Nieuws

Column: Hulde

10 juli 2017
www.bladella.nl
Voor het podium stonden jeugdige voetballers,basketballers,handboogschutters en dansers ongeduldig bij elkaar, maar de kampioenenhuldiging

    op de Markt begon met een ode aan Tijn, de dappere nagellakker uit onze gemeente die die morgen was bezweken aan hersenstamkanker. In de minuut stilte die na de speech van de burgemeester volgde, werd geen woord gezegd, maar liet de zesjarige, na de miljoenen voor onderzoek en het college over hoe je van iets kleins iets groots kunt maken, een laatste les na: wees blij met elke dag dat je onbezorgd tegen een bal kunt schoppen of slaan.
De burgemeester trok de kampioenenhuldiging sowieso in een breed perspectief, want The Black Swords, jongens uit het dorp die met hun optredens bij Holland's Got Talent óók een gevoelige snaar bij het volk raakten, werden ook naar voren geroepen.
En toen moest het moment van opa Theo nog beginnen.
Opa Theo is de grootvader van J., één van de ploegmaten van jongste en de trouwste supporter van het team. Niet alleen alle thuis- en uitwedstrijden van het team bezoekt hij trouw, ook doordeweeks bij alle trainingen staat hij langs de lijn. De manier waarop is opvallend. Rustig, bescheiden, altijd ondersteunend.
"Kom op jongens, dadelijk lukt het wel!"
En als een combinatie lukt of als er door zijn jongens een goal wordt gemaakt, in stilte genieten. Licht gespannen drentelen op de verzamelplaats voor een uitwedstrijd. Pretoogjes na de wedstrijd in de kantine. Dat is opa Theo.
Opa Theo is oprecht verbaasd als hij, na de huldiging van het pupillenteam van jongste, óók op het podium wordt geroepen. Van de burgemeester ontvangt hij mooie woorden, een oorkonde ('Supporter van het jaar') en een grote bos bloemen.
Na afloop, als jongste met enkele voetbalmaten en The Black Swords op het plein een partijtje vier-tegen-vier zijn gestart, verwerkt hij op een terrasje de eerste emotie. Zo komt er op een zonnige vrijdagavond op het marktplein veel bij elkaar: leven, dood, talent, inspiratie, trots, vreugde, verdriet. En het geluk van opa Theo.

Pieter Abrahams

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven