Nieuws

Zondag op verplaatsing tegen Nieuw Woensel

29 september 2017
www.bladella.nl
Op sportpark ’t Bokt in Eindhoven Noord spelen de Schippers’ man-nen tegen ex 2e klasser Nieuw Woensel de eerste uitpartij.

Tegenvaller
Een onnodig verlies afgelopen zondag tegen Dommelen. Zeker gezien de eerste helft toen Bladella de wedstrijd nog mocht dicteren. Echter het andere blauwwit profiteerde optimaal door een stuk sneller om te schakelen na ons balverlies. Matig verdedigen bezorgde in een uitval Dommelen dus een onverdiende voorsprong. Na de thee ging het aan Bladella zijde allengs een stuk moeizamer. Via een pingel nog wel op gelijke hoogte, maar meteen daarop werd met een ongelukkig eigen doelpunt de winst in de Dommelen tas gestopt. Dat was een tegenvaller.

2012/2013
Voor de eerste uitpartij wordt Nieuw Woensel aangedaan. In deze eeuw stonden beide vaandelteams slechts 1x tegenover elkaar. Dat was in 2012/2013, toen blauwwit voor de laatste keer afscheid moest nemen van de 2e klasse. Nw. Woensel eindigde dat seizoen op de 2e plaats, maar wist in de play-offs toch promotie naar de 1e klasse af te dwingen. Twee memorabele matchen in dat seizoen. Op de Smagtenbocht leverden de Eindhovenaren een knappe prestatie door met 10 man in de tweede helft een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Ook uit - op het kunstgras van buurman Unitas’59 - viel een rode kaart toen keeper Peter Bons buiten de 16 hands maakte. Clubverslinder Murtaza Nawabi wist daarvan meteen te profiteren door invaller doelman Paul Dijkmans – hij keepte daar ook een tijdje wat tractement bij elkaar – uit een vrije trap te verschalken. Dat betekende een 1-0 verlies voor de blauwwitten.

Op en af
Rond de eeuwwisseling werd door het geelzwart in de 3e klasse gespeeld om vervolgens te kelderen naar de 5e klasse (2004-2010). Een viertal promoties op rij bracht Nieuw Woensel, voor één seizoen, naar de 1e klasse. De afgelopen drie jaargangen werd er in tweede gebivakkeerd. Vorig seizoen kwam de club, o.a. door het vertrek van de hoofdsponsor in zwaar weer en moest noodgedwongen schoon schip gemaakt worden. Dat betekende een uittocht van selectiespelers. Met een nagenoeg nieuwe selectie moest aan dat seizoen begonnen worden. Dat bleek niet te houden. Slechts drie gelijke spelen en 1x winst was de magere oogst en dat betekende een trap lager, naar de 3e klasse. Het gevolg was ook weer dat een fiks aantal spelers het voor gezien hield. Zo'n omschakeling van beleid gaat met horten en stoten. De gestaakte bekerpartij tegen SVSSS zorgt ook al niet voor rust. De KNVB oordeelde beide kemphanen een punt in mindering, de boosdoeners flinke schorsingen en 9 maanden proeftijd voor de club. Dat zijn geen prettige omstandigheden voor de vereniging aan het begin van een seizoen.

Vraagtekens
Ook nu weer heeft trainer Rick Kantelberg een nagenoeg nieuwe selectie in de nieuwe 3D omgeving tot zijn beschikking. Deze coach is kind van de club, want vanaf 2012 zit hij al op de bank. Moeilijk nog te zeggen hoe sterk zijn geelzwarte formatie nu is. Bij de ouverture uit bij SV Valkenswaard vielen in ieder geval al veel doelpunten: 5-3 winst voor de thuisclub. Wel is al duidelijk dat Nieuw Woensel een erg technische (en snelle) voorhoede binnen de lijnen kan brengen. Met name Tarik Ouzalah maakte het de verdediging van Uilen flink lastig. Diezelfde speler was overigens vorig seizoen bij Wodan voor onze defensie ook al moeilijk af te stoppen.
We gaan zien of de mannen van Huub Vermeulen hun eerste nederlaag kunnen wreken. Dat de Bokt bewoners hun geelzwarte huid duur zullen verkopen, staat ook vast. Een interessante, maar op voorhand ook moeilijke pot gaat zich aan de Anconalaan 15 in Eindhoven afspelen. Supporters op je post!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven