Nieuws

Om finaleplaats tegen Longa voor promotie

26 mei 2017
www.bladella.nl
In Erp valt zondagmiddag die beslissing (let wel: aanvang 17 uur!). RKVV Erp blijft of Bladella stijgt naar de 2e klasse ....

1 - 1
In de 1e ronde van de nacompetitie 2F/3D-3E konden de Schippers’ mannen tegen Erp een moeizame 1-1 over de streep trekken. De voormalige 1ste klasser liet zien voetballend toch wel wat meer in haar mars te hebben. Het ging vaak een tikkeltje sneller. Toch hadden de mannen van Huub Vermeulen de allerbeste én meeste mogelijkheden. Bladella kwam uitstekend uit de startblokken. Aanvoerder Ruud kopte uit een corner in minuut 2 schitterend binnen. Enkele tellen later had boven ‘Markhorst’ al 2-0 moeten staan. Evenals het Bladelse blauwwit kampt ook het blauwwit uit Erp met het gebrek aan scorend vermogen. Dat bleek ook. Pas toen Erp met een man meer kwam te staan werd in dat laatste halfuurtje de druk te groot. De gelijkmaker moest wel gaan vallen, al gebeurde dat toch pas in de 92ste minuut. Wie is dan het blijst…?! Eigenlijk niemand.

Finale tegen Longa
Na het 5-0 verlies in de andere play-off wedstrijd bij Longa kwam Dommelen in de return - gespeeld al op Hemelvaartsdag - nog tot 2-2. Dommelen dus uitgeschakeld en blijft in 3D. De andere return Erp – Bladella moet zondag de beslissing brengen voor de finaleplaats tegen Longa. Ieder gelijkspel veroordeelt beide teams tot een moordende verlenging. Desnoods gaan strafschoppen het lot bepalen. In volgend Pinksterweekend krijgt de winnaar dan de mogelijkheid om zich tegen het Tilburgse Longa in de tweede klasse te plaatsen.
Longa (4e geëindigd in 3C) staat op het punt met NOAD (kansloos gedegradeerd uit 3B) en RKTVV (10e geëindigd in 1C) samen te gaan. FusieClub Tilburg gaat die nieuwe vereniging heten met het vaandelteam normaal gesproken dus in de 1e klasse. Door die fusie dienen dan de plaatsen van Longa (in 3e of 2e klasse) en die van NOAD (4e klasse) nog ingevuld te worden. Door wie…?!

Aanvang 17 uur!
Rond 16 uur passeert zondag de Bladella bus de toegangspoort van sportpark Den Uil (Den Uil 3, 5469 CG Erp). Het hoofdveld daar - dit weekend gebruikt voor een jeugdkamp - is dan weer vrij om op te voetballen. Dat is de reden dat pas om 17 uur aan deze beslissende match kan worden begonnen. Met de tropische temperaturen lijkt dat voor de hoofdrolspelers niet eens een nadeel. Wie het beste met die omstandigheden om kan gaan heeft een streep voor. Deze partij staat onder leiding van de bekende scheidsrechter Joost Bezemer uit Dordrecht. Hij wordt geassisteerd door Bram Witsiers uit Oss en Islam Elsayyad uit Asten.

Spannend
De druk ligt ongetwijfeld bij de thuisclub. Na de degradatie uit de 1ste klasse eindigde Erp vorig jaar nog op een verdienstelijke 4e plaats in 2H. Nu weer een trapje afdalen naar de 3e klasse stond niet in het Erpse spoorboekje geprogrammeerd. Dat is ook wel duidelijk gebleken.
Bladella daarentegen is eigenlijk boven verwachting in deze nacompetitie beland. Niemand had rekening gehouden met een eventuele promotie. Het kan toch zo maar gaan gebeuren....
In het groen van de hoofdsponsor spelend hebben de Schippers’ mannen vaak de beste resultaten geboekt. Dat gaan we in Erp ook weer zien. De onvoorwaardelijke steun van de trouwe Bladella aanhang is daarbij wel heel hard nodig deze keer.
Tot in Erp, tot op ‘Den Uil’!

Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de Bladella bus. De liefhebbers kunnen zich melden bij Tom Maas jr. (06-20090774). Vol = Vol

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven