Nieuws

Column: ‘Vrouwen zijn ook mensen . . . .

17 juli 2017
www.bladella.nl
… die kunnen voetballen.’ WEURO 2017 is gestart. Goed gestart zelfs met die 1-0 van gisteren tegen Noorwegen.

Vrouwenvoetbal is de hardst groeiende sport in ons land. Na turnen en hockey schiet het meidenvoetbal met stip het drietreden schavotje op. Het volgen waard bleek gisterenmiddag.

Na de spanning van het mollemalen moest het lijf met al die adrenaline wat tot rust komen. Als nauwelijks volger van het vrouwenvoetbal werd daarom in de makkelijkste houding maar de hele bank genomen. Van het doezelend tot rust komen kwam echter niet veel terecht. Het was zelfs best om aan te zien.

Van mannenvoetbal had je tegenwoordig te dikwijls spijt van de al weer anderhalf uur vergooide tijd. Daarbij moest de afstandsbediening na iedere driekwartier bedrijfsklaar in de hand liggen. Toch niet aan denken dat je gehoor ook nog eens gepijnigd ging worden door één woord van die zakkenvullende z.g. experts.

Nee, dan die leeuwinnen, die speelden tenminste puur.
Geen overdreven tikjes breed-breder of terug-terugst, maar vol op de aanval. Geen gezeik, gemauw of het aannaaien van. Zo moet de uitvinder van ons balspel het toch ooit bedoeld hebben.

Ouderwets als ik ben, was het ook een verademing om nu eens sierlijke inktloze ledematen te zien vechten om de bal. De meeste dan toch… Shanice van de Sanden, zij scoorde met haar mannenkop zo krachtig.
Mooi dat ze daarna op z’n snelst naar Willem-Alexander spurtte. En die zwaaide terug…!

Donderdag weer kijken! Maar dan op het puntje van de kruk.

puh

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven