Nieuws

Sv Valkenswaard scoort zo gemakkelijk

26 oktober 2017
www.bladella.nl
De Bosuilen vliegen zondag uit om de Schippers’ mannen op het Smagtenbocht nest eens een nederlaag te bezorgen.

Sportief
Tegen Unitas’59 - de beste tegenstander tot nu toe - speelde de formatie van Huub Vermeulen zondag, als team, een degelijke partij. Met volop strijd werden de drie punten in huis gehouden: 1-0. Het was niet altijd even goed, maar, ook omdat het spannend bleef, was de amusementswaarde van een goed niveau plus het was ook nog eens een bijzonder sportieve pot. Beide teams bezorgden de uitstekend leidende scheidsrechter Ad Hesselmans een erg gemakkelijke middag. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Verschillen
Ook de tegenstander van zondag begint de wedstrijd weer met hetzelfde aantal punten als Bladella: 9 uit 6 oftewel 3x winst en 2x verlies. Toch zijn er opmerkelijke verschillen: blauwgeel scoorde 70% meer (17 tegen 10 goals), terwijl blauwwit nog geen kwart van het blauwgele aantal tegen kreeg (4 tegen 17). De krachten en zwaktes worden daarmee duidelijk. Maar wat is logica in de voetballerij, als je beider uitslagen bekijkt?! V’waard wint van Hapert, verliest dik van Spoordonk, heeft ‘moeite’ met Nw.Woensel. Bij Bladella is het net omgekeerd.

 

Nw.Woensel

Hapert

Spoordonk

Unitas’59

Hilvaria

DBS

Dommelen

V’waard

5-3 w

1-3 w

4-1 v

 

6-5 v

1-3 w
 

Bladella

6-1 w

1-0 v

0-2 w

1-0 w

 

 

1-2 v

V’waard won beide uitwedstrijden (Hapert & DBS) met 1-3. Afgelopen zondag waren op het uilennest vijf blauwgele treffers niet voldoende voor winst. Tegen Joeri van Rijswijk (5 goals – staat al op 14!) van de verrassend sterke koploper Hilvaria was de huisdefensie niet bestand: 5-6. Ook daar dus een hoog amusementsgehalte.


2x winst
Door effectief om te gaan met de kansen wonnen de Schippers’ mannen vorig seizoen op het Valkenswaardse kunstgras met 0-3. Op de thuisbasis werd al strijdend een benauwde 2-1 over de streep getrokken, waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat V’waard eigenlijk te weinig kreeg. Het is overigens zondag al 3472 dagen (oftewel ruim 126 maanden) geleden dat de Bosuilen de volle winst uit de Smagtenbocht wisten te roven.
Zie het historisch overzicht van Dennis Kroonen in de Trompettercup.

Supersterke aanval
Met de komst van de fanatieke coach Peer van Kemenade in 2016 en met het aantrekken van Efekan Aydin, Tayfun Yilmaz, Erwin Isbouts en Tim Nelemans waren de verwachtingen toen hooggespannen. Maar de resultaten bleven met name vóór de winterstop uit. Herstel in de tweede helft bracht de uilen uiteindelijk op een achtste plaats op de eindstand. Yilmaz is al weer terug naar Marvilde, waardoor het duo Isbouts-Yilmaz al na een seizoen uit elkaar valt. Samen waren zij goed voor 21 doelpunten. Met de komst van Martijn Bax (DOSL) heeft de ploeg opnieuw een trefzekere speler in huis. Bax was het afgelopen seizoen goed voor 31 doelpunten. Met rechts Nick Thijssen (al 6 kruisjes) en links Rob Bakermans beschikt men voorin over snelheid, goed voetbalvermogen én gevaarlijke voorzetten. Als de ballen bij aanvoerder Isbouts - in (of achter) de spits – komen, zet dan alle seinen maar op rood, want dan gebeurt er wat. Kortom Valkenswaard heeft een supersterke aanvalslinie.

Belangrijke pot
Pallas Athena, de godin van de wijsheid uit de Griekse mythologie, had de uil als haar vaste begeleider. Heden ten dage wordt de uil nog steeds als toonbeeld van wijsheid gebruikt. Maar een uil staat - al van vroeger uit - ook voor onheil. ‘Wijs’ mogen de Valkenswaardse Bosuilen, ook in de komende 90 voetbalminuten, zijn, als wij dat dan maar tenminste weten te evenaren. Dat ‘onheil’ echter dient buiten de poorten van de Smagtenbocht te blijven. Met geluksbrenger Bram van de Ven uit Onder11-3 op de bank, gesteund door veel blauwwit supporters, gaat dat ook gebeuren. Toch..?!
De winnaar zondag blijft in het kielzog van de kopgroep. De verliezer gaat na deze zesde speelronde voorlopig balanceren tussen het linker en rechter rijtje. Een belangrijke pot derhalve…!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven