Nieuws

Beginnen ook thuis tegen Dommelen

22 september 2017
www.bladella.nl
Meteen pittig! Dommelen eindigde in vorige editie op 2, ons blauwwit op plaats 4. De playoffs leverde toen voor beide teams niks op.

De voorbereiding werd afgelopen dinsdag uit bij Viola afgesloten. Op een maagdelijk grasgroen bijveld – in Alphen groeit géén onkruid – werd in extremis een bekervervolg bevochten: 3-4. In een stevige pot moesten de Schippers’ mannen lang achter de feiten aan. Dat was het gevolg van een vroege 2-0 achterstand toen Bladella wat lang stond te dromen. De getoonde veerkracht daarna was wel weer bemoedigend.

Dat even niet bij de les zijn kunnen we ons zondag tegen zo’n sterke tegenstander niet permitteren. Het blauwwit van Dommelen komt de poort van de Smagtenbocht binnen om een buit op te halen.

Trainer Eric v.d. Palen kon de lokroep naar de Aalsterweg niet weerstaan en vertrok naar de z.g. amateurs van Eindhoven. Daarmee kwam de plaats vrij voor Paul Firet (30). Paul is geen onbekende voor Dommelen, integendeel. Als jeugdtrainer werkte hij al 13 seizoenen op ’t Heike en was ook nog eens vier seizoenen assistent. Een echte man van de club dus, die de laatste twee seizoenen even als assistent-trainer een zijstapje maakte naar De Valk.

Bij Dommelen wordt Firet als de eerste exponent van een goed verenigingsbeleid gezien. De focus ligt daar op het structureel opleiden van eigen jeugdkader. De vruchten worden geplukt, de Dommelense voetbaljeugd acteert op een heel goed niveau. Dat deze zomer voor liefst zeven spelers uit de O19-1 een plaats bij de selectie werd vrij gemaakt, zegt wat. Daarvan staan Mathijs de Bie, Jonathan van Doorn, Juriaan Groot, Lars Kouwenberg, Alejandro Rodil en Stef Willems klaar om een shirt van het vaandelteam aan te trekken. Andere mutaties: Michiel v.d. Besselaar en Luuk Jansen vertrokken naar De Valk en routinier Jur Rademakers stopte. Met klasbak Anwar Janssen als aanstuurder, de routine van keeper Denis Soeteman en met al dat jeugdig talent is het duidelijk dat Dommelen voetballend hoge ogen in 3D gaat gooien.

Aan de uitwedstrijd op het Heike - waar het af en toe flink knetterde - wisten de manschappen van Huub Vermeulen in vorige editie een zwaar bevochten punt over te houden. Ook op de Smagtenbocht werd een enerverende voetbalpot (met 2x Dommelens rood) op de mat bevochten. Ruud Leermakers liet in de boeken optekenen dat hij met een onverwachts doelpunt - diep in de naspeeltijd - zijn laatste thuiswedstrijd opsierde: 3-2. Dat is pas 140 dagen geleden.

De nieuwe competitie begint ook weer met Dommelen thuis. Iedereen is benieuwd naar de verhoudingen in dit nieuwe jaargang. Enthousiast en ‘vol erop’ zijn kenmerken die zo’n eerst match aantrekkelijk maakt. Aan inzet, de wil om te winnen, zal het in deze ronde dan ook zeker niet liggen.

Het ‘eerste gewin is kattengespin’ of wordt de ‘eerste klap is een daalder waard’. De toekomst maakt alles duidelijk.

De Schippers’ mannen, met mascotte Mathijs Vennix (onder 11-5), als geluksbrenger op de bank, kunnen de steun van de Bladella fans dan ook heel goed gebruiken!
Enne - niet te vergeten - de charmes van de meiden van Onder-17 gaan zorgen voor een recordopbrengst loterij!

Jij komt toch ook?!


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven