De Smagtenbocht is klaar voor GRC én RSP !

22 januari 2018
www.bladella.nl
Vanavond komt 1e klasser GRC-14 op bezoek. Zondag nog drukker want dan worden de buren in het geelzwart verwacht....

Herstart
De douchekoppen zijn ontkalkt, het stormhout is van de velden gesprokkeld, de vos heeft zijn hol achter het hoofdveld in de buurt van het Markhorst scorebord verlaten (en is naar rustiger oorden verkast). Kortom: het voetbal op de Smagtenbocht kan weer volop beleefd worden. En hoe…?! Er moet namelijk meteen volle bak tegenaan geklapt worden. Zijn we er klaar voor …?

Vuurproef
In de bekercompetitie wisten de vaandeldragers opnieuw te overwinteren. In de 1/16e finale komen daarom vanavond de Schippers’ mannen tegenover de onbekende zaterdag 1e klasser GRC-14 uit Verweggistan (Giessen/Rijswijk) te staan. Vijf dagen later marcheert het ‘vijandelijke’ geelzwarte leger de poort aan de Egyptische Dijk binnen. Opnieuw is dan de Smagtenbocht het slagveld waar voor heel veel eer - én de competitiestand – de voetbalstrijd gaat woeden tussen de kemphanen uit beide buurdorpen. Tussen haakjes: wat altijd eindigt een groots regionaal verbroederingsfeest..!!
Bladella – Reusel Sport/CoTrans a.s. zondag 28 januari gaat ALTIJD door.
De KNVB heeft namelijk verordend dat vanaf komende zaterdag 27 januari de eerste elftallen verplicht zijn om bij afgelasting uit te wijken naar kunstgras.
Blaal – Reusel wordt dus zondag ‘gewoon’ in de Smagtenbocht kuip beslecht. Of het moet écht niet kunnen, dan wordt uitgeweken naar het kunststof zijveld.
Alleen sneeuw - en bij kapotte-paraplu’s-stormweer als op 28 februari 2010 - wordt er niet gevoetbald in Bladel
De manschappen van Huub Vermeulen lijken klaar te zijn voor deze komende stevige krachtmetingen. De sfeer in het selectieweekend was excellent. Maar ook de oefeningen afgelopen week zijn met een dik tevreden gevoel opgeborgen. Bij de sterke 2e klasser Rood Wit V. werd met een erg jonge groep een meer dan verdienstelijke 0-0 neer gezet. En De Valk - uit de 1e klasse D - werd zondag zelfs met een dikke 4-0 te kijk gezet.
Oefenpotjes, maar toch.

GRC-14
Voor Bladella is zondag ‘Reusel Sport’ tig keren belangrijker. Maar dat geldt misschien nog wel meer voor GRC-14. Zaterdag staat voor de HAK Boys namelijk in Langbroek de 6 puntenconfrontatie op het program tegen SVL en over enkele weken na carnaval is tegen Delta Sports ook zo'n 'erop of eronder' moment. De huidige stand in 1C leert dat die punten superbelangrijk zijn in de strijd voor handhaving. In Giessen werd in wedstrijd 4 pas het eerste puntje binnen gehaald. Heel opmerkelijk was wel de laatste zaterdag van oktober. Op het spiksplinternieuwe sportpark Almbos voltrok zich een wonder: koploper LRC werd met een 6-2 schrobbering terug naar Leerdam gestuurd. Ondertussen heeft GRC na 11 partijen 10 punten (doelsaldo 17-26) bij elkaar gesprokkeld. Daar slaapt men in Giessen/Rijswijk niet erg rustig van.
Toch ook opmerkelijk was de fikse 5-0 bekerwinst van de Nerazzurri’s in de vorige ronde op competitiegenoot GJS. Bij de Gorkumse Jonge Spartanen werd de beker gelaten voor wat ie was (althans dat was de uitleg), want resultaat pakken in de competitie op grote concurrent GRC was nu eenmaal vele malen belangrijker.

 

rechter rijtje

1C

zat

 

 

 

linker rijtje

3D

zon

 

8

9

10

11

12

13

14

Bennekom

Merino's De

Delta Sports

SVL

GRC-14

GJS

Woudenberg

11

10

11

12

11

11

10

15

14

12

12

10

7

5

15-18

17-16

19-20

18-22

17-26

12-28

10-25

 

1

2

3

4

5

6

7

Hilvaria

Braakhuizen

Reusel Sp.

Bladella

V’waard

PSV

Hapert

10

10

10

 9

10

10

11

30

21

19

18

18

16

16

51-14

24-14

28-15

18- 6

30-26

16-17

15-20
Nieuwelingen
Afgelopen zomer staken zeven nieuwe gezichten hun hoofd in het HAK shirt. Spits Niels den Haan (28) - hij speelde o.a. bij Kozakken Boys, Nivo Sparta en Achilles Veen - kwam zelfs over van SC Heerenveen. Daarbij o.a. ook de broers Kelvin en Dennis van Es, die weer in hun achtertuin gingen voetballen.
Trainer Marcel van Helmond gaat na 4 seizoenen de GRC blazer uittrekken. Als speler was hij 500 wedstrijden in het betaalde voetbal actief o.a. bij NAC, Fortuna Sittard en RBC Roosendaal. Hij gaat na dit seizoen als keuzeheer aan de slag bij 2e klasser Wilhelmina'26.

1e klasser
Van een eerste klasser als GRC 14 mag verwacht worden dat het een voetballende ploeg is. Dit team moet het in de omschakeling vooral hebben van de snelle vleugelaanvallers. Michael van den Oever (24) is er daar eentje van. Hij scoorde in de competitie al 5x. Zijn tweelingbroer Wesley is de aanvoerder en voert achterin de scepter. Deze verdediger zal er echter tegen Bladella niet bij zijn. Twee maal geel in de beker is immers vanaf dit seizoen goed voor een bekerschorsing. Heel opmerkelijk overigens dat deze Wesley als talentvolle doelman van 2e klasser Rijswijkse Boys 5 jaar terug zijn keepershandschoenen weggooide en sindsdien als een uitstekende veldspeler door het leven gaat.

Opwarmer
GRC’14 wordt gekarakteriseerd als een opportunistisch ploeg die met veel kracht en inzet de tegenstander af probeert te bluffen. Voortgestuwd door de verbaal sterk aanwezige coach probeert GRC’14 snel en agressief het spel van de opponent te ontregelen door met afjagen vroeg druk te zetten. Vanaf het eerste fluitsignaal van de ervaren leidsman Rob Souwen uit Esbeek (34) – geassisteerd door Islam Elsayyad (Asten 18 jr) en Henri van Keulen (Best 55 jr) - zullen de Schippers’ mannen daar een goed antwoord voor klaar moeten hebben.

Een mooie opwarmer voor de derby der derby’s van a.s. zondag.
Laat het dát vanavond maar worden...!

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »