Nieuws

Bladella - Dommelen: de laatste thuiswedstrijd…?!

05 mei 2017
www.bladella.nl
In de nacompetitie zijn daar nog twee thuismatchen aan toe te voegen. Ook Dommelen staat op die drempel. Erg spannend dus ...

Nijnsel 0-3
Evenals aan het eind van vorig seizoen leverde de uitwedstrijd bij Nijnsel een verdiende overwinning op. De Schippers’ mannen creëerden in het eerste kwartier zeker vier uitstekende mogelijkheden. Daarna werd de tegenstander steeds sterker en werd Bladella terug gedrongen. Op slag van rust miste goalgetter Hulsen zelfs een open piek. Bij Nuenen kan hij zich dat volgend seizoen niet veroorloven…. Na de thee was de formatie van Huub Vermeulen, zeker voetballend, weer baas op het veld. Al moet gezegd dat het scoreverloop mee zat. Nijnsel kreeg geen pingel (bal werd buiten de 16 gelegd) en aan de andere kant belandde de bal bij ‘aangeschoten hands’ wel op de stip (dat doelpunt van de aanvoerder was voor ome Tjeu!). Eerder had Cas met een beauty de score geopend en met de 0-3 van Anel kon het scorebord uitgezet worden. Zeker in de opbouw liet Bladella bij tijd en wijle aardige dingen zien, terwijl de defensie het gevaar van Nijnsel aan banden had liggen. Het echec tegen de aartsrivaal werd daarmee wat weggespoeld.
 
Om het toetje
Er staan nog een paar enerverende partijen op de rol. Met zondag Dommelen thuis en volgende week Sparta’25 uit wordt de reguliere competitie afgesloten. Het Wilhelmina Boys van Jurgen Elbersen is al lang en breed (en zéér terecht) kampioen. (De felicitaties naar sportpark Naastenbest zijn dan ook welgemeend: Proficiat!)
FC Eindhoven kreeg de 1e periodetitel van ons cadeau omdat op de Smagtenbocht van PSV werd verloren. Dat deed toen zeer. De 2e periode wonnen de boys uit Best en gaat naar de hoogst eindigende in de rangschikking die nog niks heeft. Dat zou Dommelen of Bladella kunnen zijn. Dommelen kan ook de 3e periode pakken. In dat laatste klassement staan zij er het beste voor met 15 uit 7. PSV, Nijnsel, Bladella en Valkenswaard (in die volgorde) hebben met 4 punten achterstand ook nog een kansje. Zelfs Sparta’25 zou uit de algemene rangschikking nog een periodetitel over kunnen nemen. Zoals het er nu voor staat speelt blauwwit in de toegift op 21 mei thuis tegen Erp. Als de tweeluik tegen dat Erp goed wordt doorstaan zou in de 2e en beslissende ronde Longa of FC Eindhoven de tegenstander kunnen zijn. Maar dat is ”als, als, als…”. Er kan in de laatste twee partijen nog héél veel gebeuren!
 
Dommelen
Het team van Eric van der Palen - volgend seizoen trainer bij FCE - is de ploeg in vorm. Om de punten thuis te houden zal Bladella dan ook alles uit de kast moeten halen. Het 'andere' blauwwit is een technisch vaardige (en complete) ploeg met haast wekelijks Anwar Janssen als aanjager én uitblinker én teamtopscoorder (14 doelpunten). Met daarbij de routiniers Jur Rademakers en keeper Denis Soeteman, samen met de goede Dommelse jeugd, vormt dit team een meer dan prima mix. Aan de uitwedstrijd op het Heike - waar het af en toe flink knetterde - wisten de Schippers’ mannen een zwaar bevochten punt over te houden. Vorig seizoen werd uit door Bladella met 3-1 verloren en werd thuis een inspiratieloos Dommelen met 3-0 naar huis gestuurd.
 
Spanning
Aan inzet, de wil om te winnen, zal het deze ronde zeker niet liggen. Een belangrijke pot voor beide teams die op het scherpst van de snede uitgevochten gaat worden. Een goed resultaat zal de ambiance op de seizoensafsluiting op de Smagtenbocht naar nog hogere sferen stuwen.
De Schippers’ mannen, met mascotte Thijs Mennen als geluksbrenger op de bank, kunnen de steun van de Bladella fans deze ronde erg goed gebruiken!
We zien mekaar!!

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven