Nieuws

Barry Graat: ‘Hoogeloon met penalty’s door'

11 november 2017
www.bladella.nl
Hoogeloon gaat stunten tegen Bladella! Na 90 minuten 1-0 op scorebord! Barry houdt het op 2-2. Het antwoord komt van Bladella.

De ‘loting’ voor de districtsbeker leverde alleen maar verwachte duels op. Dat alle hoger spelende teams daarvoor even langer in de auto moeten kruipen, was ook geen verrassing. Niks mis mee in deze fase natuurlijk. Derby’s zijn de krenten in de pap, zeker in het amateurvoetbal. Swiet zaliger sommeerde in zijn tijd de KNVB al om via geleide lotingen bekerderby’s te creëren.

Héél lang geleden….
Komende zondag staat dus zo'n zeldzame derby op het programma; de bekerwedstrijd tussen Hoogeloon en Bladella. We moeten ver terug in de tijd om beide vaandelteams in officiële ontmoetingen tegen elkaar terug te zien. Wat heet ontmoetingen…. Dat was in 1991 dat het ‘grote’ Bladella eindelijk de konijnenbond ontsteeg. Het binnenhalen van dat kampioenschap gebeurde toen ook binnen de gemeentegrenzen: namelijk op sportpark De Smeel in Casteren. De burengevechten met Hoogeloon leverden voor Blaal toen 3 punten op en voor Lôon 1 (bonus)punt. Toen was ‘winnen’ nog maar twee punten waard. Zo lang is het geleden. (Lees de Trompettercup)
Te onthouden voor de (voetbal)quiz: sinds 1996/1997 levert ‘winnen’ drie punten op.

Hoogeloon stunt
Op een rustige bekerzondag is zo’n zeldzame clash tussen twee buurverenigingen stroop voor de regionale pers. Opkomende back Tom de Laat laat in het Eindhovens dagblad optekenen dat het 1-1 wordt. Dan gaat het dak van de Lôonse kantine eraf want zijn team gaat Nick Vermeiren bij de strafschoppen de verkeerde kant in sturen. Ook ons aller Barry Graat is daar in de PC55 (én AVE) van overtuigd. Het enigste verschil: hij laat beide keepers in de 90 minuten al ieder twee keer vissen.
Voor Bladella 8 is het overigens te hopen dat ’s morgens Barry’s kruit droog blijft… Maar dat terzijde.
Hoogeloon trainer Nik Bierens ziet de bekerstrijd met 1-0 op het scorebord eindigen. Maar ja, Nik is op dit moment al in de zevende hemel. Primeur voor deze Belg: hij mag nog twee seizoenen langer het vaandelteam bij Hoogeloon blijven coachen. Dat nieuws brengt het trainerscarrousel al weer erg (veel te) vroeg aan het draaien.

Blauwwitte clash
Kortom: in het Lôonse blaakt men van zelfvertrouwen. Terecht? Ja, dat mag. Om spektakel te kunnen beloven aan de Roetwijer moet dat zelfs. Het image aan het Landrop loopt geen enkel deukje op, mochten die voorspellingen grootspraak blijken. Dat is bij het andere blauwwit wel anders. Het klasseverschil dienen de Schippers’ mannen te laten zien en het ook nog eens te bewijzen. ‘Het is ‘maar’ voor de beker’, daar komt Bladella niet mee weg. De kans om een deuk op te lopen geldt dus zondag alleen voor de derde klasser.
We gaan het zien!
Blauwwitte shawls en (hopelijk niet gebruikte) paraplu’s passen bij beider aanhang. Spraakmakend is deze burenstrijd al. Dat het een vermakelijke bekerpot mag worden om na afloop feestelijk over na te ‘stechelen’.
Zondag dus (al vroeg): op naar Hoogeloon!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven