Nieuws

Braakhuizen - Bladella is een topper!

17 november 2017
www.bladella.nl
Zondag op bezoek bij de numero twee Braakhuizen en volgende week komt koploper Hilvaria onze kant op. De spanning stijgt.

Beker
Het affiche Hoogeloon - Bladella was met alle publiciteit en acties rondom een uitdagende happening. Het Loonse blauwwit had het erg goed voor elkaar. Maar voor een bekerstunt kon men niet zorgen. Het klassenverschil bracht daarvoor binnen de lijnen te weinig emotie. Zaterdag wordt bij Olympia’60 in Dongen ‘echt’ geloot voor de 3e én 4e ronde voor de districtsbeker. Die wedstrijden hebben als speeldata meegekregen: dinsdag 12 december, respectievelijk dinsdag 23 januari 2018.
Dus zou het zo maar kunnen dat direct na de winterslaap 2x binnen 5 dagen van Reusel Sport gewonnen ‘moet’ gaan worden…. Immers, zondag 28 januari prijkt de beladen competitiederby op de kalender. Maar ja, eerste voorwaarde voor zo’n horrorscenario is wel dat geelzwart komende dinsdag Oirschot Vooruit uit de beker dient te knikkeren.

Plaats twee
Allereerst moeten de Schippers’ mannen de adrenaline komende zondag onder controle zien te krijgen. Na het bezoek aan de Kievit in Geldrop wordt namelijk duidelijk of Bladella echt mee kan gaan doen in de top van 3D. Dat is de prooi waar Huub Vermeulen met zijn manschappen - plus de aanhang – op azen. Met tegenstander Braakhuizen, op de tweede plek, verschilt het maar drie punten. En boven dat Geldropse roodzwart scheelt het met de trotse groenwit ‘Bikse’ ook drie punten.

Periodekampioen
Speelronde 8 van zondag gaat ook de 1ste periodekampioen benoemen. Dat wordt het verrassend sterke Hilvaria natuurlijk. Goalgetter Joeri van Rijswijk – hij gaat zondag tegen DBS al zijn 20ste doelpunt maken - is daar het goudhaantje. Mocht de koploper echter tegen haar eerste nederlaag aan gaan lopen, dan zit er nog een kansje voor Braakhuizen in. Wat heet kansje… Bladella met pakweg elf doelpunten verschil vernederen komt in geen enkele horrordroom voor. Proficiat Hilvaria met het behalen van de eerste periodetitel (en tot volgende week) !

Drie keer
Na een eenjarig verblijf in de 2e klasse werd met veel ambitie aan vorige competitie begonnen. Het streven om de degradatie snel teniet te doen kende geen succes. Pas in de tweede competitiehelft liet men het niveau zien waartoe de kwaliteitssterke selectie in staat werd geacht. Dat reikte in de eindrangschikking slechts tot plaats negen. Vooral de 55 tegendoelpunten waren vooraf niet ingecalculeerd. Bladella speelde toen drie maal tegen het team van coach Jeroen van der Schoot. Op de Smagtenbocht werd moeizaam met 2-1 gewonnen. Voor de beker werd door de Schippers’ mannen op de Kievit (1-4 winst) historie geschreven: plaatsing 1/8e bekerfinale. Telkens op het juiste moment kon blauwwit profiteren van een weifelende roodzwarte defensie.
En nog een keer naar Geldrop voor de competitie. De blauwwitte start was toen allerbelabberdst. De secondewijzer was amper drie keer rond geweest en de man aan het scorebord had al twee keer in actie moeten komen. De Schippers’ mannen kwamen wel knap terug. Weliswaar dubieus, maar toch wel verdiend, werd pas in de ultieme slotseconden van dat boeiend schouwspel het punt binnengetrokken (3-3).
Resumé: drie keren een gunstig scoreverloop tegen de Geldropenaren. 

Vier tegen
Het gat is dicht. Een heel verschil ten opzichte van vorig seizoen. Braakhuizen heeft in 3D tot nu toe de minst gepasseerde achterhoede. Youri van Tilburg, de jonge keeper, heeft nog maar vier keer hoeven vissen. Tolga Ozkan (uit het 4e geplukt) en ook de van FCE overgekomen Gerald van Veen blijken achterin flinke versterkingen. Ralf van Beek is met 8 doelpunten teamtopscoorder en voorin zorgt de geslepen Anthony de Haan (33) nog altijd voor groot gevaar.

Eenmaal
Met een onnodige misstap (1-0) in Dommelen heeft Braakhuizen nog pas één verliespartij hoeven incasseren. De laatste vier partijen leverden de maximale score op met een klinkend saldo van 15-4. Aanvoerder Teun de Wit blaakt van zelfvertrouwen.
Maar ook Bladella is aan een sterke serie bezig met een eenzelfde score en een mooi doelsaldo van 10-1 uit de laatste vier potten.

Zondag dus twee teams tegenover elkaar die bijna niks tegen krijgen en ook nog kunnen scoren.
SuperSunday op de Kievit dus. Dat belooft een mooie krachtmeting aan de Winde in Geldrop.
Op naar plaats twee! Wie komt helpen…?!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven