Nieuws

Column: 'Danoontje'

19 januari 2018
www.bladella.nl
Winterstop. Dat woord zegt u niks maar voor de voetballiefhebber betekent 't een koude periode van leegte (in 'n app nu een knipoog)

Wel is het de ideale tijd voor een mooi scrabblewoord; Teambuildingsactiviteitenweekendjes. Het 1e weekend van 2018 met ons jeugdteam Onder17-1 naar een bungalowpark, weekend erop met de selectie naar een Wellnessoord in Groesbeek. Het eerste weekend veel zwem-, voetvolley- en FIFA-activiteiten, de week erop een fantastische muziekquiz, vlogwedstrijd en 2194 potjes rikken. Ik heb genoten en een aantal dingen geleerd.
Allereerst kan aanvoerder Onder17-1 geweldig eitjes bakken, de aanvoerder 1 geweldig drinken. De jeugdspelers zijn meesters op de controllers, de selectie kan zingen en hebben een echte Michael Bolkestein Jackson in de gelederen. Onze vlagger John kan geweldig goed rikken, evenals onze hoofdtrainer Huub. Ik moest dit vermelden anders zouden ze mijn live gezongen Koos Alberts act op Facebook zetten. Op zich is dat niet erg, want Koos Alberts en ik hebben niet alleen hetzelfde loopvermogen, ook onze stemmen zijn identiek.
De jeugd slaapt liefst niet ‘s nachts voor 7 uur, de selectie niet voor 5 uur. Bij de jeugd moet je een en ander zelf regelen, bij de senioren hebben we een aantal fanatieke regelaars onder leiding van docent Tom, dus dat is echt helemaal top voor je in elkaar gezet. Bij de jeugd hield collega-trainer Marco de badmeester rustig, bij de selectie hield keeper Stan half Nijmegen rustig. Als Stan in zijn zestienmeter even fanatiek was als op de dansvloer, had het team geen verdediging meer nodig.
In de vlogwedstrijd is gebleken dat ons middenveld binnenkort niet meer voetbalt omdat ze a. de trainer kleineerde (letterlijk) en b. ze beschikken over dusdanig vlogtalent, dat ze hier hun miljoenen mee gaan binnenslepen.
De jeugd gaf in het weekendje op de training 100% inzet, al was dat wel verdeeld in viermaal 25%. Blijft vakantie hè. Bij de senioren werd met 110% inzet gepaintballd, tot Nielson de spits onze hoofdtrainer hard raakte in de buurt van zijn edele delen. Hij staat voorlopig in het 8e vrees ik.
Al met al twee keer een met humor en gezellige mensen gevuld weekendje. Zowel bij Onder17-1 en het 1e kan er dit jaar nog iets gewonnen worden, een plek voor promotie bijvoorbeeld. Of het lukt weet niemand maar één ding weet ik 200% zeker; aan de onderlinge sfeer zal het niet liggen.

Roland Roefs (De Uitstraling)

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven