Nieuws

Hilvaria kan zich niet meer verschuilen

24 november 2017
www.bladella.nl
Onderweg naar de bloemen doet Hilvaria de Smagtenbocht aan. Kan Bladella als eerste van de kampioen punten gaan pakken…

Braakhuizen
Vorige week moesten de Schippers’ mannen helaas buigen voor de numero twee. Op verplaatsing haalde Bladella niet het collectief niveau van de laatste periode. De afvallende bal was zelden een prooi voor de blauwwitter. Druk zetten doe je met z’n allen - én met overtuiging - om echt in balbezit te willen komen. Daarmee was de winst - met 1-0 mager uitgedrukt - voor een feller Braakhuizen verklaard en dus dik verdiend. Bladella kan beter, maar dan moet het als team, én individueel, meer vuur durven tonen. En dat zal nodig zijn om de koploper zondag goed partij te kunnen geven.

Almachtig
Het succesverhaal van Hilvaria is genoegzaam bekend. Maximale score, alles gewonnen, nog makkelijker dan makkelijkst scoren en dus trots bovenaan: 24 uit 8 met 39-10 als doelsaldo. De eerste periodetitel is al binnen. Cijfers waarvoor je je eigenlijk zou moeten ‘schamen’…. De kampioen is half november al bekend en dus kan de groene formatie uit Hilvarenbeek zich niet meer verschuilen achter niets- en/of alleszeggende clichés.
Met droge ogen mag je ze zelfs al feliciteren.

Flow
Succes trekt aan, úvert aan. Deze flow zorgt er ook voor dat de super gemotiveerde selectie uitpuilt. Niemand wil verzaken, nauwelijks blessures en een super hoge trainingsopkomst. Niet alleen het Bikse vaandelteam gooit momenteel hoge ogen, maar heel Hilvaria draait als een tierelier. In de hoofdklasse spelen de Hilvaria jeugdteams een duchtig woordje mee. De vereniging - gegroeid naar ruim 800 leden - bloeit als nooit tevoren. Een goed technisch (jeugd)beleid moet daar aan ten grondslag liggen.

Scorend vermogen
Goudhaantje Joeri van Rijswijk (20 doelpunten al) was deze week met zijn studiegenoten in Spanje. Coach Henri van den Braak zal ongetwijfeld zijn groep uit kunnen leggen waarom Joeri toch gaat spelen. Op het middenveld heerst Joost van Doormaal – samen met zijn jonge veldmaarschalk Greg van Gestel - als een echte veldheer. De rossige aanvoerder is een baasje, steeds nadrukkelijk aanwezig, beresterk aan de bal, die het spel (door)ziet alsof hij het zelf uitgevonden heeft. In de zomer kwam nog meer kwaliteit bij de Roodloop aangefietst. Koen van Oorschot was bij EDN de topscoorder ‘aller tijden’ met 180 doelpunten in 9 seizoenen. Middenvelder Daan van de Wiel was bij SVSOS in 13 seizoenen goed voor 100 goals. Cijfers om akelig van te worden.
Kortom: met een mix van ervaring en talent is Hilvaria vooral in balbezit ijzersterk en is gegroeid naar een team van echte winnaars.

De te kloppen
Twee jaar terug was Bladella - Hilvaria doordeweeks de laatste inhaalpartij van dat seizoen. Een minder gemotiveerd blauwwit vroeg toen om een pak slaag en kreeg die ook: 0-4. Dat kan op de Smagtenbocht zondag niet gebeuren. Dat de a.s. kampioen op bezoek komt, dat leeft. Het ‘bikse’ groenwit is immers de te kloppen tegenstander. Door als eerste ploeg de nog ongeslagen koploper pijn te doen worden punten gescoord.
Een goed antwoord vinden op de sterke troeven van de tegenstander brengt succes dichterbij.
De Schippers’ mannen, met geluksbrenger Luca Smits voorop, gaan er voor.
Komt dat zien !!

Lees ook de voorbeschouwing in de Trompettercup.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven