Nieuws

Bladella ronde verder in de bekercompetitie

20 december 2017
www.bladella.nl
Zwaar bevochten was de 1-2 zege in Schelluinen. Ronde 4 op dinsdag 23 januari wordt: Bladella - GRC '14 (zat. 1e klasser)

Op een donkere dinsdagavond moest de uitgestelde bekerwedstrijd tegen Schelluinen worden gespeeld. Het betekende een uur rijden om een moeilijke partij te spelen. Van de Bladellaselectie konden Tom Maas, Rob Wouters en Joep van de Ven niet meedoen op deze doordeweekse ontmoeting. Het betekende ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV van afgelopen zondag dat Luuk Vosters de linksachterplaats mocht innemen, Stijn Wouters in de achterste linie speelde en Rob van den Boom als linkerspits opereerde.
Derdeklasser Schelluinen blijkt een ploeg te zijn die graag aanvalt en daar ook de goede spelers voor heeft. Schoten uit de tweede lijn zijn erg gevaarlijk.
Vanaf het begin lieten de gastheren duidelijk merken met aanvallend spel de volgende ronde te willen bereiken. Bladella weet echter wel wat counteren is. Met Rob van den Boom en Bart de Jong op de vleugels kwam het gemakkelijk tot snelle uitvallen waarmee de verdediging van de thuisploeg grote moeite had. Afgemeten aan de uitgespeelde kansen geeft de 1 – 2 eindstand een ietwat vertekend beeld van het wedstrijdverloop.
Nadat Schelluinen een kleine tien minuten had gebeukt op de Bladelladefensie zonder gevaar te creëren, eindigde de eerste Bladella-uitval met een kopbal van Cas Vosters op de paal. De tweede uitval leverde een hoekschop op. Uit de daaruit ontstane scrimmage waarbij Niels Krekels nadrukkelijk was betrokken, belandde de bal in het Schelluinse doel.
Bladella leek even meer grip op de wedstrijd te krijgen maar het was ook de periode dat de gastheren hun kansen kregen. Doelman Nick Vermeiren moest een keer reddend optreden maar enkele minuten later had ook hij geen verweer op een loeihard afstandsschot van spits Leon de Bruin. Tot aan de rust viel Schelluinen aan maar waren de counters van Bladella veel dreigender.

Direct na de pauze trokken de Schelluinenaren massaal ten aanval. De Bladellaverdediging moest alle zeilen bijzetten. De Bladellavoorwaartsen konden nauwelijks worden bereikt. Schelluinen was middels Leon de Bruin één keer gevaarlijk maar doelman Nick Vermeiren voorkwam dat hij zijn tweede treffer kon maken. In deze fase moest Anel Selimovic geblesseerd het veld verlaten. Pim van Erp was zijn goede vervanger.
Toen na ruim een uur speeltijd de gastheren nog meer druk gingen zetten, liepen ze in de val. De twee snelle buitenspelers van Bladella kregen de ruimte. Over rechts kon de vrijgelaten Bart de Jong het vijandige strafschopgebied binnengaan. Hij bediende de meegekomen Rob van den Boom op maat en die scoorde via de binnenkant van de paal de 1-2.
Het was voor Bladella zaak te consolideren en dus tijd voor verse krachten. Robbert Spooren en Niek Janssen kwamen voor Luuk Vosters en Niels Krekels. De thuisploeg gooide nog meer energie in de aanval en schroomde fysiek harder spel niet. Het leverde hen twee onnodige gele kaarten op maar Bladella liet zien dat zijn verdediging een moeilijk te nemen vesting is; spannend was het wel.

Zwaar bevochten was de zege en de gang naar de volgende ronde. Ook dit seizoen kan het team overwinteren in de bekercompetitie.
 

         Uitslagen 3e ronde districtsbeker KNVB Zuid I

Kloetinge

Oranje Wit

Nw Lekkerland

FC De Westhoek

JEKA

Terneuzen

EBOH

Walcheren

Halsteren

Hoek

Streefkerk

SAB

Tholense Boys

Hoedekensk.. (wns)

Papendrecht

Achtmaal

Madese Boys

Dommelen

GRC-14

RWB

Schelluinen

BMC

Reusel Sport (wns)

Riethoven

Almkerk

Olympia’60

Unitas

RKSV Heeze

Unitas’59

Gilze

FC Engelen

Vessem (wns)

- Goes

- Luctor Heinkenszand

- SC Kruisland

- Heerjansdam

- Sliedrecht

- Philippine

- VC Vlissingen

- ZSC’62

- DIA

- Baronie (wns)

- Cluzona

- De Alblas

- Hoeven

- Patrijzen

- RCS

- IFC

- Vlijmense Boys

- Kozakken B 2 (wns)

- GJS

- Nuenen

- Bladella

- Gestel

- Valkenswaard

- WNC

- Uno Animo (wns)

- SVSSS

- Braakhuizen

- Den Dungen

- Helvoirt

- Marvilde

- Achilles Veen

- DESK

1 – 2

23 dec

5 – 1

1 – 6

1 – 3

22 dec

0 – 5

5 – 2

6 – 1

2 – 2

1 – 2

1 – 4

2 – 4

2 – 2

2 – 4

21 dec

3 – 2

0 – 0

5 – 0

3 – 7

1 – 2

6 – 2

1 – 1

1 – 4

0 – 0

1 – 5

6 – 0

4 – 1

2 – 1

0 – 2

2 – 6

0 – 0

 

       4e ronde districtsbeker KNVB Zuid I

       speeldatum dinsdag 23 januari 2018

Heerjansdam

Sliedrecht

OranjeWit/Luctor Heikenszand

Cluzona

Walcheren

Halsteren

Goes

RCS

Kozakken B.2

Madese Boys

Marvilde

Heeze

Achilles Veen

Uno Animo

SVSSS

Bladella

- Hoeven

- Nw Lekkerland

- De Alblas

- Hoedekenskerke

- VC Vlissingen

- Baronie

- Terneuzen/Philippine

- Achtmaal/IFC

- Unitas

- Unitas’59

- BMC

- Reusel Sport

- WNC

- Nuenen

- Vessem

- GRC-14


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven