Bladella - DVG wordt géén gelijkspel

15 februari 2018
www.bladella.nl
Het afgelaste programma van 10 december wordt zondag gespeeld De Schippers’ mannen gaan thuis de strijd aan met DVG Liempde.

714 dagen terug
Bladella speelde 14 dagen geleden in Dommelen 1-1. Een competititie gelijkspel was lang geleden. ‘Uit’ gebeurde dat 308 dagen terug. Dat was in vorig seizoen de 1-1 op De Herdgang. Voor een draw op de Smagtenbocht moeten we nog veel verder het verleden in, naar 6 maart 2016. Bladella - Oirschot Vooruit eindigde toen met dezelfde cijfers. Ook DVG speelt never nooit op gedeelde punten. Hun laatste ‘gelijk’ kwam 8 mei 2016 tot stand (ook al 651 dg. geleden) in de thuiswedstrijd tegen Essche Boys.
Komende zondag wordt er niks gedeeld. Om half vijf hebben we één winnaar en één verliezer…..

Dommelen
Erg guur, dat was het twee weken terug. Toch kon de getrotseerde aanhang zich in de eerste drie kwartier goed warmen aan het aantrekkelijke spel van beide teams. Minuut 28 bleek alles beslissend: beide goalies hielpen toen al de wedstrijd aan de eindstand. Na de thee bleven de intenties goed, maar de precisie was zoek. Het middenveld werd door het andere blauwwit heroverd en onze voorwaartsen en verdedigers bevestigden ons doelsaldo.
Meer zat er echt niet in daar in Dommelen.

Onbekend
Bladella mocht nog nooit de degens kruisen met DVG. ‘Door Vrienden Gesticht’ of ‘De Vooruit Gang’ is dan ook de grote onbekende in 3D. Liempt, meestal uitkomend in Zuid II, veroverde op spectaculaire wijze het kampioenschap in de 4I klasse. DVG stond namelijk vorig seizoen geen enkele speelronde bovenaan. Behalve na de 24e, dus de laatste speeldag. En alleen dát telt… Dat schitterend dorpsfeest zette Liempde op z’n kop!!
DVG promoveerde naar 3e, maar kreeg van de KNVB niet de gewenste indeling.

Jojo
In 12 matchen speelde DVG 15 punten bij elkaar en bezet daarmee plaats tien in de ranking. Op veilige afstand blijven van de onderste drie plaatsen is de voorlopige doelstelling. De roodgelen jojo-en door de competitie. Met zes uit de eerste drie werd goed gestart. In de tweede cyclus - Reusel Sport, Hapert en Nieuw Woensel - ging alles verloren. Vooral die laatste – notabene de eerste winst van Nw. Woensel (1-5) - kwam als een blamage aan op de ‘Roode Bleek’. Dat zorgde wel voor een uitstekend vervolg. Van die opstanding werden Dommelen, Spoordonk en DBS het slachtoffer want DVG veroverde daar tegen de maximale 9 punten. De laatste cyclus van drie (V’waard, Unitas’59 en Hilvaria) werd weer een ‘zero’ score. Zondag begint een nieuwe cirkelgang….
Overigens, als het aan de KNVB ligt kan DVG de misslag tegen Nw. Woensel nog uitgummen. De drie gewonnen partijen van de Woenselse ploeg dienen namelijk overgespeeld te worden vanwege ‘het ongerechtigd spelen van een speler’.

Collectief
DVG, stug te bespelen, is een goed collectief die er voor wil gaan. Een uitstekende wedstrijdinstelling wordt geëtaleerd. Voorin zit vooral de sterkte. Zo is Bart de Windt (24) een beste speler, sterk aan de bal en kan een goeie actie maken. Hij was vorig seizoen nog teamtopscoorder met 16 doelpunten. Spits Bas van Houtum (27) scoorde tot nu toe zes van de totaal 18 doelpunten voor de Liempdse ploeg. Slechts twee meer dan dat aantal wisten de Schippers’ mannen tegen het net te krijgen. Onze zeven tegendoelpunten tegenover de 30 keer dat keeper Rens v.d. Akker naar het net moest, geeft het duidelijkst het verschil tussen beide ploegen aan. ­­­­­­
Mascotte Jasper Ploeg (keeper van Onder11-1) heeft niet voor niks Nick Vermeiren als grote voorbeeld. Jasper is er van overtuigd dat het laatste cijfer op het scorebord plusminus weer een nul zal zijn.
Om met goeie zin komende dinsdag naar Madese Boys af te reizen voor de achtste finale van de beker, is een goed resultaat zondag tegen DVG Liempde wel noodzaak. Daarvoor zal in een hoge versnelling de wedstrijd gespeeld moeten worden, is onderschatting uit den boze en maximale concentratie - zeker op de Smagtenbocht wei – een vereiste.
We zien mekaar langs de lijn!

 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
www.bladella.nl
De nieuwe jeugdcoördinator stelt zich voor. Bladella is verheugd te kunnen melden dat er vanaf komend seizoen  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »