Nieuws

Op de Herdgang wordt zondag weer gevoetbald!

15 december 2017
www.bladella.nl
‘Voetballen’ is voor de Schippers’ mannen al weer 3 weken geleden. Eindelijk weer de (kunst)wei in: uit bij PSV, aanvang 14:15 uur!

Koppijn
Voor elk team zit er per seizoen wel een ‘koppijn’ wedstrijd tussen. ‘Hoe is het in godsnaam mogelijk’ was bijvoorbeeld de partij Bladella - Hapert. Zondag 30 oktober vorig jaar was de grijste bladzijde van dat jaargang. Voor het gevoel werd toen namelijk op de Smagtenbocht de eerste periodetitel zo maar weggegooid. Met twee, drie nul voorsprong de rust ingaan had iedereen kunnen leven. Na de thee werd het een stuk minder, maar ook toen werden er nog een paar dotten van kansen om zeep geholpen. En je kon erop wachten, uit een van de spaarzame uitvallen wist PSV wel te scoren. Dat gebeurde laat in die wedstrijd. De periodetitel ging zodoende aan onze neus voorbij en werd toen cadeau gedaan aan de Eindhoven z.g. amateurs. De terugwedstrijd op de Herdgang werd een weinig opwindende 1-1. Beide ploegen waren in het veld aan elkaar gewaagd maar creëerden niet al te veel doelgevaar. Na de degradatie uit de 2e klasse kon PSV Av vorig seizoen niet echt los komen van de stippellijn onderin. Met een totaal van 33 punten was plaats 10 het uiteindelijke rapportcijfer. Daarvan waren er maar liefst vier bij van Bladella. Maar ja, dat was het vorige jaargang….

De Herdgang
Het schitterend trainingscomplex werd ‘links’ heel de week afgesloten. Immers het vechtersteam ADO uit Den Haag was onderweg naar de Frederiklaan. Na de afgang bij Ajax en het knullig optreden in Groningen kon er op de Herdgang ook al niet echt meer hardop gelachen worden. De amateurs van Philips mogen wél glimlachen. Het begin was wel slecht: 3 punten (van Bôrkel) na vier partijen. De 0-6 afgang tegen Hilvaria bracht de kentering. Vanaf die tijd werd alles gewonnen (Dommelen, Hapert, Nw.Woensel en DBS) en tussendoor gelijk bij Reusel Sport.
Beide teams wisten 16x het vijandelijke net te beroeren. De uitstekende Poolse doelman Simon Mlodak (ex Nulandia) mocht 15x vissen, terwijl onze voortreffelijke Belgische doelwachter Nick (mét PSV verleden) nog maar 6x werd gepasseerd. Twee ploegen die ogenschijnlijk niet veel voor mekaar onderdoen.

Vertekend
Om PSV AV aan de gang te houden moeten jaarlijks spelers van elders gelokt worden. Het amateurtakje heeft namelijk geen eigen jeugd en weet nog slechts drie seniorenteams in de lucht te houden. Het voetballend vermogen per individu van de Eindhovenaren is wel groot. Geef ze niet de ruimte, want ze kunnen wel degelijk aardig ballen. Zo was nieuweling Remy Keijsers in zijn DVS tijd een gerenommeerd topschutter, die, voordat hij naar RPC vertrok, in één seizoen 30x wist te scoren. Tot nu toe heeft deze spelmaker er ook alweer 7 inliggen en heeft ook een aantal belangrijke assists op zijn naam staan. Coach Ronald Hunting heeft onder aanvoering van laatste man Stephan Wijlaars een goed technisch team met erg veel ervaring tot zijn beschikking. Allemaal mannen die een wedstrijd prima kunnen lezen. De tegenstander laten komen en toeslaan met snelle, behendige spitsen of een andere keer door met een prima combinerend middenveld de wedstrijd te dicteren. Dat de Eindhovenaren daarmee haast ongemerkt de top 4 in het verliespunten klassement zijn binnengeslopen bewijst dat.
Het gaat door!
Het uitvallen van 2,5 competitiewedstrijd betekende voor de formatie van Huub Vermeulen terug naar trapje 7. PSV staat twee treden hoger met één puntje meer, maar met een wedstrijd meer gespeeld.
We gaan (gelukkig) weer voetballen. De kans op afgelasting zondag is nihil. Of er moet weer blijf-liggende sneeuw gaan komen. Op de Herdgang kan op een egale kunstgrasondergrond gebald worden. Spelen op een complex met meer dan uitstekende faciliteiten maakt combinatievoetbal het best mogelijk.
Door het ontbreken van een achterban zal de entourage zondag vanuit De Kempen zelf mee gebracht moeten worden. Mascotte Hille de Vries loopt met volle overtuiging daarbij voorop. De blauwwitte manschappen zijn met de prille wetenschap dat Huub Vermeulen nog een jaar langer bij de club blijft, zo mogelijk, extra gemotiveerd. Dat gaan we in ieder geval zien! Op naar de Herdgang!

Let op: deze belangrijke wedstrijd begint al om 14:15 uur.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven