Nieuws

Viola - Bladella 3 - 4: Bladella bekert verder

20 september 2017
www.bladella.nl
In extremis, of gewoon hillemol op het lèst werd Cas Vosters match-winnaar door de bal achter de Viola-doelman in het doel te lopen: 3-4

Een compliment
Deze aardige avondpartij, in Alphen, werd daarmee beslist in het voordeel van de ploeg die daar over het geheel gezien ook recht op had. Er moest gewonnen worden en de ploeg van trainer Huub Vermeulen moest daarvoor, na twee keer op achterstand te zijn gekomen, wel veerkracht tonen. Dat gebeurde en dat is een compliment waard!

Op achterstand
Met Mark Hendriks als aanvoerder en Stan van den Berg in het doel begon Bladella met aanvallende impulsen aan het karwei. Na een kwartier werd een aanval van Niels Krekels en Joep van de Ven gestuit. Vijf minuten later werd een combinatie van Tom Maas en de mooie voorzet van de opkomende back Luuk Vosters gesmoord. Na 25 minuten moest Joep van de Ven - na een avontuur in Oers weer bij Bladella van de partij - geblesseerd uitvallen. Stijn Wouters was zijn vervanger. De voorwaartse druk van Bladella bleek moeilijk vol te houden. Rond het half uur glipten twee Viola –aanvallers - Sander Verschuren en Niek van Hoek - te gemakkelijk door de Bladella-defensie en daarmee stond de thuisploeg ineens op 2 – 0.

Een overwicht
Gelukkig maakte Niels Krekels met een hakje al weer snel de Anschlusstreffer, 2 – 1, na een voorzet van Anel Selimovic. Bladella ging door met Tom Maas en Cas Vosters als aanjagers. De laatste kopte zwak op doel en een schot werd van de lijn gehaald. Het was Tom Maas die – foutje bedankt Viola – in de 41ste minuut voor 2 – 2 zorgde. De goed leidende arbiter Daniël Jansen uit Reusel floot daarna voor de thee. Bladella had in de eerste helft een overwicht maar had zich twee keer laten foppen door de voorwaartsen van de rood-witten uit Alphen.

Weer op achterstand
Alle goede bedoelingen van Bladella ten spijt stond het binnen tien minuten na de aftrap 2 – 3. Een vrije trap van aanvoerder Kobus Leijten, laag over de grond, werd van richting veranderd en daarmee was Stan van den Berg kansloos. Het inbrengen van Max Jansen, voor Luuk Vosters, zorgde voor meer stabiliteit en rust in de achterhoede. De jeugdige Emar Daniëls verving de moegestreden Rob Wouters nadat die tegen een gele kaart was opgelopen. Binnen een half uur was de stand weer gelijk getrokken. Bladella bleef aanvallen en na een puike voorzet van Cas Vosters kopte Niels Krekels raak: 3 – 3. Maar met deze stand zou Viola nog steeds verder bekeren. Bladella moest winnen en dat leverde een spannende slotfase op.

In extremis
Viola trok zich steeds verder terug op de eigen helft. Bladella hield de spanning er in: het binnenhalen van de winst duurde tot de allerlaatste minuut. Een drietal kansen van Anel Selimovic, een schot hoog over en tweemaal keurig gepareerd door de keeper troffen geen doel. Een schot van Emar Daniëls werd afgeweerd en ook Cas Vosters kon, zelfs alleen voor de keeper, geen doelpunt laten aantekenen. Uiteindelijk zorgde hij in extremis, ‘hillemol op het lèst’ dus, voor de 3 – 4. Daardoor werd het toch nog een bevredigend slot, met vervolg, na een over het geheel genomen matige partij voetbal.

Thuis tegen Dommelen
Zoals een supporter bij het weglopen na de wedstrijd zei: “Zondag tegen Dommelen zal er toch beter gespeeld moeten worden!!!” De mannen zijn gewaarschuwd wanneer de competitie zondagmiddag begint met een thuiswedstrijd tegen RKVV Dommelen.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven