pijp, mede door gedwongen wissels, leeg begon te raken wilde de klok maar niet sneller gaan lopen. Nul-nul en dan penalty’s werd steeds meer het maximaal haalbare. De sterke en snelle Madese voorhoede werd allengs gevaarlijker en toen in minuut 83 de doorgebroken spits neergehaald ‘moest’ worden was de benutte penalty het einde. De poort moest open en daar wist met name de lange linkspoot voorin wel raad mee. Binnen amper vijf minuten was het ineens 3-0. Einde bekerverhaal, maar wel weer met opgeheven hoofd!

Karakter
Met een mooi kampioenschap (7 punten voorsprong op nummer twee) bracht Jasper van Hoof na twee seizoenen zijn ‘liefde’ opnieuw terug in de 3e klasse. Spoordonkse Boys had daarvoor ook al één seizoen in 3D gespeeld. Knap dat zo’n kleine gemeenschap op dat niveau met grote verenigingen zich kan meten. Dat de plaatselijke trots het moeilijk heeft was vooraf wel ingecalculeerd. Maar de schamele acht punten uit 12 partijen heeft alle roodwitte seinen op ‘alarm’ gezet. Met het accent op handelsmerk ‘veel inzet’ gaat Sporring voor alle ploegen een erg stugge tegenstander blijken. Zo lang het scoreverloop het toelaat zal het Spoordonkse strijdbijl nooit begraven worden. Dat het onderin weer gaat spoken, dat staat ook als een paal boven water.

Stug
De acht punten voor de witbroeken kwamen uit de verrassende 4-1 zege op de bosuilen, de 3-2 winst op Hapert en de puntendelingen met Dommelen en Unitas’59. Bladella won in Spoordonk. Bij rust stond de eindstand van 0-2 al vast. Ibou was toen de grote man met een doelpunt en een assist op Cas. Al bij al was het daar allerminst een wereldpartij, meer een stugge pot. De winst ging wel verdiend mee naar Bladel. In 2015 wisten strijdende roodhemden Bladella thuis op 1-1 te houden. Tekenend was dat toenmalige keeper Ruud van Stokkum tot Man o/t Match verkozen moest worden.
Jasper van Hoof – twee jaar hier hoofdtrainer – kent Bladella maar al te goed. Jasper gaat in de zomer Spoordonkse Boys na 2 periodes van totaal 8 jaren verlaten. Hij wordt opgevolgd door Angelo Timisela, die nu voor het derde seizoen bij HMVV bezig is.

In de winterzon
In 1956 was de koudst gemeten 25e februari met -15,1 graden en in 1964 de warmste met 15,1. Dat zijn de extremen. Gemiddeld moet het overdag rond het vriespunt zijn en ’s nachts een graadje of 6 onder nul. Zondag zitten we dus op het gemiddelde. Daar is heel goed in te voetballen, op kunstgras wel te verstaan. Gewapend met de dikste blauwwitte das en het ‘Tipmast’ potske in de winterzon (zonnebril mag!) is het zelfs langs de kant best vol te houden. WFC veraangenaamt het supporteren ook nog eens met een kop snert! Helemaal aangenaam wordt het ‘achter d’n draad’ als de Schippers’ mannen met aantrekkelijk voetbal voor extra opwarming gaan zorgen.
Mascotte Ties Soetens van Onder 8-4 nestelt zich – extra warm gekleed – tussen staf en wissels op de bank om daar van te genieten.

Het is - ook zondag - weer fijn langs de lijn!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven