De herfstderby: Bladella - Hapert

06 oktober 2017
www.bladella.nl
Een nieuwe poging voor buurman Hapert om voetballend in ‘derde’ te aarden. En hoe staat Bladella er eigenlijk voor…?

1-6
Als er met die cijfers gewonnen wordt en je wilt toch kritisch zijn, dan mogen de Schippers’ mannen verweten worden dat zij het scorebord niet op het tonen van dubbele cijfers hebben getest. Het moet wel heel gek gaan als Nieuw Woensel niet de grootste kans op degradatie gaat pakken. Dat was dan ook de conclusie van de Kempische kenners na anderhalve wedstrijd in de nieuwe competitie. Er liepen daar weliswaar enkele behendige spelers rond maar de Eindhovenaren toonden zich géén team. Dan kom je niet ver.

Derby
Op zo’n magere tegenstand hoeft zondagmiddag Bladella allerminst te rekenen. In deze herfstderby gaat Hapert laten zien dat ze als team best in 3D mee kunnen. En dat niet alleen, want als een burenstrijd van het affiche knalt, drijft dat altijd extra krachten naar boven. Die adrenaline is extra gevoed door de wijde omgeving. Ook heden ten dagen is een derby nog altijd geliefd gespreksstof. Mekaar, of de tegenstrever, humiliëren, oftewel stangen, is rondom zo’n burenstrijd getapt. Dat gevoel leeft bij echte supporters mogelijk nog meer.

Weer terug
Hapert beleefde twee jaar geleden al een voorproefje in derde. Dat team bleek toen nog niet klaar. Met 24 punten werd op de 12e plek geëindigd. Teveel doelpunten tegen (37-71) was de onvoldoende op dat rapport. De herkansing in de play-offs mocht niet baten. Het trapje terug duurde maar één seizoen. Nagenoeg even sterk als kampioen Borkel promoveerden zowel BES als Hapert (via de nacompetitie). BES met 53 pnt. (56-35) en Hapert 50 pnt. (60-38). Tussen haakjes: Bladella kwam in de zomer uit op 42 punten met een mager saldo van 43-36. Maar wel de play-offs in, zonder resultaat overigens.

Pittige duels
Ondanks de voorbeeldige strijdwijze van Hapert bleek blauwwit in vorige confrontaties sterker. In november 2015 mocht roodblauw op de Lemelvelden lang in de wedstrijd blijven omdat de 0-2 maar uitbleef. Later op de Smagtenbocht stond het al rap 2-0 en toen direct na rust de drie op het scorebord verscheen was de strijd over. Het werd 3-1. Een jaar terug stonden beide teams weer tegenover elkaar. Maar van die bekerpot werd een zogenaamde draak gemaakt. De mannen van Huub Vermeulen stonden na enkele minuten al op 0-2 en vonden het wel goed, terwijl de aangeslagen thuisploeg nauwelijks uit hun schulp wilde kruipen. In deze voorbereiding werden in het Neterselse jubileumtoernooi de degens even met elkaar gekruist. Met de gemeentebeker winst mocht Hapert even naar buiten treden. Zondag gaat het er echt om…

Goed begonnen
Kevin Raaijmakers werd matchwinner bij DBS (0-1). Hij is altijd gevaarlijk als de bal zijn linkervoet verlaat. Ook afgelopen zondag opende in Hapert zijn linker al heel vroeg de score. Daardoor werd titelfavoriet Valkenswaard een hele moeilijke middag bezorgd. Kansen werden gemist om op een grotere voorsprong te komen. Pas 10 minuten voor het eind konden de Uilen hun overwicht in de 2e helft in cijfers omzetten. De formatie van Peter Jonkman (vorig seizoen nog trainer bij BES) heeft al laten zien dat het met gedisciplineerd spel in staat is om het iedere tegenstander moeilijk te maken. De Schippers’ mannen zijn gewaarschuwd.

Derby Time
Zeker als het weer een beetje redelijk is, veel volk op de been. Dat hoort bij een voetbalstrijd tussen twee buren. Bladella moet haar favorietenrol waar zien te maken en underdog Hapert zal er alles aan doen om met resultaat de Smagtenbocht te verlaten. Een spannende derbypot is verzekerd. Mascotte Milan Hoskens van Onder11-1 heeft er alle vertrouwen in.
Dat er na afloop nog niet gedaan is, is ook een gegeven. Derde helft: Feest in de Tent!!
We zien mekaar!

Lees ook het interview in het Eindhovens Dagblad met de kersverse Bladella aanvoerder Teun Grimbergen.

 
www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Een lekker potje voetballen mag sinds 1 juli weer, nu ook door 'Boven 18’. En de 55plussers gaat 'wandelvoetballen'. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen week en in overleg met de gemeente kan het bestuur mededelen dat zowel het… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf maandag 22 juni starten we met de nieuwe jeugdteams voor seizoen 2020-2021 tot en met 10 juli  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven