Nieuws

'Dommelen uit' altijd lastig

02 februari 2018
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen willen het kortst bij 'kampioen' Hilvaria blijven. En 't Dommelense blauw-wit hoort dik in 't linker rijtje thuis.

Een belangrijke pot derhalve zondagmiddag daar op het kunstgras van ’t Heike.

Reusel Sport. Tja…
Daar is afgelopen week heel wat over gestecheld. Werd zondagmiddag bij die penalty in minuut 78 nog stevig richting de scheids gekeken, maar verder de week in kreeg die cruciale beslissing steeds vaker een vinkje. 'Vlakbij' ooggetuigen zagen Stijn net iets eerder bij de bal dan Dijkmans, die met zijn hand zowel voet als bal raakte. Een verdedigersovertreding binnen de 16 kent nu eenmaal maar één straf. Wél weer spraakmakend dus!
Meestal al niet oogstrelend voetbal zo’n burenruzie, maar deze editie was wel 'allejezus' slecht. Daar hoefde niet over gebakkeleid te worden. Met ”allez dieje èkker begod..!!” was de hoofdschuldige ook rap gevonden. Jan en alleman kwam daarom tot dezelfde conclusie: dat geploeter op die Smagtenbochtse knollentuin verdiende geen winnaar. Dus was die 1-0 geluk voor Bladella. Mascotte Roel bedankt..!!

Dommelen
De club uit het bierdorp was de competitie uitstekend gestart met drie overwinningen: Bladella, Braakhuizen, Unitas’59. Heel knap. Toen volgde de zeperd tegen het kleinste broertje BES (1-3). Philips won daarna ook op ’t Heike, Hilvaria was te sterk en daarna ook nog eens DVG en Reusel Sport. Dat waren vijf nederlagen op rij. Daarna konden wel 6 punten bijgeschreven worden uit nipte overwinningen op Nw.Woensel en Hapert. De mannen van de jonge coach Paul Firet (30) werden net voor de winterstop ook nog eens verrast door DBS. Met 16 uit (al) 12 partijen kan men nog geen hosanna uit de Dommelense dreven laten galmen.

Sterke start
Vorige zaterdag - bij buurman Valkenswaard - ging Dommelen met werkelijk schitterend voetbal wel spectaculair van start. Binnen een kwartier stond er al 0-3 op het scorebord. Toch smaakte de thee bij rust voor de witbroeken azijnbitter. De bosuiltjes waren binnen een half uur namelijk terug tot 3-3 (uit standaard situaties notabene). Ook in de allereerste pot deze competitie was de ploeg van aanvoerder Mark Burgmans (24) supersterk gestart. Uit de eerste de beste aanval op de Smagtenbocht kopte Max van Leeuwen de 0-1 binnen. Onze Max scoorde daarna tweemaal: uit een penalty en twee minuten later uiterst ongelukkig aan de verkeerde kant. Al met al opende de formatie van Huub Vermeulen dit jaargang met misfortuin. Daardoor kreeg Dommelen de gelegenheid om onverdiend de drie punten in de tas te stoppen. Tegen die misstap, en die van twee weken later – ook weer thuis – tegen Hapert, hikt alles wat Bladella voelt al heel het seizoen aan.
(tip: lees Profiel v/d Week met Max Jansen op AVE!)

Toekomst
Een man of zeven onder de 21 brengt keuzeheer Paul Firet binnen de lijnen. Als dat talent binnen de poorten gehouden kan worden, belooft dat wat voor de Dommelense toekomst. Nu oogt dat jonge spul allemaal nog wat wisselvallig. Maar met klasbak Anwar Janssen (26) als aanstuurder en de routine achterin van Geert Rijnders (29) en keeper Denis Soeteman (38 – keepers kunnen makkelijk tot hun veertigste mee Nick! -) tezamen met dat overvloedig talent dient de RKVV deze zomer al dicht tegen nacompetitie aan te zitten.

Historie

2017/2018

Dommelen - Bladella   -

Bladella - Dommelen   1-2

 

 

 

2016/2017

Dommelen - Bladella   1-1

Bladella - Dommelen   3-2

2015/2016
Dommelen - Bladella   3-1
Bladella - Dommelen   3-0

2014/2015
Dommelen - Bladella   2-1
Bladella - Dommelen   2-0

2013/2014
Dommelen - Bladella   0-4
Bladella - Dommelen   1-1

Aan de uitwedstrijd tussen Keersop en Dommel - waar het af en toe flink knetterde - wisten de manschappen van Huub Vermeulen vorig jaar een zwaar bevochten punt over te houden. Andere bezoeken aan ’t Heike waren ook zelden succesvol. Uit de laatste vier edities gingen maar vier puntjes mee naar huis. De oogst op de Smagtenbocht tegen dat andere blauwwit was beter - tot deze competitie -: tien uit vier. De misstap in de ouverture vraagt daarom om sportieve wraak. Die vlek dient weggewerkt te worden. Overigens, Dommelense Max - scorend tegen Bladella en afgelopen zaterdag 2x tegen V'waard -, zal vanwege een schorsing lijdzaam toe moeten kijken.

Pupil v/d Week Jesse Jansen Grossbek (Dommelen O9-3) en Bladella’s mascotte Sem Lewiszong (O11-2) zitten als geluksbrengers op de bank om hun team te steunen.
Ook de aanmoedigingen van de Bladella fans zijn hard nodig voor het beoogde doel! Jij komt toch ook?!

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven