Nieuws

Jac van der Aa koninklijk onderscheiden

26 april 2017
www.bladella.nl
"Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd, Jac van der Aa te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau."

Jac van der Aa, secretaris ad interim van VV Bladella, slaagde erin om in de eerste maanden van dit jaar supersnel een bekende Nederlander te worden. De reden daarvan mag bekend worden verondersteld. De aanvraag voor een koninklijke onderscheiding was toen al lang verstuurd. De inzet van Jac als vrijwilliger en uiterst bekwaam bestuurder was al veel langer bekend. Hij was al eerder bekend geraakt als ‘de juiste man op de juiste plek’.
 
Vóór Jac zich in 1976 meldde als lid van VV Bladella, hij was toen 29 jaar, had hij zijn sporen al ruimschoots verdiend bij de Eindhovense voetbalvereniging Unitas ‘59. Hij is zelfs medeoprichter van die vereniging. Uit die tijd komen berichten van Jac als jeugdleider, organisator van dansavonden, zomerweekenden en ook het verzorgen van het clubblad. Bij Unitas kreeg Jac daarvoor al de onderscheiding van Erelid.
 
Jac is altijd begaan geweest met de sportende jeugd en startte dan in 1976 ook als jeugdleider bij Bladella. Al snel was hij eerste assistent van jeugdsecretaris Toon Jansen - de Smed -, volgde hem op en bleef in die functie tot eind jaren ’80. In die periode was hij de afgevaardigde van de jeugdafdeling in het hoofdbestuur van VV Bladella. In 1990 werd Jac daarom geëerd als lid van Verdienste. In dat jaar werkte Jac mee in de jubileumcommissie van ‘90 jaar Bladella’.
 
Behalve met het voetbal is Jac altijd verbonden geweest met de duivensport en daarin speelde hij die hele periode, en nog steeds, bestuurlijk een vooraanstaande rol. Een andere hobby van Jac is de heemkunde. Vanuit die interesse werd hij gevraagd om mee te werken aan het Jubileumboek ’Honderd jaar trouw aan Bladellla-blauw’. Dat Jac altijd bereid is in te springen om de vereniging vooruit te helpen blijkt wel uit het feit dat hij nog actief lid is van de PR- en ook de archiefcommissie en bereid was de functie van secretaris tijdelijk over te nemen.
 
Jac is altijd trots op Bladella maar evenzo is Bladella voor altijd trots op Jac.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven