Nieuws

Column: 'Luis, Sergio, Angel, Arjen, Daniëlle….?'

21 juli 2017
www.bladella.nl
Wie hoort er niet in dat rijtje? Valkenswaardse Daniëlle bracht gisteren 2.230.000 NPO1 voetbal-kijkers aan het discussiëren.

Bij de vallende ziekte, met een bal in de buurt, staan namen als Luis Suarez, Sergio Busquets en Ángel Di María hoog genoteerd. Ook Arjen, onze hoop in bange oranjedagen, heeft als duikelaar een aardige reputatie opgebouwd. Schwalbe is dan ook mannelijk. Of toch niet?
Danialbe of toch Daniëlle van de Donk was in ieder geval indirect matchwinner!

Over 14 dagen - daags voor de finale in het FC Twentestadion - is die vrolijke flapuit jarig. Het is dan 26 jaar geleden dat Chris van de Donk als nieuwe trotse vader door het MMC in Veldhoven huppelde. Vier jaar later stond het jongste uilenjong op Den Dries al tussen de jongens te ballen. Ze doorliep als spits alle selectieteams. Ook stoere jongelingen in het blauwwit moesten vaak onder doen voor dat kleine, snelle opdondertje. Overal op het veld kwam je ze tegen. Toen al kon ze niet tegen verlies.

De KNVB regiocoach vond dat het uiltje op divisieniveau moest gaan spelen. Twee seizoenen omkleden in scheidslokalen om bij UNA B1/A1 de volgende stap in haar carrière te maken. Willem II, VVV-Venlo, PSV/FC Eindhoven, het Zweedse Kopparbergs/Göteborg en nu prof bij Arsenal. Nog jonger dan Teun Grimbergen en al 66 caps met 10 Oranje doelpunten. In navolging van haar vader – Chris was o.a. 5 jaar hoofdtrainer bij de Uilen – trainde ze, zolang het kon, jeugdteams bij sv Valkenswaard. Zelfs de A1. Tussendoor moest in 2008 Pieter Druyts in het Tilburgse Twee Steden Ziekenhuis haar voorste kruisband nog ‘even’ herstellen.

Positie binnen het veld: “Middenvelder, liefst nummer 10.” Penalty’s vindt ze moeilijk. Supporter van PSV dus. “Verder ben ik rechtsbenig maar links kan ik ook goed uit de voeten. Natuurlijk zijn er altijd nog wel wat verbeterpuntjes.” De professionele kneepjes uit het mannenvoetbal heeft ze zich al wel eigen gemaakt.
Let maandag maar eens op de ‘10’ van de Leeuwinnen (ken jij ze nog Teun?). Dan gaan ze met de Rode Duivelinnen botsen.
In het Willem II stadion (aanvang 20:45 uur) is nog één punt nodig voor de kwartfinale.

puh

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven