2e paasdag op naar Nuenen, de kwartfinale!

14 april 2017
www.bladella.nl
Lang naar uit gekeken: de Schippers' mannen op bezoek bij Nuenen (HKB) om proberen te stunten…?! Komt dat zien!!

Nuenen dwèrs
RKSV Nuenen speelt in opvallend, maar mooi, dwèrs gestreept groen-wit tenue, als het Schotse Celtic. Met bijna 1400 leden huist de club sinds 2008 op het meer dan prachtige complex ‘Oude Landen’ aan de Pastoorsmast 14, in de zuidoost hoek van Nuenen. Sinds het kampioenschap vorig seizoen speelt het vaandelteam in de landelijke hoofdklasse B. Ook in die op een na hoogste amateurklasse wordt weer een stevig woordje meegesproken. Met een mooie 3e plaats in de rangschikking staat de RKSV op een stevige nacompetitieplek. Blauw Geel Veghel wordt daar kampioen. Voor de drie nacompetitieplaatsen (voor promotie naar de 3e divisie) zijn Quick Den Haag, Nuenen, Vlissingen, Oss’20 en Halsteren nog in de race. Ook de reserves spelen op het hoogste niveau. Nuenen 2 ligt op kampioenskoers met een straatlengte voorsprong op de reserves van Brabantia, UNA en OJC. In de landelijke top-100-jeugdopleidingen prijkt Nuenen op een mooie, gedeelde 12e plek. Afgaande op de clubsite steekt bij Nuenen de organisatie prima én voorbeeldig in elkaar. Aan de doelstelling om zo hoog mogelijk te acteren in het amateurvoetbal wordt in ieder geval prima voldaan. ‘Amateur’ blijkt overigens op dat niveau een erg vaag begrip. Want om tot die prestaties te kunnen komen moet de vereniging niet alleen goed in elkaar steken, maar dient ook kwaliteit ingekocht te worden.
 
Finales
In de hoofdklasse ging Nuenen voortvarend van start. De eerste periode ging naar ‘kampioen’ Blauw Geel met in haar kielzog Nuenen op plaats twee. De 2e periode wordt pas nu in dit paasweekend afwerkt met wat inhaalpartijen. Als Oss’20 vier punten haalt gaan zij met de 2e periodetitel aan de haal. De Ossenaren halen zaterdag thuis in tegen Nuenen en op paasmaandag gaan ze bij Halsteren de wei in. De laatste periode gaat het Nuenen een stuk minder af. Na zes partijen heeft groenwit nog maar 8 punten behaald en dat is de helft van de huidige periodekoploper Quick De Haag. Om de nacompetitie te bereiken is de spanning opgelopen in het Nuenense kamp dat met 5 finales nog op twee fronten actief is. Paaszaterdag haalt Nuenen dus tegen ‘concurrent” OSS’20 in en op 2e Paasdag kan Nuenen bij een overwinning op Bladella de laatste vier bereiken van het bekertoernooi Zuid I. Mocht dat lukken dan speelt Nuenen volgend seizoen in het landelijke bekertoernooi.
 
Beker
Clubs uit de hoofdklasse (ieder met 16 ploegen) zijn volgens de reglementen van de districtsbeker gevrijwaard van de eerste poule ronde. Nuenen kreeg kleine broertje EMK tegenover zich in de 2e ronde. Dat werd 0-5. Telkens op de thuisbasis werd daarna achtereenvolgens van Oirschot Vooruit (2e kl) 2-1, zaterdag 4e klasser Groot-Ammers (6-0) en van 2e klasser Unitas Gorinchem (2-1) gewonnen.
Bladella wist de kwartfinale te bereiken door af te rekenen met Dosko’32, Hapert en EDN in de poulefase en daarna achtereenvolgens van Bergeijk (3e kl.) 1-5, Tuldania (5e kl.) met 2-7, Braakhuizen (3e kl.) 1-4, en 4e klasser Were Di met 3-1 te winnen.
 
Niks moet = genieten!
Voor Bladella geldt eigenlijk hetzelfde als voor Nuenen, alleen de druk in het blauwwitte kamp is aanzienlijk minder. Leveren in de competitie Reusel Sport, Nijnsel, Dommelen en Sparta’25 voldoende punten op, dan mag deelgenomen worden aan de nacompetitie voor promotie naar 2e. Daar was en is niet op gerekend. Die toegift zou al heel erg mooi zijn.
De Schippers’ mannen gaan ook als underdog de strijd aan voor een halve finaleplaats van de districtsbeker. Dat is ook wel duidelijk. Nuenen moet en is aan haar stand verplicht om de derdeklasser met lege handen de bus in huiswaarts te sturen. Maar de blauwwitte huid kan een stoot hebben en op sportpark ‘Oude Landen’ zal die duur verkocht gaan worden. Support van het blauwwit legioen kan daar flink bij helpen! Jij komt toch ook..??
 
Na Nuenen volgende week Reusel Sport…
Wat kan het voetballeven toch mooi zijn…!
 

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »