Nieuws

Matchday: Bladella - Reusel Sport/Faes Group

22 april 2017
www.bladella.nl
Het nieuw scorebord op de Smagtenbocht wordt aan het werk gezet voor de belangrijkste voetbalpot van het jaar. Komt dat zien..!!

Erehaag
Op 2e paasdag in Nuenen hebben de Schippers’ mannen zich kranig verweerd. Het klasseverschil tussen 3e en hoofdklasse is natuurlijk groot. Dat het een wedstrijd van vooral tegenhouden zou worden was dan ook wel duidelijk. Maar ja, met een beetje geluk, weet je het nooit. Negentig minuten lang hield de verdediging kranig stand. Bij een laatste corner, veertig seconden in blessuretijd, stond het even niet. Geen penaltyschieten en daarmee een bekerdroom vervlogen. De erehaag en het applaus na afloop was niet voor de winnaars, maar voor de ’chagrijnige’ verliezers. De sympathie ging mee de Bladella bus in en dat dient de basis te zijn voor een goed resultaat op zondag.
Geelzwart
Het Reuselse keurcorps begon goed aan de competitie. De eerste acht wedstrijden brachten slechts één luttel puntje minder in het Reusels laatje dan bij Bladella, dat nipt de eerste periode miste. Over de resultaten daarna kan trainer Harry La Valette minder tevreden zijn. De negen partijen van periode twee leverden maar 10 punten op. Alleen EMK en WODAN scoorden toen nog minder. Ook over deze lopende laatste periode hoeft niet naar huis geschreven te worden. In de tot nu toe gespeelde vijf duels werd maar eenmaal gewonnen en 2x gelijk gespeeld. Er resteren nog vier partijen:
Reusel Sport Bladella
Bladella
SBC thuis
Nijnsel uit
Eindhoven thuis
Reusel Sport
Nijnsel uit
Dommelen thuis
Sparta’25 uit
Als het gewed is zouden er nog enkele puntjes bij moeten om helemaal zeker te zijn. Maar met negen punten voorsprong op nummer tien SBC, kijk je - met nog 4 potjes te gaan - alleen als zwartkijker nog naar beneden.

Blauwwit
Over de prestataties van Bladella is men op de Smagtenbocht wel tevreden. Boven verwachting eigenlijk, want vooraf waren de verwachtingen voorzichtig gestemd. Dus kan de formatie van Huub Vermeulen deze keer de underdog-rol niet voor zich opeisen.
Maar de resultaten in dit soort derby’s zijn vaak onvoorspelbaar. Deze burenruzies maken bij de strijdende matadoren ongekende krachten los. Deze partijen staan in ieder geval altijd garant voor strijd, passie én vaak ook sensatie. Op het veld mag er een velleke tussen zitten.... Deze bekendste Kempenderby is deze keer in (goede) handen van de getalenteerde arbiter Lennart Geertsen uit Best. Reusel Sport en Bladella hebben de punten nodig. De kofferboys voor alle zekerheid en de Schippers’mannen voor een eventuele plaatsing in de nacompetitie. Dus strijd is sowieso verzekerd.
Derby
Sfeer, spanning, veel publiek en goed voetbal was in november de typering van de heenwedstrijd Reusel Sport/Faes Group – Bladella (1-1). Beide rivalen moesten het doen met één punt en daar konden beide ploegen toen mee leven, al kon Huub Vermeulen niet tevreden zijn over de vele gemiste kansen. Op de Smagtenbocht was de blauwwit formatie vorig jaar november wel baas over de Reuselse manschappen. In het blauwwitte kamp had men toen vooraf getekend voor een puntje. Maar het geelzwart was toen bleek in die derby en verloor dik verdiend met 1-0. Reusel Sport/Faes Group nam vorig seizoen thuis met 2-1 revanche.
 
Prestige
Als de Schippers’ mannen een juist antwoord hebben op de fysieke aanpak van de enthousiaste Reuselse vechtmachine, zou het voetballend vermogen moeten zegevieren. Maar nogmaals.... derby’s als deze zijn onvoorspelbaar!
Zondag gaat het in ieder geval op de eerste plaats om prestige! Je kunt in de regio overal binnen stappen als je de laatste derbyoverwinning op je palmares hebt geschreven. Niet alleen als speler, ook heel dat supporterslegioen van die kleur, zelfs elke dorpeling, kan dan freet met de borst vooruit de straat op.
Ambiance
De mindere voetballiefhebbers zien de derby als een aanleiding voor een mooi feestje. Ook dat mag, want ambiance is altijd verzekerd. Om 12:45 uur bijten de O11-1 teams van beide kleuren de spits af in een voorwedstrijdje tegen mekaar. Ook O11-4 kan, na hun kampioenschap, niet genoeg krijgen van het Bladels kuipje en heeft het blauwwitte team van O9-1 bereid gevonden voor een ’huldiging’! Ook de meiden van Onder 15 zijn actief in touw om gezichten blauwwit te schilderen.
Met ’kampioen’ Sjors Lepelaars als mascotte op de bank moet de pech verweg van de Schippers’ mannen verbannen kunnen worden. Voor veel volk de Kempische klassieker winnen is het mooiste wat een voetballer én zijn supporter kan meemaken.
Als de kruiddampen na afloop zijn opgetrokken is de derde (en vierde!) helft voor het in grote aantallen aanwezige voet(bal)volk niet onbelangrijk. Dat het ook voor die feestgangers weer een groots en gezellig verbroederingsfeest mag worden. In zo’n ambiance is ‘feest in de tent’ met zulke artiesten - én met PSV – Ajax op een supergroot scherm - bij voorbaat verzekerd.
We treffen mekaar zondagmiddag aan de Bossingel!
Veel (voetbal)plezier!!

Nog eens terug mijmeren in de historie? Klik dan hier.


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven