Nieuws

Afslag 30A naar Sportpark Meerhoven

03 november 2017
www.bladella.nl
In 2005 verhuisde DBS vanuit Strijp naar Meerhoven. Acht jaar terug speelde Bladella daar voor het laatst. Toen was 't 'n makkie...

3th clean sheet
De Schippers’ mannen zijn aan een mooi reeks-je bezig. Na de 0-2 in Spoordonk werd op de Smagtenbocht ook nog eens 2x achtereen met een ‘clean sheet’ geëindigd. Afgelopen zondag, tegen de Bosuilen, werd namelijk de 1-0 van 14 dagen terug - tegen Unitas ’59 - verdrievoudigd. In het pogen om verzorgd voetbal te spelen won Valkenswaard weliswaar op punten. Maar Bladella was als team onverzettelijk. Al 280 minuten geen doelpunt tegen. Dan mag je spreken van een ijzersterke defensie. De mannen van Huub Vermeulen blijven daarmee in het kielzog van de achtervolgers op het leidende duo in 3D, Hilvaria en Braakhuizen. Samen met de geelzwarte buurman staat ons blauwwit nu op drie. ... blijft toch nog zeer doen die eerste twee thuisnederlagen….

Historie
DBS kent een rijke historie met pieken en dalen. Zo degradeerde in 2005 DBS - na zes jaar hoofdklasse en vijf jaargangen in eerste - naar de 2e klasse. Twee seizoenen stonden in 2F toen Bladella en DBS in de competitie tegenover elkaar. Daarna werd gebroederlijk gedegradeerd naar 3D; blauwwit als 10e met 23 punten en roodgeel 12e (en laatste) met 15 pnt. De daaropvolgende drie jaren werd in 3D tegen elkaar gebald. Tot in 2010 van elkaar afscheid genomen moest worden. Bladella glorie-de met een kampioenschap voor weer drie edities op 2e klasse-niveau. DBS daarentegen had het moeilijk en zonk zelfs naar de kelder.

Toekomst
Ondertussen is ‘Door Broederschap Sterk’ er weer volledig bovenop en gloort de toekomst. Met een degelijke organisatie en met het jong stadsdeel Meerhoven als achterland kan DBS als een 'sleeping giant' bestempeld worden. Als je voor het technisch plaatje Bram Louwers binnen haalt (of: binnen kunt halen), zit je wel goed. Louwers stond een decennium bij Oers aan het roer en bracht RKVVO van de 5e naar de 2e klasse. Van zijn laatste wapenfeiten (6 jaar lang) profiteerde Marvilde dat van 3e naar de 1e klasse werd geloodst. Met dat gegeven, samen met de ruim 1.100 leden, lacht de toekomst DBS toe. Via de nacompetitie werd afgelopen seizoen de (tussen)stap gemaakt: terug in 3D.

Jeugdig
Aanvoerder Yurjen de Jongh weet zich omringt door een jonge groep technisch begaafde spelers, die de intentie hebben verzorgd voetbal te willen spelen. In de zomer kreeg de roodgele formatie ook nog eens een drietal versterkingen uit Zeelst, die meteen een basisplaats wisten te veroveren.
Pim Messing, met de uit de jeugd overgekomen Ruud van Breemen, hebben het middenveld een impuls gegeven. Voorin kreeg Mike Spruyt het UNA-duo Tim van der Velden en Sam Weijers langszij. En die laatste klinkt bekend bij Bladella. Toen vader Frank aan de Bossingel hoofdtrainer was (2007-2009), kwam Sam (toen UNA E1), geregeld op de Smagtenbocht. Sam verloochent zijn voetbalnaam niet. Een echte winnaar, schuwt arbeid niet, is technisch onderlegd en is sleurend altijd een plaag voor z’n tegenstanders. Tegen BES scoorde hij een hattrick.

Weerzien
In de vorige ontmoetingen met DBS waren de Eindhovenaren kansloos. Maar ja, dat is heel lang geleden. In september 2009 lieten de blauwwitten met 8-0 op de thuisbasis geen spaan heel van roodgeel. Ook aan ’t Schaapsdijk in Meerhoven was DBS kansloos (1-7). Feitjes waar de Schippers’ mannen nu niks mee opschieten. Zij hebben de opdracht om de prima serie te verlengen. Om dat te bereiken zal antwoord gevonden moeten worden op de Bram Louwers strategie. Zien is meemaken.
Op naar Meerhoven waar de zittribune hoog boven het sportpark uit torent. Succes!
Neem op de rondweg afslag 30A richting Veldhoven/Meerhoven/Strijp/de Hurk en via de Meerhovendreef en Grasbaan bereik je Het Schaapsdijk.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven