Column: 'Danoontje'

19 januari 2018
www.bladella.nl
Winterstop. Dat woord zegt u niks maar voor de voetballiefhebber betekent 't een koude periode van leegte (in 'n app nu een knipoog)

Wel is het de ideale tijd voor een mooi scrabblewoord; Teambuildingsactiviteitenweekendjes. Het 1e weekend van 2018 met ons jeugdteam Onder17-1 naar een bungalowpark, weekend erop met de selectie naar een Wellnessoord in Groesbeek. Het eerste weekend veel zwem-, voetvolley- en FIFA-activiteiten, de week erop een fantastische muziekquiz, vlogwedstrijd en 2194 potjes rikken. Ik heb genoten en een aantal dingen geleerd.
Allereerst kan aanvoerder Onder17-1 geweldig eitjes bakken, de aanvoerder 1 geweldig drinken. De jeugdspelers zijn meesters op de controllers, de selectie kan zingen en hebben een echte Michael Bolkestein Jackson in de gelederen. Onze vlagger John kan geweldig goed rikken, evenals onze hoofdtrainer Huub. Ik moest dit vermelden anders zouden ze mijn live gezongen Koos Alberts act op Facebook zetten. Op zich is dat niet erg, want Koos Alberts en ik hebben niet alleen hetzelfde loopvermogen, ook onze stemmen zijn identiek.
De jeugd slaapt liefst niet ‘s nachts voor 7 uur, de selectie niet voor 5 uur. Bij de jeugd moet je een en ander zelf regelen, bij de senioren hebben we een aantal fanatieke regelaars onder leiding van docent Tom, dus dat is echt helemaal top voor je in elkaar gezet. Bij de jeugd hield collega-trainer Marco de badmeester rustig, bij de selectie hield keeper Stan half Nijmegen rustig. Als Stan in zijn zestienmeter even fanatiek was als op de dansvloer, had het team geen verdediging meer nodig.
In de vlogwedstrijd is gebleken dat ons middenveld binnenkort niet meer voetbalt omdat ze a. de trainer kleineerde (letterlijk) en b. ze beschikken over dusdanig vlogtalent, dat ze hier hun miljoenen mee gaan binnenslepen.
De jeugd gaf in het weekendje op de training 100% inzet, al was dat wel verdeeld in viermaal 25%. Blijft vakantie hè. Bij de senioren werd met 110% inzet gepaintballd, tot Nielson de spits onze hoofdtrainer hard raakte in de buurt van zijn edele delen. Hij staat voorlopig in het 8e vrees ik.
Al met al twee keer een met humor en gezellige mensen gevuld weekendje. Zowel bij Onder17-1 en het 1e kan er dit jaar nog iets gewonnen worden, een plek voor promotie bijvoorbeeld. Of het lukt weet niemand maar één ding weet ik 200% zeker; aan de onderlinge sfeer zal het niet liggen.

Roland Roefs (De Uitstraling)

 
www.bladella.nl
Vier dagen staat Bladella’s gewaardeerd fototeam weer klaar om de mooiste foto van je team te maken en ook van jou persoonlijk. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De Schippers' mannen hadden geen kind aan vv Hulsel en boekten een ruime 6-0 zege. Daarmee werd het krachtsverschil amper goed tot… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Netersel is a.s. zondag ook de andere buurman beker tegenstander. Bladella gaat daarna naar de volgende ronde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zaterdag 5 oktober organiseert al weer voor de 6e keer onze korfballende naamgenoot de ‘Blaalse Spelen’. Supergezellig! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »