Nieuws

Wijzigingen KNVB Tuchtzaken

06 september 2017
www.bladella.nl
De KNVB heeft met ingang van dit seizoen een aantal belangrijke wijzigingen op het gebied van strafzaken doorgevoerd.

Competitie

Zo wordt bij de amateurs een speler pas na vijf gele kaarten geschorst. Eerder was dat na een vierde gele kaart. Daarna is de speler pas weer een wedstrijd uitgesloten na zeven gele kaarten en negen gele kaarten.

 

Beker

Voor bekerwedstrijden geldt komend seizoen dat een speler na vier gele kaarten een wedstrijd wordt uitgesloten. Indien een speler een rode kaart krijgt neemt het deze wel mee de competitiewedstrijden in.

 

Nacompetitie

Ook het systeem met gele kaarten in de nacompetitie is aangepast. Waar de kaarten altijd werden meegenomen vanuit de competitie zal iedereen op nul kaarten beginnen. Bij twee gele kaarten wordt u vervolgens een wedstrijd uitgesloten. Dit zal ook gebeuren na vier gele kaarten.

In de competitie dus minder snel geschorst. Dat lijkt een sympathieke maatregel voor de amateur.
- ook een beetje tegen de maatschappelijke stroom in want in het dagelijks leven schreeuwen we om zwaardere straffen voor overtredingen - Toch winst voor de voetbalbond: minder administratiekosten en daarbovenop verhoogt de 'slimme' KNVB ook nog eens de boetes per kaart.... 

Voor kaartverzamelaars wordt het dus wél duurder.

 

Drie belangrijkste wijzigingen

  A  Nieuwe staffel gele kaarten

  B  Gewijzigde directe rode kaartregeling

  C  Gewijzigde reikwijdte uitsluitingen

 

Nieuwe staffel gele kaarten
Vanaf komend seizoen is er bij het registreren van waarschuwingen een onderverdeling in drie categorieën:

  1.  Registraties uit competitiewedstrijden (inclusief beslissingswedstrijden voor promotie, degradatie of periodekampioenschap en kampioenswedstrijden);
  2.  Registraties uit bekerwedstrijden;
  3.  Registraties uit promotie- en degradatiewedstrijden/play-offs.


Staffel waarschuwingen

competitie                                                       beker                                                    nacompetitie

gele
kaart
uitsluiting
in 
competitie
 
gele kaart
uitsluiting
in beker
 
gele
kaart
uitsluiting in
(na)competitie

1e

2e

3e

4e

5e

6e

7e

8e

9e

-

-

-

-

1 wed

-

1 wed

-

1 wed

 

1e

2e

3e

4e





 

-

1 wed

-

1 wed





 

 

1e

2e

3e

4e





 

-

1 wed

-

1 wed





 

Competitie: …. en vervolgens steeds 1. Iedere 5e, 7e, 9e en volgende registratie die een speler krijgt, betekent uitsluiting voor de eerstvolgende competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd voor deze speler. Deze speler is dus niet uitgesloten voor bekerwedstrijden.
Beker: …. en vervolgens steeds 1. Iedere 2e, 4e en volgende registratie die een speler krijgt, betekent uitsluiting voor de eerstvolgende bekerwedstrijd voor deze speler. Deze speler is dus niet uitgesloten voor competitiewedstrijden of daarmee samenhangende wedstrijden.
Nacompetitie (promotie- of degradatiewedstrijden): en vervolgens steeds 1. Iedere 2e, 4e en volgende registratie die een speler krijgt, betekent uitsluiting voor de eerstvolgende competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd voor deze speler. Deze speler is dus niet uitgesloten voor een bekerwedstrijden.

Twee gele kaarten in één wedstrijd = schorsing
Wanneer een speler twee gele kaarten krijgt in een competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd heeft dit tot gevolg dat de speler is uitgesloten van deelname aan competitiewedstrijden en daarmee samenhangende wedstrijden totdat zijn team de eerstvolgende competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd heeft gespeeld. Deze speler is dus niet uitgesloten voor bekerwedstrijden.
Wanneer een speler twee gele kaarten krijgt in een bekerwedstrijd heeft dit tot gevolg dat de speler is uitgesloten van deelname aan bekerwedstrijden totdat zijn team de eerstvolgende bekerwedstrijd heeft gespeeld. Deze speler is dus niet uitgesloten voor competitiewedstrijden of daarmee samenhangende wedstrijden.

Gewijzigde directe rode kaartregeling
Een speler of wisselspeler die voor, tijdens of na een competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd door de scheidsrechter is bestraft met een directe rode kaart, is voor geen enkel team speelgerechtigd om uit te komen in competitiewedstrijden en daarmee samenhangende wedstrijden tot en met de dag waarop zijn team de eerstvolgende competitiewedstrijd of daarmee samenhangende wedstrijd heeft gespeeld. Dit geldt niet wanneer de aanklager amateurvoetbal de tuchtzaak seponeert of de tuchtcommissie of commissie van beroep de speler vrijspreekt.
Een speler of wisselspeler die voor, tijdens of na een bekerwedstrijd door de scheidsrechter is bestraft met een directe rode kaart, is voor geen enkel team speelgerechtigd om uit te komen in bekerwedstrijden tot en met de dag waarop zijn team de eerstvolgende bekerwedstrijd heeft gespeeld. Dit geldt niet wanneer de aanklager amateurvoetbal de tuchtzaak seponeert of de tuchtcommissie of commissie van beroep de speler vrijspreekt.

Reikwijdte uitsluitingen
Uitsluitingen die worden opgelegd als gevolg van overtredingen in het veldvoetbal zijn niet van toepassing op zaalvoetbal en omgekeerd, tenzij het tuchtrechtelijk orgaan gelet op de ernst van de overtreding anders beslist.
Uitsluitingen die worden opgelegd naar aanleiding van overtredingen in competitiewedstrijden of met de competitie samenhangende wedstrijden zijn niet van toepassing op bekerwedstrijden en omgekeerd, tenzij het tuchtrechtelijk orgaan gelet op de ernst van de overtreding anders beslist.
De tuchtrechtelijke organen zijn de aanklager, de tuchtcommissie en de commissie van beroep.

Wat zijn met de competitie 'samenhangende wedstrijden’?
Een met de competitie samenhangende wedstrijd is een promotie- en degradatiewedstrijd/play-offs, maar bijvoorbeeld ook een beslissingswedstrijd voor promotie, degradatie of periodekampioenschap en een kampioenswedstrijd.

Voor alle duidelijkheid:

Straffen, die in het seizoen 2016/’17 zijn uitgesproken, ook als gevolg van registraties van gele kaarten, vervallen NIET en worden meegenomen naar het seizoen 2017/’18.

De uitsluitingen gelden voor zowel beker- als competitiewedstrijden en gelden voor het team waarin de straf is opgelopen.

Zolang dit team deze wedstrijden(en) nog niet heeft gespeeld, mag de speler ook niet in een ander team uitkomen.


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven