Nieuws

Er is wat recht te zetten: Sporrink - Bladella

13 oktober 2017
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen zoeken tegen Spoordonkse Boys, de formatie van Jasper van Hoof, revanche op zichzelf.

Slecht
‘Hoe kunnen we nou van Hapert verliezen?!’ Dat was het meest gebezigde vraagstuk waar een bloedend blauwwit hart afgelopen week mee worstelde. Traag tempo, de bal bij de verkeerde kleur inleveren, duels niet aangaan, dan wel verliezen, zwakke omschakeling én ook (en misschien wel ‘vooral’) nog eens géén goal kunnen maken. Hapert toonde die kracht wel: duelkracht, daadkracht oftewel Bladella werd afgetroefd op wilskracht. De roodblauwe buurman had het goed voor elkaar. Terecht verliezen van een mindere tegenstander is daarmee makkelijk verklaard. Dat hautaine kunnen we ons voorlopig niet meer permitteren.

Zeven seizoenen
Jasper van Hoof begon acht jaar geleden bij Spoordonkse Boys in de 5e klasse. Zonder kampioen te worden promoveerde de plaatselijke trots naar derde. In 2014 mocht coach Arno Methorst daarvoor dat laatste zetje geven. Van Hoof was toen twee seizoenen - tot 2015 - bij Bladella keuzeheer. Hij bereikte op de Smagtenbocht een 3e plaats (met nacompetitie) en het daaropvolgende seizoen bleef Bladella in de rangorde steken op 9. In dat seizoen moesten de roodwitte Boys via een 11e plek weer meteen een stapje terugzetten. Blauwwit kwam toen uit op 31 tegen 25 punten voor roodwit. Jasper werd snel teruggehaald (dus nu al 7 seizoenen bij SB) en wist zijn groep in twee jaar tijd weer naar derde te loodsen. In deze zomer werd met zeven punten voorsprong (op Were Di) met een grandioos dorpsfeest het kampioenschap uitbundig gevierd.

Sporrink terug in 3D
Na 156 minuten in 3D stond de Spoordonkse teller al op 0-6. Dat was niet geweldig. In de eerste partij was Sporrink in Geldrop niet opgewassen tegen kampioenskandidaat Braakhuizen (3-0). Dat was geen schande. Thuis kwam ook de andere nieuwkomer DBS op een 0-3 voorsprong. Het duurde tot de 77e minuut - in die 2e partij - vooraleer het eerste doelpunt aan de goede kant voor de Boys viel. In de laatste minuut kon een draaglijkere 2-3 op het scorebord gezet worden. Dé (andere) verrassing viel vorige week ook op ‘t Horstje. Kermiszaterdag inspireerde de mannen van Jasper dermate dat Valkenswaard met de staart tussen de benen naar huis deed gaan. Spoordonk begon direct fel aan die wedstrijd en zette hoog druk. De Uilen kwamen nog wel op voorsprong maar met een schitterend genomen vrije trap van Jasper van Agt werd met 1-1 de thee opgezocht. De 2e helft toonden de bezoekers zich een ‘voorbeeld’ voor Bladella anderendaags.... Sporrik daarentegen gebruikte haar handelsmerk ‘veel inzet’ optimaal en trok, ook nog eens met mooie aanvallen, de wedstrijd naar zich toe. Een terechte 1-4 overwinning via mooie doelpunten van Sjoerd van Ham, Roel van Nunen en Tom van Agt. Daarmee kon ‘bovenerms’ Sporrink kermis ingezet worden.

Spoordonkse Boys - Bladella
De laatste botsing tussen Spoordonk en Bladella bracht op de Smagtenbocht een 1-1 op. Die eindstand was toen het meest sneu voor de mannen uit Spoordonk, die de meeste kansen kregen, maar er evenveel verprutsten. Eerder in dat seizoen mochten de blauwwitte mannen van toen Jasper van Hoof breed lachend met 0-5 sportpark ’t Horstje achter zich laten. Dat wordt het nu zeker niet. Jasper zit nu aan de andere kant op de bank en kent zijn tegenstrevers. Met het zoet der overwinning van vorige week nog in het lijf gaan de roodwitte mouwen nog eens extra opgestroopt worden. Met drie punten in ‘die Tasche’ zal het “Eins, Zwei, Drei” nadien aan de Broekstraat nog oorverdovender gelald worden….

Revanche
De mannen van Huub Vermeulen hebben nog van alles recht te zetten. Maar Jasper laat voor een Blaals eerherstel zijn mannen allerminst daarvoor naar de slachtbank leiden. Denk dus maar niet dat de rooi broeken zich daar voor lenen. Ingrediënten genoeg om van deze vierde competitieronde op ’t Horstje een bezienswaardige voetbalpot te maken. We gaan het mee maken!
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven