Nieuws

Erp (2F) zondag thuis 1ste obstakel in play-offs

19 mei 2017
www.bladella.nl
De winnaar van de Erpse twee-luik plaatst zich in de finale van de nacompetitie voor promotie naar of behoud van 2e klasse.

RKVV Erp, de numero 12 uit de 2e klasse F, strijdt voor klassebehoud. Bladella mag met haar 4e plek in de eindrangschikking de periodetitel overnemen van kampioen Wilhelmina Boys. Voor de Schippers’ mannen is promotie naar de 2e klasse de nog te winnen prijs.

Slechte generale
Over de laatste competitiepartij vorige week in Beek en Donk is weinig goed nieuws te melden. Voor Sparta’25 stond er niks meer op het spel, voor Bladella wel. Dat was niet te zien, want aan dat groene enthousiasme kon slechts een enkeling uit het blauwwitte kamp zich meten. De Spartanen hadden geen kind aan het zwak opererend Bladella. Door de gunstige uitslagen op andere velden was plaatsing voor de play-offs toch een feit, ondanks de ‘slechts’ 3-1 nederlaag.

Erp
Tot 1994 vormde Erp met de kernen Keldonk en Boerdonk een zelfstandige gemeente. Erp werd toen bij Veghel gevoegd. Begin dit jaar ontstond Meijerijstad waarin Veghel, St. Oedenrode en Schijndel samengingen. Het kerkdorp Erp telt nog geen 5000 zielen en is dus de helft kleiner dan Bladel. Toch telt de plaatselijke voetbalclub 800 leden en is het aantal teams bij senioren en junioren niet veel minder dan bij onze vereniging. Een club zoals de onze dus, dat haar prestaties ook levert in het mooie ‘blauw-en-wit’.

Goed niveau
Erp 2 eindigde in de reserve hoofdklasse op een mooie 5e plek en moest alleen de reserves van UDI, Someren, Gemert en Bekkerveld boven zich dulden. Ook de oudste jeugd speelt op een goed niveau met een degelijke 4e plaats in de hoofdklasse. Tot een jaar of 6, 7 terug was RKVV Erp een gemiddelde vierde klasser in Zuid II met een enkel uitschieter naar de derde klasse. Na de promotie in 2010 bivakkeerden de Erpenaren drie voetbal-jaargangen in de Limburgse 3D.
In 2013 kampioen en het jaar daarop kon met een 8e plek in de 2e klasse via de nacompetitie zelfs promotie naar de 1e klasse gevierd worden! Een unicum! Dat avontuur o.l.v. Raymond Koenraadt - Erps succesvolste trainer ooit (5 jr. in dienst) – duurde echter maar één seizoen. In die zomer van 2015 vertrok sterspeler Yoeri Vissers ook naar Gemert. Dat was een fikse aderlating. Vorig seizoen toch nog een mooie 4e plek in 2H, maar dit seizoen ging het erg moeizaam. Dat resulteerde in een teleurstellende 12e plaats met 25 punten uit 26 partijen en een doelsaldo van 34-45 en dus moet er voor behoud geknokt worden.

Degelijk collectief
De beide spitsen zijn vrij lang en ook zeer kopsterk: vooral bij spelhervattingen (incl. ‘lange’ inworpen) levens-gevaarlijk. Het centrale duo achterin is sterk en wendbaar met als wapen een goede lange bal. Ook de linkspoot op het middenveld weet makkelijk bruikbare ballen naar zijn spitsen te sturen. Het Erp van de altijd nadrukkelijk aanwezige coach André Cornelissen wordt ook gekarakteriseerd als een sterk en degelijk team dat alles doet om te winnen. Het is aan de Schippers’ mannen om daar op een goeie manier een juist antwoord op te vinden. Het arbitraal trio o.l.v. de geroutineerde Killy Mademakers uit Waalwijk met assistentie van Justin de Vlaming (Dordrecht) en Henk van Bekkum (Eindhoven) gaat dat voetbalgevecht in goede banen leiden.

Moeten & Mogen
Vroeg in de middag passeert de volle touringcar de poort van de Smagtenbocht met een groep vastberaden Erpenaren. Na een tegenvallend seizoen is ‘het moeten’ bij de bezoekers een stuk 'heiliger' aanwezig. Bladella is eigenlijk boven verwachting in de nacompetitie beland. De druk ligt dus - voorlopig althans - aan de andere kant. Wat kunnen de mannen van Huub Vermeulen daar tegenover zetten. De onvoorwaardelijke steun van de trouwe Bladella aanhang is in ieder geval nodig voor het beste resultaat. We zien mekaar…!


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven