Nieuws

Column: 'Roze maandag bij Mieke Pap oranjeroes'

25 juli 2017
www.bladella.nl
'Team Jackie' uit Poppel (België) in het oranje naar de kermis bij Willem II. En opnieuw blinkt 'onze' kleine paardenstaart weer uit.

‘De achterkant is maar een éénsteens muurke’. Met die woorden zet HTS stagiair Jack Groenen 30 jaar geleden zijn leermeesters van de ‘blauwe’ Van Gisbergen lichtelijk in de pis. In het Gewestelijk Arbeidsbureau Bladel - daar waar nu de artsen Patrick Morsink en Dijkmans-Dijkman thuis zijn – was men op het gewichtigst een kolossale brandkast aan het beveiligen. (Vraag me niet waarvoor die was.)

Dochter Jackie heeft datzelfde ruimtelijk overzicht, maar dan in het kwadraat. Twee feiten gisteren. Na een halfuur stormt de Poppelse de 16 binnen op zoek na een te late sliding. Nu is het wél een overduidelijke pingel. Als Sari later mis tast dreigen de leeuwinnen te verpoppen in verzopen katjes. Maar Jackie herself lost het weer op. In een judokaans balgevecht op de middellijn troeft de kleine dribbelaarster twee rooie duveltjes af. Met een schijnactie naar links - de Belsinnen op verkeerde benen - , rechtsom, vrij gespeeld, een paar snelle passen, laat ze ook nog een sublieme steekpass haar rechter schoen verlaten. Lieke mag dan scoren en krijgt alle credits. Wij weten wel beter…

‘Jackie draait makkelijk weg, heeft een geweldige steekpass en brengt agressiviteit’, ziet ook coach Wiegman. Maar hoe vaak is het 22 jarig meiske niet wakker geschoten van het ‘twee keer raken‘ syndroom. Zelfs als Jackie de bal nog niet heeft staan Foppe en Sarina al te schreeuwen. Van pappa leerde ze het fijnere werk, lekken, pielen met de bal, zonder dat het spel mocht vertragen. O wee als ze dan de bal verloor. Nog steeds is bij de Groenens drie keer per helft de bal verliezen synoniem aan slecht spelen.

In Poppel ‘Bij Mitje’ - ‘bij Mieke Pap’ - lokken twee driekleuren gasten naar binnen. Het rood-wit-blauw fier wapperend, het andere is wat vaal en lijkt in rouw. Binnen is alles in een oranjeroes.
Ook bij Gradje Coolen thuis in Blaal: ‘Familie van ons, hè!’

puh

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven