Kika van Es: "Ook meiden hebben voetbaldroom"

11 december 2017
www.bladella.nl
Europees Kampioen Kika van Es was bij de Rabo voor 'n inspiratie-sessie speciaal voor de sportieve meiden van Bladella e.o.

Het auditorium van de Rabobank in Bladel was met 200 toehoorders op woensdag 6 december goed gevuld. Het waren voornamelijk jeugdige voetballers, allemaal meisjes, met hun trainers en leiders, die de uitnodiging van de Rabobank hadden aangegrepen om te komen luisteren naar hun voetbalidool Kika van Es.

Damesvoetbal populair
Het Nederlandse voetbalteam heeft afgelopen zomer het Europees kampioenschap voor damesploegen binnengehaald. Dat zorgde voor een grotere interesse en een boost voor het damesvoetbal in ons land. Dat succes was ook in de Kempen niet onopgemerkt gebleven en daarom mocht Kika hier haar inspirerende verhaal komen vertellen.
Naast dames en meiden van Bladella was er ook belangstelling van teams en begeleiding van Reusel Sport, VV Bergeijk en EFC Eersel. Voor Bladella praatten we na afloop met Bo Antonise, Kris Hendrikx, Anne Hageman, Renee Box, Janne Fiers en Ise Dickens. Zij spelen samen in het team MO15-1 en vertelden over de avond, en de persoon van Kika van Es.

Het werd een mooie avond
“Het was allemaal goed verzorgd. Alles was duidelijk te volgen. Eerst werd er gevraagd hoe goed we Kika al kenden en wat we van haar wisten. Daarna begon zij zelf te vertellen over haar voetballeven. Na een uurtje was er tijd voor een Meet and Greet, met foto’s uiteraard. Iedereen kon aan de beurt komen en er was daarbij ook chips en een drankje, en er was muziek van een DJ. Dat was allemaal heel professioneel.”
“Kiki is geboren in Boxmeer, ze is nu 26 jaar en heeft als beroep voetballer. Ze speelt voor het team van FC Twente. Maar ze heeft ook bij Willem II gespeeld, haar begin in de eredivisie in 2008, bij VVV, bij Achilles ’29 en bij PSV. Toen ze achttien jaar oud was debuteerde ze in het Nederlands team in de wedstrijd tegen Wit - Rusland. Later, in een wedstrijd tegen Griekenland, raakte ze ernstig geblesseerd door een grove charge van een Griekse speelster. Eerst voetbalde ze altijd in de voorhoede, daarna is ze naar de achterhoede geschoven en ze speelt daar nu linksback.”

“Ik ben Randy”
“Eerst meende ze dat ze alleen als jongen een kans zou krijgen om voetballer te worden. Meisjesvoetbal telde toen helemaal nog niet mee. Daarom had ze haar hoofdhaar ook als een jongen geknipt. Ze had ook al een jongensnaam, ze heette toen Randy. Gelukkig kon ze op de voetbalschool terecht. Toen ging het wat gemakkelijker. Ze heeft er echt alles voor gedaan om te blijven voetballen. Nu nog traint ze zes dagen per week, en dan twee keer per dag”
“Dat betekende ook dat ze nooit of maar heel zelden op stap ging en ook geen relatie met een jongen durfde te beginnen. Ze heeft het altijd al van haar doorzettingsvermogen moeten hebben, meer dan van haar techniek. Dat doorzetten kwam haar goed van pas toen ze in 2014 een dubbele beenbreuk kreeg. Ze was een hele tijd uit de running. Maar ze kwam terug!!! Het kampioenschap deze zomer was een enorme beloning voor al die jaren geduld en trainen”

Zij gaat er helemaal voor
Of onze meiden het voorbeeld van Kika gaan volgen is natuurlijk nog moeilijk te zeggen. Janne, Anne en Ise denken toch wel dat ze er ook zoveel voor over willen hebben als ze nu van Kika gehoord hebben. Voor Renee, Bo en Kris is dat nog niet zo zeker. In dit seizoen willen ze eerst maar eens in hun competitie aan kop te blijven en hopen ze nog enkele wedstrijden verder te kunnen in het bekeravontuur.

Meiden bedankt en alle succes!!!

 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »