Nieuws

In Bôrkel begint het al om 14 uur

01 december 2017
www.bladella.nl
Bladella staat zondagmiddag in Borkel en Schaft tegenover de plaatselijke trots BES. Dat is voor het eerst in de geschiedenis.

Halfweg
Lang werd er naar uitgekeken om de krachten eens te meten met de schijn-baar onklopbare koploper Hilvaria. Helaas, door blessure van de scheids, moest de topper na één helft al beëindigd worden. Het groenwit was zo gretig gestart dat de vrees om overlopen te worden al bij de 0-1, na 10 minuten, gehonoreerd leek. Blauwwit bleek echter ge-slow-start. De manschappen van Huub Vermeulen kwamen steeds beter in de wedstrijd - mee geholpen door de benutte pingel - zodat Bladella het meest teleurgesteld mocht zijn, toen de partij werd stopgezet. Op een later tijdstip wordt deze match, met 1-1 op het scorebord, in minuut 46 hervat. Waarschijnlijk op 18 februari, het eerstvolgende inhaalmoment. Dat is de zondag na carnaval.
Niet getreurd, want tot die tijd zijn er nog enkele interessante matchen te bevechten.

Wonder
Deze maand komen Bôrkel, Liempd en Philips nog op het affiche, met tussendoor het bekeravontuur in Schelluinen. Te beginnen zondag uit tegen BES.
‘Klein duimpje voltooit het wonder’ schreeuwde de krantenkop op 15 mei. Trainer Peter Jonkman (nu succesvol bij Hapert) schreef geschiedenis door BES verrassend naar de 3e klasse te loodsen. Dat clubke - met rond de 200 leden - hoeft iedere week slechts drie seniorenteams (plus nog een vrouwenteam) in het clubrood te kleden. Helaas is de vereniging geen jeugdteam meer rijk. En dat is niet het stevigst fundament voor continuïteit. Om overeind te blijven blijft BES dus afhankelijk van een aantal spelers buiten Borkel en Schaft. Afgelopen zomer meldden zich weer vijf nieuwelingen aan om deelgenoot van de intieme Borkelse vriendensfeer te worden.

Aanvoerder
Zo maakte een aantal jaren terug Maikel van der Honing met wat teamgenoten bij De Valk de overstap naar BES. De 26-jarige aanvallende middenvelder is ondertussen daar al weer bezig aan zijn zevende seizoen. Met een voorbeeldige wedstrijdinstelling is de aanvoerder een belangrijke pion in het huidige succesteam. In de laatste twee seizoenen was hij goed voor totaal 30 doelpunten. Evenals Robin Smets en Bart Winters wist hij tot nu toe ook al weer vijf ballen in het vijandelijke netje achter te laten.

Strijd
De roodhemden kwamen in de nieuwe omgeving tot nu toe twee keer tot volle winst. Spoordonkse Boys stond bij rust nog met 0-2 op winst. Coach Jurgen Pinckers deed wat omzettingen en pookte de strijdlust stevig op, wat alsnog een luid bejubelde 4-2 overwinning opleverde. Wedstrijd 5 was ook gedenkwaardig. Dommelen was nog ongeslagen en BES nog puntloos. Toch werden de jonkies van Dommelen op eigen bodem volledig afgetroefd door de buurman op wedstrijdinstelling. BES, fysiek veel sterker, liet zien over meer ervaring te beschikken: 1-3. Zo’n huzarenstukje stond vorige week gepland bij de andere buurman Valkenswaard. Vinnige derbystrijd met veel doelpunten maakte er een aantrekkelijke doelpuntenkermis van. Tot de rust kon BES goed bijblijven (4-3), na rust liepen de uilen uit naar 6-3.

14:00 uur
Zo’n doelpuntenregen zal het aan de Bruggerdijk in Borkel en Schaft zeker niet worden. De Schippers defensie laat namelijk zelden een bal door. Dat bewijst de zes tegendoelpunten. In 3D blijft alleen Braakhuizen met een 8 ook nog uit de dubbele cijfers. BES keeper Robert van der Palen moest zich tot nu toe al 28x omdraaien. Scoren doen de roodhemden (17) net iets beter dan Bladella (16). Met vijf punten achterstand op nummer 10 stijgt BES voorlopig dan ook niet op ranglijst. Toch zullen de ervaren mannen van Jurgen Pinckers met voorbeeldige inzet proberen om voor de derde keer in 3D voor een verrassing te zorgen. SuperSunday op sportpark de Brug is daar een prima entourage voor. Aan de blauwwitten is het om met een goed resultaat tenminste het huidige klassement te bevestigen.
Let op: de jonge scheidsrechter Brian Schepers uit Eindhoven zet al om 14 uur deze wedstrijd aan de gang.
We zien mekaar op tijd in Bôrkel!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven